bedroom

Makuuhuoneen valaisin Pholc Mobil 7020180826Coterie-02689.jpg

Pikainen tervehdys jo näin perjantain-illan päätteeksi! Yleensä kirjoittelen teille lauantaisin otettuani päivällä ensin uusia kuvia, mutta huomenna olen kutsunut kylään ystäviä tänne meille dinnerille – jännittävää! Vuorokausi on juuri muuttumassa lauantain puolelle, eikä minulla ole vielä harmaintakaan aavistusta mitä kokkaisin heille, mutta onhan tässä vielä aikaa, heh. (Töissä on aika kiireinen kausi jälleen menossa, kun teemme ensi vuoden suunnitelmia, budjettia jne.) Lisäksi olisi tarkoitus lähteä huomenna kerrankin hieman juhlimaan. En muista koska oltaisiin oltu tyttöporukalla viimeksi liikkeellä! Aika kauas on siis tultu niistä ajoista, kun käytiin kutakuinkin joka viikonloppu ulkona. :)

Tänään suuntaamme katseen makuuhuoneemme kattovalaisimeen. Ruotsalaisen Pholcin valaisimen Mobil 70:n on suunnitellut hollantilainen Monika Mulder. Finnish Design shopin esittelyn mukaan Mulder painottaa muotoilussaan esineiden veistoksellisia ulottuvuuksia, ja tahtoo tuoda niihin sulavan käytännöllisyyden lisäksi myös kauneutta ja leikkisyyttä.

Instagram-kuvissa Mobil-valaisinta on näkynyt lähinnä ruokapöydän päällä ja olohuoneessa, mutta se taipuu mielestäni hienosti myös makuuhuoneeseen. Valaisimesta on saatavissa kolmea eri väriä: musta, messinki ja uutuutena myös nikkeli. Paunaisena lankana meillä valaisimissa on muissa kodin yksityiskohdissa kuten vetimissä, hanoissa jne. on sekoittaa mustaa ja messinkiä. Tämän valaisimen kohdalla musta väri oli kuitenkin selvä vaihtoehto. Valaisimessa on mielestäni vahvoja 50-60-lukulaisia muotoja, joten musta toi valaisimeen kaipaamani modernia fiilistä. Ja makuuhuoneen vaatekaappien nupit ovat puolestaan messinkiä, joten en halunnut materiaalivalinnoista liian harmonisia.

20180826Coterie-02690.jpg
 Ensimmäistä kertaa testasin sängyssä yhdistelmää, jossa kaikki tyynyt ja pussilakanat ovat erilaisia - ja toimi todella kivasti! Marimekon Tasaraita-tyynyliina tuo ripauksen vaihtelua yksivärisiin pellavalakanoihin.

Ensimmäistä kertaa testasin sängyssä yhdistelmää, jossa kaikki tyynyt ja pussilakanat ovat erilaisia - ja toimi todella kivasti! Marimekon Tasaraita-tyynyliina tuo ripauksen vaihtelua yksivärisiin pellavalakanoihin.

Mainittakoon vielä, että valaisinta voi muokata hieman; metallikaaret liikkuvat liitoskohdista. Ensimmäisiä kuvia ottaessani en tätä vähän hoksannut, joten valaisin ei tule ihan parhaimmalla tavalla edukseen näissä. Nyt kun olen vähän liikutellut varsia, se näyttää joka kulmasta hyvältä!

 Mobil 70 on hinnaltaan valaisin varsin kohtuullinen, 371 euroa  Finnish Design Shopilla

Mobil 70 on hinnaltaan valaisin varsin kohtuullinen, 371 euroa Finnish Design Shopilla

20180923Coterie-03505.jpg
 Kaunis leopardikuviollinen & Other storiesin mekko ei valitettavasti sopinut vartalotyypilleni, joten lähtee palautukseen…

Kaunis leopardikuviollinen & Other storiesin mekko ei valitettavasti sopinut vartalotyypilleni, joten lähtee palautukseen…


Ainoa huono puoli valaisimessa on se, että se vaatii G9-kantaisen lampun. Patrik yritti etsiä meille maailman ääristä 3000 kelvinin mahdollisimman kirkkaita lamppuja. Vahvimmatkin mitkä löytyivät ovat riittämättömät esim. lukemiseen. Eli sain hyvän syyn hankkia vielä erillisen lukuvalon ;)

Rentouttavaa viikonloppua! Ja pitäkää peukkuja kokkailujeni suhteen :D Yritän napsia teille myös jokusen kuvan ainakin kattauksesta.

