personal

I'm back!

20190216Coterie_Teneriffalla-06146.jpg

Hei ihanat! Ja pahoittelut suunnittelemattomasta blogitauosta. Kotiuduttuamme tammikuun alkupuolella Teneriffalta sain heti ensimmäisenä työpäivänä flunssan, ja olen ollut nyt viisi(!) viikkoa kipeänä. Viime viikonloppuna olin jo julistanut itseni terveeksi, kunnes sain toisen flunssapöpön. (Nuha alkoi aivan erilaisena, joten olen vakuuttunut, että kyseessä on eri virus.)

Energiat ovat olleet niin vähissä, että olen keskittänyt kaikki voimavarat perheeseen ja päivätyöhöni, enkä ole koskenut kameraan kertaakaan. Blogi on paikka, jonne haluan tulla jakamaan ideoita ja hyvää fiilistä sekä samalla inspiroitua itsekin, joten pakkopullaa en halua tästä tehdä.

20190132Coterie-Tenerife-06142.jpg
20190216Coterie_Teneriffalla-06155.jpg

Tämä toinen flunssa on vieläkin päällä, mutta en tiedä johtuuko voimien kohentuminen tänään pöpöjen kukistamisesta, tuosta upeasta kevätsäästä vaiko meille eilen saapuneesta iiiiihanasta sängystä, mutta huomenna olisi tarkoitus jatkaa kuvaamisia :)  Eli viimeistään ensi viikonloppuna uutta materiaalia luvassa. (Malttamattomimmat voivat käydä jo @CoterieOfficial:n Insta stroreista katsomassa kuvan huikeasta sängystämme <3)

Löysin W:lle verkosta super ihanan uima-asun, jossa oli sisään ommellut kellukkeet. Osoittautui tosi käteväksi! (Voin kaivaa vielä merkin tiedot, jos jätätte alle viestiä.)

Löysin W:lle verkosta super ihanan uima-asun, jossa oli sisään ommellut kellukkeet. Osoittautui tosi käteväksi! (Voin kaivaa vielä merkin tiedot, jos jätätte alle viestiä.)

20190216Coterie_Teneriffalla-05991.jpg
20190216Coterie_Teneriffalla-05791.jpg
Myös tämä korkealla UV-suojakertoimella varustettu paita oli aivan must altaalla ja rannassa. Ja kivan näköinen :) (Voin kaivaa brandin kysyttäessä.)

Myös tämä korkealla UV-suojakertoimella varustettu paita oli aivan must altaalla ja rannassa. Ja kivan näköinen :) (Voin kaivaa brandin kysyttäessä.)

Kuvituksena muutama räpsäisy Teneriffalta. Mentiin täysin pikkumiehen ehdoilla, eli lähes kaikki kameralle tallentuneet kuvat olivat tällä kertaa joko uima-altaalta tai rannalta :) Oltiin samassa paikassa (Costa Adeje) jo toista kertaa (edellisen matkan kuvia parin vuoden takaa löytyy täältä), ja voin kyllä lämpimästi suositella paikkaa etenkin pienten kanssa reissaaville. Todella siistiä (kaikki rakennukset ovat uusia), kaikki toimii, sää on tammikuussa ainakin meille juuri sopiva (n. +25)… Valitkaa vain sellainen hotelli, jossa on lämmitetty lastenallas; muuten mahdoton uida ulkona. Luultavasti lähdetään taas ensi vuonna samaan paikkaan. Tai kertokaa jos teillä on muita hyviä suosituksia!


Ensi viikkoon!Sisustaminen lapsiperheessä – Onko se erilaista?

20180926Coterie-03537.jpg

Olin ajatellut kirjoittaa näiden kuvien yhteydessä syys-garderobin päivityksestä. Mutta katseltuani aamupäivällä muotiteollisuuteen liittyviä sustainability-puheenvuoroja alan konferenssista, tuntuu hyvältä idealta korvata aihe toisella. Joten otetaan meille hyvin ajankohtainen teema eli sisustaminen kodissa, jossa asuu myös pikkuväkeä.

Sanottakoon heti näin alkuun, että meidän ihana Roots Livingin pehmeä matto meni eilen illalla mustikkaan, joten tunteet ovat siitä vielä pinnassa. Olen nyt kuitenkin nukkunut tässä välissä jo yhden yön, jotta vältytte pahemmilta kuohunnoilta, heh.  

Niin ja kirjoitan tämän kysymysten muodossa siltä varalta, että muutkin bloggarit kuten vaikkapa ihanan Modernisti Kodikas -blogin Kerttu tai Coffee Table Diaryn Giselda innostuisivat raottamaan omia ajatuksiaan aiheen takana. Teille molemmille kun käsite ruuhkavuodet ovat tulleet varmasti tutuksi – ja silti olette onnistuneet sisustamaan niin upeat kodit siinä sivussa!  

