Keittiösuunnitelmia

20180203-08399.jpg

Tänään kurkistetaan meidän tulevaan keittiön. Sen innoittajana toimi kaunis rendaus eli varsin aidon näköinen tietokonemallinnus, jonka sain kaapistot toteuttavalta Kitzeniltä.

Inspiraationlähteinä tulevalle keittiölle on toiminut meidän vanha keittiö sekä Pinterest. Vanhassa keittiössä oli paljon hyvää, josta halusimme pitää kiinni (kuvia löytyy mm. tästä vanhasta postauksesta sekä tästä Pinterest-kansiosta). Etenkin saareke ja siihen sijoitettu liesituuletin osoittautuivat nappivalinnoiksi jo edeltävässä keittiössä. Oli kiva kokkailla muihin huoneessa olijoihin päin eikä eristäytyä lieden ääreen.

keittio02.jpg
 Upea kokonaisuus - valaisinta myöten! Kuvat Pinterest

Upea kokonaisuus - valaisinta myöten! Kuvat Pinterest

Myös kaapistojen moderni linja tulee jatkumaan uudessa keittiössä. Itse olisin ollut valmis kokeilemaan myös vähän koristeellisempaa tyyliä, joka on ollut pinnalla jo tovin. Patrikille modernit kaapit olivat kuitenkin todella tärkeät ja minullekin ne kävivät, joten lopputulos oli selvä. Ja asuntoomme tulee niin paljon jo muita koristeellisia elementtejä (kattolistat, rosetit ja näyttävät jalkalistat), että simppelit kaapistot tuovat kaipaamaamme kontrastia.

Kaappien korkeutta mietimme hetken ja Kitzenin Heini myös haastoi meitä siinä (niin kuin hänen toivoinkin tekevän). Ja luultavasti emme varmaan olisi ottaneet jälleen kattoon saakka ulottuvia kaapistoja, ellei keskellä seinustaa olisi kulkenut taloyhtiön paksuja vesiputkia. Kipsilistojen takia kaikenlaiset koteloinnit näyttävät todelle pöhköiltä, joten ainoa järkevä vaihtoehto oli upottaa putket kaapiston sisään. Kokopitkät kaapit näyttivät edellisessäkin kodissa hyviltä, joten olen luottavainen näidenkin suhteen.

Kaksi edeltävää keittiötäni ovat olleet valkoisia – ensimmäinen korkeakiiltoinen ja viimeisin mattavalkoinen – joten nyt oli aika kokeilla jotain uutta. Kovin villeiksi emme värivalinnoissa vieläkään ryhtyneet, sillä kaappien sävy on todella vaalea harmaa. Sävyn valitseminen on ollut varmasti projektin vaikein osa ja lopputulos jännittää vieläkin. Tuliko valittua liian vaalea sävy? Mitä jos se näyttää vain likaisen valkoiselta? Pitäkää peukkuja!

Tasot tulevat olemaan ohutta vitivalkoista Hi-Macs-kivikomposiittia – aivan vastaava kuin viimekertainen Corian. Se osoittautui todella helppohoitoiseksi ja lumenvalkoinen antaa keittiöön raikkaan tunnelman.

 Here it is! Tosin huomattavasti lähempänä vasemmalla näkyvää toista uloskäyntiä. Tilaamme yleensä ruokatarvikkeet suoraan kotiin, joten kätevää kun kauppakassit saa nyt suoraan jääkaapin eteen :)

Here it is! Tosin huomattavasti lähempänä vasemmalla näkyvää toista uloskäyntiä. Tilaamme yleensä ruokatarvikkeet suoraan kotiin, joten kätevää kun kauppakassit saa nyt suoraan jääkaapin eteen :)

Eroavaisuuksiakin edeltävään kaapistoon löytyy. Mm. saarekkeen muotoilussa on haettu hieman keveämpää ja modernimpaa linjaa, ja siinä on myös aiempaa enemmän säilytystilaa. Palataan yksityiskohtiin viimeistään kun kaapiston on asennettu! Mikäli kaikki menee nappiin, voisi asennus alkaa maaliskuun puolivälissä.

Ihanaa viikonloppua ja palataan huomenna luultavasti vielä remonttiblogin puolella!

Maustekaappi järjestykseen

Tänään kurkistetaan niinkin kuvaukselliseen paikkaan asunnossamme kuin maustekaappiin. ;) Olen niin tyytyväinen, että sain tämän ikuisuusprojektin viimein toteutettua, ja pääsisin eroon kaikenkirjavista maustepurnukoista ja -pussukoista.

Näin joskus vuosia vuosia sitten Glorian kodissa kuvan, jossa kauniit kymmenet maustepurkit oli jätetty keittiön tasolle seinää vasten pinoihin näkyviin, ja olin siitä saakka etsinyt siroja purkkeja joko korkista tai puusta tehdyllä kannella. Pari vuotta sitten Tukholman Habitatissa tärppäsi. :) Jostain syystä projekti jäi kuitenkin unholaan, vaikka purkit viimein löytyivät.

Tällä viikolla tartuin viimein tuumasta toimeen. Pikku-W leikki kiltisti baby sitterissä, kun äiti järjesteli kaikki mausteet omiin lasipurkkeihinsa. Etiketit tein mustasta washi-teipistä. Alun perin suunnitelmissani oli tehdä etiketit sellaisella koneella, joka kirjoittaa tekstiä valkoisin tikkukirjaimin mustalle tarranauhalle. (Kuka muistaa laitteen nimen? :)) Mutta onneksi keksin washiteipin – muuten odottaisi nimittäin tämäkin projekti yhä toteuttajaansa.

