collaboration

Unidrainin linjakas lattiakaivo ja lasiseinä

Tänään palataan meidän kylpyhuoneeseen; ensimmäisen postauksen laattavalinnoista voi lukea täältä. Nyt esittelyvuorossa Unidrainin lattiakaivo sekä suihkuseinä, joista olen saanut alennusta bloginäkyvyyttä vastaan.

20190928-01068.jpg
20190928-01106.jpg

Unidrainin linjakas pitkulainen lattiakaivo oli yksi harvoista tuotteista, jonka tiesin haluavani seuraavaan asuntoprojektiini heti, kun siihen aikoinani Habitaressa tutustuin. Tyylikäs virtaviivainen lattiakaivo oli siis itsestään selvä vaihtoehto, kun lähdin suunnittelemaan kylpyhuoneemme täydellistä uudistusta.

Lukuisista kansivaihtoehdoista meille valikoitui ns. custom, joka on tarkoitus päällystää lattialaatoilla, jolloin se on todella huomaamaton. Näin jälkikäteen viisastellen esimerkiksi tämä musta kansi olisi ollut meille parempi vaihtoehto, sillä kalanruotomosaiikin leikkaaminen ja latominen kannen päälle osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi. Laattojen ja kannen mitat menivät juuri kehnosti niin, että reunaan olisi tullut väkisinkin pikkuruisia kulmapaloja… Parhaiten custom-kansi sopii siis suurille laatoille. Niinpä jouduin poikkeamaan alkuperäisestä suunnitelmasta ja käyttämään kannen päällystämiseen suuria seinälaattoja. Varsin tyylikäs lopputuloksesta tuli kyllä näinkin!

20190928-01072.jpg
20190928-01079.jpg

Unidrainin sivuilla eri vaihtoehtoihin tutustuessani törmäsin myös GlassLine-sarjan lasiseinään. Halusin suihkun ja wc:n väliin visuaalisesti yksinkertaisen ratkaisun. Simppelin lasiseinän jujuna onkin sen äärimmäisen minimalistinen kiinnitys. Lasi voidaan asentaa seinään ilman näkyviä ruuveja tai kiinnikkeitä, sillä lasi on kiinni rungossa, joka jää laatoituksen alle. Lopputuloksena on tukeva lasiseinä, joka istuu paikallaan kuin muuri. Tärkeä ominaisuus etenkin kun taloudessa on lotraamista rakastavaa pikkuväkeä :D

20190928-01266.jpg


Valitsin meille yksinkertaisen kuvioimattoman lasin, mutta valittavana on myös koristeltuja vaihtoehtoja. Käytössä lasiseinä on osoittautunut näppäräksi, sillä se toimii kompaktissa kylpyhuoneessamme oivallisena kuivatuspaikkana märälle pyyhkeelle tai pyykistä tulleelle suurikokoiselle lakanalle :)

Leppoisaa sunnuntaita!

Unidrainin tuotteista saatu alennus bloginäkyvyyttä vastaan.

Pimennysverhot Interior Partnersilta

Kesäloman kynnyksellä sain viimein aikaiseksi tilattua meille pimennysverhot sekä vanhempien että pikkumiehen makuuhuoneeseen. Olimme Patrikin kanssa vähitellen tottuneet nukkumaan valoisemmassakin tilassa, mutta toki verhottomuus makuuhuoneessa oli jokseenkin kestämätön ratkaisu (siitäkin huolimatta, että vastapäiset naapuri-ikkunat sijaitsevat hyvän matkan päässä toisella puolella korttelia). Virittelin ikkunaan liki vuoden ajan erinäisiä lakanaratkaisuja, heh. Lopulta niin paljon enemmän vaivaa, kuin että olisin heti kävellyt verholiikkeeseen ja hoitanut asian kuntoon (note to self)!

Lopullinen niitti päätökselle tuli, kun Patrik oli W:n kanssa saaressa ja esikoinen nukkui siellä pilkkopimeässä huoneessa yli yhdeksään aamulla – eli noin 2,5 tuntia normaalia pidempään! Halusimme ehdottomasti nauttia paremmista unista myös lomallamme, joten ei muuta kuin verhovaihtoehtoja kartoittamaan.

20190909-Coterie-Pimennysverhot-01205.jpg
20190909-Coterie-Pimennysverhot-01207.jpg
20190909-Coterie-Pimennysverhot-01223.jpg

Ikkunamme poikkeavat standardimitoista, joten valmisratkaisut sain unohtaa heti. Lopulta pyysin tarjouksen kolmesta eri verholiikkeestä, ja päädyin vaihtoehdoista laadukkaimpaan eli Interior Partnersiin *. Halusin verhoihin vankan tuntuisen mekaniikan metallisella kuulaketjulla. Hintaero edullisimman ja tämän välillä oli melkoinen – yli kolmenkertainen – mutta tunnen itseni ja olisin aamuin ja illoin himpulaa muovista kuulaketjua käyttäessäni katunut valintaani.

Oikean sävyn löytääkseni lainasin Interior Partnersilta useamman valkoisen ja vaaleanharmaan kangastilkun. Kotona saatoin katsoa rauhassa miltä eri sävyt ja struktuurit näyttivät eri vuorokaudenaikoina. Alla vielä meille valikoituneiden verhojen speksit. Mutta kannattaa tosiaan noutaa eri kangas- ja värivaihtoehtoja kotiin testattavaksi. Valkoisenkin sävyjä kun on niin monia!