20180926Coterie-03547.jpg
20180926Coterie-03540.jpg


Mikä on suurin damage, jonka jälkikasvu on saanut teillä aikaiseksi?

Toistaiseksi tuo Roots Livingin matto. *koputtaa puuta* Pahinta mitä voisi tapahtua, olisi hanojen jättäminen päälle... (Patrikin entiselle työkaverille kävi näin uudessa omakotitalossa).

Miten suhtaudut pikkuväen tekemiin tuhoihin? Menetätkö malttisi vai pysytkö viileänä kuin viilipytty?

Totta kai arvokkaan maton sotkeutuminen harmitti, kun tajusin, että mustikka on liiskautunut mattoon ihan totaalisesti ja viiden sentin päässä oli vielä toinenkin jälki. Päästin pari ärräpääntäkin, mistä en ole ylpeä. En ollut vihainen tietenkään W:lle, vaan Patrikille, joka oli pessyt W:n puolihuolimattomasti mustikkapuuron jälkeen. Mutta lapsihan ei sitä ymmärrä, ettei kiukkuni kohdistunut häneen. Onneksi W on jo sen verran iso, että hänelle voi jälkikäteen selittää ja pyytää anteeksi.

Patrik ottaa vastaavat tilanteet hyvin tyynesti vastaan (mikä kyllä ärsyttää siinä tilanteessa allekirjoittanutta kahta enemmän). ”Älä hanki kolmen tonnin mattoa” ei ole fraasi, jonka haluat siinä hetkessä kuulla.

Parketin suhteen olen ottanut yllättävän tyynesti. W tietää mistä napeista painella silloin, kun hän haluaa tietoisesti ärsyttää. Onneksi junat ja autot iskeytyvät kohti lattiaa meillä aika harvoin. Toki kiellän näissä tilanteissa napakasti (ja lelut lähtevät meillä silloin ”jäähylle” hyllyn päälle), mutta en todellakaan lattian takia, vaan siksi, että pienen lapsen täytyy oppia olla heittelemättä tavaroita.

20180926Coterie-03552.jpg
20180926Coterie-03558.jpg
20180926Coterie-03582.jpg
Neule &amp; Other Stories ja kengät Acne

Neule & Other Stories ja kengät Acne

Miten paljon lapset vaikuttavat teillä sisustukseen? Mitä sisustusunelmia teillä on jätetty lasten takia toteuttamatta?

En ole jättänyt juuri mitään sisustushaavetta toteuttamatta W:n takia. Vaikka matto nyt vähän harmittaakin, niin huomattavasti enemmän keljuttaisi, jos joutuisin lasten takia jättämään jonkun sisustushaaveen kokonaan toteuttamatta! Lapset ovat pieniä monta vuotta, joten en pystyisi asumaan vuosikausia asunnossa, jossa joutuisin jossittelemaan, että kunpa olisin valinnut sitä tai tätä.

En kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö lapsiperheen arkea kannattaisi huomioida sisustuksessa – tietysti kannattaa. Jos on vaikka kaksi todella hyvää vaihtoehtoa, niin toki itsekin kuuntelen järjen ääntä.

Hyvä esimerkki tämmöisestä on keittiön taso. Harkitsin siihen myös marmoria, mutta ymmärtäen että appelsiinikuoret tai öljyinen pullo tulevat väistämättä jäämään meillä tasolle yön yli, en leikitellyt marmoriajatuksella kovinkaan pitkään. (Mutta jos toista hyvää tasovaihtoehtoa ei olisi ollut, olisin päätynyt marmoriin epäkäytännöllisyydestä huolimatta.)

Turvallisuuden takia tehdyt ratkaisut ovat ihan toinen juttu. Niistä emme tingi yhtään. Muutettuamme vanhasta kodista jätin meidän 2,5 metriä korkea antiikkipeilin uudelle omistajalle lainaan, sillä en halunnut ottaa pienintäkään riskiä, että se kaatuisi/tippuisi W:n päälle. Myöskään upeaa lasikantista tai peilien reunustamaa kuution mallista sivupöytää meillä ei tulla tästä syystä näkemään, vaikka niistä kovasti pidänkin.


Olisi kiva kuulla, millaisiin ratkaisuihin te olette päätyneet! Ja palaillaan ensi viikolla yhteen The Poster Clubin julisteeseen, jota äsken kuvailin yhteistyön puitteissa :)

* Kuvissa näkyvä minimalistinen Mixrack rekki ja henkarit saatu Showroom Finlandilta.