Kuulumisia Familon -peittojen & tyynyjen keskeltä

20180812Coterie-02510.jpg

Sunnuntainen tervehdys pitkästä aikaa! Viikko työelämää ja reilu kuukausi uudessa kodissa takana, joten ajattelin summata hieman meidän kuulumisia täältä uusien Familon-peittojen ja -tyynyjen keskeltä :)  Vähitellen alkaa yöt jo viiletä, joten kohta varmasti sielläkin aika kaivaa täkit jälleen esiin! Teen näistä yhteistyön puitteissa saaduista ihanuuksista vielä oman postauksensa, jahka minulla on hieman käyttökokemustakin. Hieman alempana kuitenkin jo tiedot tuotteista, joihin itse päädyin, sillä muutama teistä kyselikin jo tarkempien speksien perään.

20180812Coterie-02502.jpg

Ensin kuitenkin kuulumisiin. Uusi koti on tuntunut hyvältä ensimmäisestä päivästä lähtien! <3 Aika vaiheessa moni asia kyllä edelleen on (ainakin näin perfektionistin silmin, heh), mutta olen päättänyt edetä viimeisten sisustushankintojen kanssa rauhassa enkä puske kaikkea nyt väkisin kiireellä valmiiksi. Koko ideahan sisustuksessa on nauttia ja fiilistellä kaikkia valintoja huolella ajan kanssa! :) Lisäksi kesäkuu oli niin rankka työkiireiden ja asunnon viimeistelyn merkeissä, että heinäkuun otin tietoisesti todella lungisti enkä juurikaan edistänyt asuntojuttuja.

Mitä sitten on vielä kesken? Mm. lattialistoja pitäisi vielä kittailla plus maalailla ja pieniä kolhuja korjailla sieltä täältä. Ensi viikonloppuna olisi tarkoitus aloittaa. Lisäksi kaikki verhot puuttuvat; samoin suurin osa valaisimista. Ja myös kylpyhuoneesta puuttuu kaikki koukut ja telineet. Samoin eteisestä uupuu teline tms. ratkaisu takeille, eteisten kuramatot jne.. Niin ja uusi sohva pitäisi valita. Ja nojatuoli tai pari. Myäs Patrikin työpisteen haluaisin päivittää. Listaa voisi jatkaa pitkään :)

20180812Coterie-02493.jpg
20180812Coterie-02499.jpg
  1. Gold untuvapeite – Ylellinen muhkea paksu untuvapeitto kaltaiselleni vilukissalle
  2. Gold-untuvatyyny – Ylellisen pehmeä puolikorkea untuvatyyny minulle, joka nukun paljon vatsallani
  3. Outlast Super –peite – Partikille tekninen innovaatio lämmönsäätelyyn ja tasaamaan kehon lämpötilanvaihteluita
  4. Silver-untuvatyyny korkea 920 g – Korkea ja pehmeä untuvatyyny Patrikille, joka nukkuu yleensä aina kyljellään
  5. Outlast Super –tyynynsuojukset tasaamaan lämpötiloja ja pitämään tyynyt puhtaana
  6. Ultra-jättityynyt sisustustyynyiksi
  7. Vaaleanharmaa muotoonommeltu aluslakana

Olemme nauttineet äärimmäisesti asunnon sijainnista lähellä merta. Edellinen kotimme sijaitsi Kaartinkaupungin ja Ullanlinnan rajalla Kirurgia ja kympin raitiovaunun päätepysäkkiä vastapäätä, ja siitä oli todella vaivatonta kävellä seitsemässä minuutista Esplanadille. Niinpä jännitin hieman etukäteen miltä ihan eteläinen Helsinki tuntuisi asua. Tulisiko hypättyä useammin raitiovaunuun? Tuntuisiko matka keskustaan liian pitkältä? Ainakaan vielä hivenen kaukaisempi sijainti ei ole haitannut. Päinvastoin olemme riemuinneet rannan erinomaisesta ravintola- ja kahvilatarjonnasta. Meidän Bora-liesi ei ole vieläkään toiminnassa (keittiönasentaja jäi samana päivänä lomalla, kun keittiön tasot saapuivat), joten olemme hyvällä omalla tunnolla voineet nauttia Ursulan, Mutterin, Karusellin, Birgittan ja Löylyn tarjonnasta läpi kesän :D

Töihin palasin tosiaan viikko sitten ja työt saivat heti lentävän lähdön, sillä torstaina oli vuotuinen strategiapäivä hallituksen kanssa. Vastaan Marimekolla liiketoiminnan kehittämisestä, joten strategia ja sen implementointi ovat tehtäväni ytimessä. Päivä meni todella hyvin, joten se oli oikein mieluinen startti loppuvuoteen. 