Pimentävä kuulaketjutoiminen kierrekaihdin Sidewinder 8275
O-Blackout kankaalla valkoinen 0202

Itse verhot valittuani piti vielä päättää miten ne asennettaisiin: smyygin sisään vaiko päälle. Edellisessä kodissa meillä oli vastaavalla tekniikalla toimivat verhot smyygin päällä. Näiden kahden kokemuksen perusteella en näe eroa sisään tulevan valon määrässä – molemmat päästävät reunoilta valoa sisään jonkun verran. Mikäli huoneesta haluaisi aivan sysimustan, pitäisi smyygien sivuun asentaa kiskot, joita pitkin verhot kulkisivat – ei kovin esteettinen ratkaisu siis. Meidän tapauksessamme valinta oli lopulta selvä, sillä makuuhuoneen ikkunaseinä on kaareva. Ja oli luontevaa noudattaa samaa asennustapaa myös W:n huoneessa.

20190909-Coterie-Pimennysverhot-01233.jpg
20190909-Coterie-Pimennysverhot-01231.jpg

Yllä olevista kuvista voi hieman saada osviittaa, miten pimeäksi huoneen saa syysauringon porottaessa taivaalta. Eli selvästi hämäräksi, mutta ei pimeäksi. Olen silti erittäin tyytyväinen ja tekisin samat valinnat uudelleen, sillä sivukiskoja en ikkunoihin halua.

Hintaa kolmelle ikkunalle (kuvissa näkyvä yksi todella iso ikkuna ja W:n huoneessa kaksi yhtä korkeaa, mutta selvästi kapeampaa ikkunaa) kustansivat asennuksen kera yhteensä noin 1200 euroa (ennen pientä blogialennusta, jonka neuvottelin jälkikäteen). Jokainen tapaus lasketaan toki erikseen (eikä kahta identtistä casea ole), mutta antaa teille toivottavasti suuntaan hintatasosta.

Laittakaahan kysymyksiä alle, mikäli jokin jäi vielä mietityttämään!

Ihanaa viikonloppua!

* Pimennysverhoista saatu pieni alennus blogipostausta vastaan.

Doorie – Lisää säilytystilaa lastenhuoneeseen

Törmäsin alkukesästä Instagramissa kotimaiseen ovivalmistajaan Doorieen* ja ihastuin oitis heidän minimalistiseen muotokieleen ja pehmeisiin neutraaleihin sävyihin. Klikkailtuani heidän sivuille (www.doorie.fi) opin, että ovia, sivu- ja päälilevyjä voi tilata Ikean suosituimpiin kalusteisiin – Bestå ja Pax-sarjoihin.

Totta puhuen kävin hetken itseni kanssa dialogia, voisinko ostaa kaapin rungon Ikeasta. Kiinnitän paljon huomiota tuotteiden laatuun ja kestävyyteen ja viime aikoina laatuajattelu on saanut vielä uuden, entistä vahvemman merkityksen sustainability-näkökulmasta johtuen.

20190823-Coterie-00792-2.jpg

Ilahduin kuitenkin siitä, että Doorien* tuotteet on tuotettu lähellä. Ja että koko konseptin ideana on taata Ikean kaluisteille entistä pidempi ikä. Niinpä otin rohkeasti yhteyttä Doorieen ja ehdotin yhteistyötä. (Mainittakoon, että juuri näin yhteistyökuvioissa tykkään toimia – minä teen ensin valintani objektiivisesti, ja jos näen mahdollisuuden yhteistyölle, otan itse yhteyttä.)

Lisätarvetta säilytystilalle oli etenkin lastenhuoneessa. Kesän ajan pyörittelin mielessäni eri vaihtoehtoja: Matalaa vaiko korkeaa kaappia? Jaloilla vaiko ilman? Vaiko seinään leijuvaksi kiinnitettynä..? Lopulta päädyin kuvissa näkyvään kolmen kaapin kokonaisuuteen (leveys 180 cm x korkeus 64 cm). Halusin pitää kaapin matalana, jotta lasten olisi helppo ottaa sieltä leluja. Seinään kiinnitettävä ratkaisu olisi ollut tyylikäs, mutta itseni tuntien haluan venkslata huoneen järjestystä niin usein, ettei se olisi meille sopinut.

Coterie_Doorie-00652.jpg

Kiitos Doorien mallipalojen, värin valinta oli lopulta helppoa: lastenhuoneen kylmänharmaaseen seinämaaliin sopi parhaiten viileänharmaa Cloud. Mallistossa on myös super ihania murrettuja sävyjä (esim. Mud ja Clay) – ehkä niiden aika on sitten seuraavassa kodissa :)

Senkki hakee vielä hieman paikkaansa. Patrik nimittäin siirtyi väliaikaisesti nukkumaan pikkumiehen huoneeseen (W oli innoissaan saadessaan kämppiksen! :)) ja viipyy siellä todennäköisesti hetken, nyt kun vauvakin on tulossa taloon… Mutta luultavasti senkki tulee löytämään paikkansa lastenhuoneen pitkältä ehjältä sivulta (jahka huonetta ei ole tukkimassa ylimääräinen sänky), josta se näkyy kauniisti myös olohuoneeseen.

20190909-Coterie-Doorie-01139.jpg
20190909-Coterie-Doorie-01154.jpg

Kuullaan mahdollisesti jo sunnuntaina, mikäli baby ei ilmoita tulostaan tässä välissä :)

Energistä viikkoa!

* Doorien tuotteet saatu bloginäkyvyyttä ja kuvia vastaan.