20160825-Coterie-2-03081.jpg

Lopputuloksesta tuli varsin tyylikäs. Eikös?

Vastaavaa purkkimallia ei näytä enää Habitatilta löytyvän, mutta metallikorkkisia malleja kylläkin. Kannattaa kurkata myös Granitin valikoima.

Btw, näin jälkikäteen ajatellen olisi voinut olla fiksua kirjoittaa parasta ennen –päivämäärä kunkin purkin pohjaan… :)

Leppoisaa lauantaita! Ja palataan todennäköisesti jo huomisiltana asiaan!

Kitchen machines

Keittiöpostausten yhteydessä lupasin vielä erillisen päivityksen kodinkoneistamme, joten here you go!

Kaikki kiinteät keittiölaitteemme eli jääkaappipakastin, pesukone(et), uuni-mikro, liesi ja liesituuletin ovat Siemensiltä. Olin jo edellisessä asunnossa luottanut saksalaistekniikkaan ja ollut siihen tyytyväinen, joten tuntui luontevalta jatkaa samalla linjalla. Lisäksi Siemensin valikoima on todella laaja, joten löysimme siitä kaiken tarvitsemamme. Pidän nimittäin ajatuksesta, että kaikki laitteet ovat harmonisesti samalta brandilta.

Jääkaappi-pakastin on meillä perusmallia; en näe mitään upsidea (näennäisesti) ns. ”paremmissa” malleissa, kun perustoiminto on kaikissa sama: pitää ruoka viileänä.

Astianpesukoneen kanssa kannattaakin sitten olla jo tarkempi - ainakin mikäli se sijaitsee muiden oleskelutilojen lähellä. Siinä päädyimmekin arvokkaimpaan hintaryhmään, jotta saimme mahdollisimman hiljaisen pesijän. Nyt konetta tuskin edes huomaa iltaisin. Plussaa myös lattiaan heijastuvasta merkkivalosta, josta näkee kätevästi kuinka monta minuuttia pesuaikaa on vielä jäljellä.

Mikron ja uunin osalta päädyimme hieman erikoisempaan ratkaisuun – nimittäin molempien laitteiden yhdistelmään (ylin kuva). En edes muista mistä / keneltä idea alun perin syntyi, mutta se on kerrassaan nerokas! Sekä mikro että uuni toimivat 100-prosenttisesti yhtä hyvin, kuin edellisessä asunnossa olleet Siemensin erillinen mikro ja erillinen uuni. Joten miksi tuhlata tilaa kahdelle eri laitteelle?

Pahus miten pimeitä kuvia! Murr. Onneksi mennään jo kevättä kohti!

Lieden osalta induktio oli selvä valinta. Se on nopea ja vaivaton. Kesäpaikan grillissä ja parissa vuokra-asunnossa olen joutunut käyttämään kaasua, ja vaikka kaasuliesi kivalta näyttääkin, en halua ottaa lisästressiä kaasupullojen sulkemisesta.

Toinen tärkeä kriteeri liedelle oli sen muoto. Halusin ehdottomasti ns. panoraamalieden ja Siemensiltä sellainen löytyi! Periaatteessa pikkujuttu asettaa neljä keittolevyä vierekkäin neliön sijaan, mutta esteettisesti tämä miellyttää silmääni huomattavasti enemmän. Pitkulainen liesi mahdollistaa myös vierekkäin kokkailun paremmin. :)

Keittiömme erikoisuus on kuitenkin saarekkeesta nouseva liesituuletin. Halusimme kokkauspisteen ehdottomasti saarekkeeseen, jotta ruuanlaitosta tulisi sosiaalinen tapahtuma. (On suorastaan viihdyttävää, kun Patrik paistaa räiskäleitä pöydän ollessa täynnä vieraita. :)) Emme kuitenkaan halunneet asentaa lieden yläpuolelle, kauniiseen kattoomme liesituuletinta, joka olisi hallinnut helposti koko tilaa. Joten ryhdyimme kartoittamaan erilaisia nousevia malleja – ja Siemensiltä sellainen taas löytyi. Check. (Pakko hehkuttaa, että liesituuletin nousee saarekkeesta valaistuna ja tasaisesti kuin avaruusalus. :))

Ohessa vielä muutama kuva Patrikin ”babysta”, Juran kahvikoneesta, joka jauhaa erikoiskahveja tuoreista pavuista. Itse en juo kahvia lainkaan, mutta tuoksu on huumaava! Btw, näitä Juran koneita on aina Stockan hulluilla päivillä ja säästöä syntyy useampi satanen, kun ajoittaa oston fiksusti.

Wanted to share some thoughts regarding selecting the white goods into our kitchen. We ordered everything from Siemens, since I had good experiences of the quality from my previous apartment. In addition, their collection is very broad. I like the harmony, so it was nice to have everything we needed from the same brand.

Refrigerator-freezer: We took a basic model, and it has served us well. No point of paying for extra features (when they all are pretty much the same anyways).

Dish-washer: Select the most quiet model – especially if you have an open space. Definitely worth paying the extra!

Oven-micro: Yes, one and same machine. Saves space; love it.

Stove: We had two criteria: it had to be an induction stove (more care-free than gas) and so called panorama style. Makes visually a big difference!

Hood: We did not want to attach anything to the ceiling, so this ascending model was a perfect choice for us. Again worth every penny.

Laittakaahan kysymyksiä kommenttiboksiin, jos unohdin mainita jotain oleellista. :)

Talvista tiistaita! / Have a beautiful Tuesday!