20180812Coterie-02525.jpg
 Valitsemissani tyynyissä ja peitoissa on kauniit tuplakanttaukset ympärillä.

Valitsemissani tyynyissä ja peitoissa on kauniit tuplakanttaukset ympärillä.

 Pikkuapurilla oli hauskaa uusien muhkeiden peittojen ja tyynyjen seassa :)

Pikkuapurilla oli hauskaa uusien muhkeiden peittojen ja tyynyjen seassa :)

Myös pikkumiehen päiväkoti pyörähti käyntiin tällä viikolla. Hän on nyt ollut siellä reilun vuoden, ja paluu sujui jo vanhalla rutiinilla. On kyllä niin kiva fiilis jättää toinen sinne aamuisin, kun W viihtyy päiväkodissaan todella hyvin.

Toivottavasti sielläkin on ollut hyvä startti vuoden viimeiselle puoliskolle! Palataan jälleen viimeistään ensi viikon lopulla :)

Pssst. Tilaamalla Familonin uutiskirjeen saat -15 % normaalihinnoista ja ilmaisen toimituksen postiin tai pakettiautomaattiin seuraavasta tilauksestasi. Lisätietoja heidän sivuilta

Kurkistus uuteen makuuhuoneeseen

20180711Coterie-01717.jpg

Jee, makuuhuone on muuttolaatikkovapaata aluetta! Noin viisitoista pahvilaatikkoa ja kymmenkunta jätesäkkiä eli ammattilaistermein ”pommia” on jo purettu. Olohuone ja keittiö näyttävät vielä hirvityksiltä, mutta pikkumiehen huone ja meidän masterbedroom alkavat näyttää jo varsin kivoilta. Toki esimerkiksi matot ja kaikki taulut puuttuvat vielä ja kaktukset nojailevat seiniin, kun ne vahingoittuivat hieman muutossa. Mutta kyllä täältä alkaa löytyä jo ihan kuvauksellisia kulmauksia. :)

Aika hitaasti kodin laittaminen tulee etenemään, sillä päivisin on aikaa vain pari tuntia kun W nukkuu päikkäreitään. Lisäksi lähdetään viikonlopuksi Patrikin vanhempien kesäpaikkaan – ei kyllä millään malttaisi odottaa maanantaihin saakka, että pääsee taas laittamaan kotia!

20180711Coterie-01713.jpg
20180711Coterie-01718-2.jpg
20180711Coterie-01719.jpg

Ohessa kuvia meidän makuuhuoneesta. Kuvailin puoli kolmelta iltapäivällä W:n nukkuessa ja olin positiivisesti yllättynyt, että sinne paistoi yhä aurinko.

Seinissä on Tikkurilan värikartan sävy 1943 eli vaalean harmaa, jossa on aavistus beigeä mukana. Tunnelmaltaan kuitenkin kylmään taittuva. Pidän hurjasti sen rauhoittavasta tunnelmasta; nappivalinta etenkin makuuhuoneeseen! Myös patteri on maalattu samalla sävyllä; valkoinen olisi pompannut liiaksi esiin.

20180711Coterie-01718.jpg

Sisustus makuuhuoneessa tulee liikkumaan klassisen ja modernin välimaastossa. Harmaata, hieman puuta pehmentämässä ja mustaa skarppaamassa sekä ripaus marmoria ja messinkiä. Koko asunto rakentuu tämän väri- ja materiaalipaletin varaan.

Pysyvää makuuhuoneessamme ei ole kuin sänky – ja totta puhuen sekin pitäisi vaihtaa palveltuaan meitä jo pitkään – joten katsotaan mistä wishbone-tuoli ja peikonlehti löytyvät ensi kerralla :)

Ihanaa kesäistä (loma)viikkoa!