Millainen sisustaja olen?

20180812Coterie-02579.jpg

Tervehdys! Toivottavasti sielläkin oli kiva viikonloppu! Meillä se täyttyi pikkumiehen kanssa touhuilusta, sporttailusta, kokkailusta ja valokuvaamisesta. Tuntuu, että ehdittiin tehdä todella paljon meidän kaikkien lempijuttuja! Patrik pääsi pe ilta juhlimaan ja monesti vklopun aikana kahvittelemaan; minä pe ilta juoksulenkille & lauantaina salille plus tänään su sain kuvailla rauhassa. Ja perheen pienin pääsi mm. temppukerhoon, Iso Omenan kirjastoon ja kiipeilytelineille, puistoon jne. jne. – kaikille jotain!  

Tänään kokeilen vähän erilaista blogipostausta elokuun Dekon innoittamana. Lehdessä on juttusarja, jossa toimittaja piipahtaa kiinnostavissa kodeissa esittäen liudan kysymyksiä. Koska en ole vielä toteuttanut teidän kanssa Q&A-tyyppistä postausta (btw, olisitteko kiinnostuneita sellaisesta?), ajattelin napata kysymykset lehdestä. :)  Aloitetaan!

Kuvaile kotiasi kolmella sanalla.

Harmoninen, laadukas ja avara.

(Patrik: Valkoinen, raikas ja avara.

Mikä sai sinut valitsemaan juuri tämän kodin?

Olimme etsineet remontoitavaa asuntoa Ullanlinnasta (meidän mittapuulla) jo pitkään, noin 9 kuukautta. Pohjaratkaisu ei ollut ihan toivomamme kaltainen ja ensin emme meinanneet edes lähteä katsomaan tätä. Kuukautta myöhemmin kävelimme asunnon ohi ystäväpariskunnan kanssa ja aloimme miettiä asuntoa uudelleen, sillä sijainti oli niin täydellinen lähellä merta ja budjetti juuri ja juuri speksiemme sisällä.

Millainen sisustaja olet?

Perfektionisti; jaksan miettiä ja viilata pienintäkin yksityiskohtaa lähes loputtomasti. :) Seuraan paljon alan trendejä, ja poimin niistä omaan tyyliini sopivat. Jo vuosia sisustukseni punaisena lankana ovat olleet modernit huonekalut ja valaisimet vanhan asunnon arvokkaisiin puitteisiin yhdistettynä.

Tykkään panostaa etenkin valaisimiin. Patrik on puolestaan tarkka siitä, tuleeko lampusta riittävästi valotehoa… joten molempien toiveet täyttävää yksilöä etsitään yleensä pitkään ja hartaasti.

20180826Coterie-02704.jpg

Mikä on kodissasi parasta?

Sijainti sekä korkeat ja avarat huoneet. Pintamateriaaleista ykköseksi kipuaa meidän ihana mosaiikkiparketti ja kipsiset kattolistat. Huonekaluista tyytyväisin olen olohuoneen Roots livingin mattoon (lue lisää täältä) ja Adean mustaan marmoripöytään.

20180711Coterie-01754.jpg
20180812Coterie-02580.jpg

 

Mistä sisustusesineestä et luovu?

Kipsisestä veistoksesta, jonka olen saanut varmaan jo parikymmentä vuotta sitten äidiltäni. (Näkyy alla olevassa kuvassa oikeassa yläkulmassa.)

20180717Coterie-01947.jpg

Miten kiinnostuit sisustamisesta?

Olen aina arvostanut estetiikkaa; nimenomaan sisustuksessa. Muistan miten huoneeni oli lapsana aina siisti ja miten varioin sen järjestystä. Nyt on ihanaa, kun pääsen myös työni kautta seuraamaan alan kehitystä ja trendejä.

Minkälainen äänimaailma on kodissasi?

Voi tämä kysymys pitäisi esittää kuukauden päästä! Patrik on juuri tilaamassa meille ääniohjattavaa Google Home Maxia (olemme odottaneet sen julkaisua). Musiikki ei ole itselleni mitenkään tärkeä elementti; jos jotain kuuntelen, niin yleensä uutisia.

Ulkoa kantautuu ääniä yllättävän vähän. Eteläisen Helsingin hyviä puolia on, ettei läpikulkuliikennettä juurikaan ole.

Mitä sisustusostosta kadut?

En juurikaan mitään, sillä en yleensä ikinä tyydy kompromisseihin. Tai no, Patrikin työpöytä… Ostimme siihen Hayn pukkijalat ja Ikeasta ikilevykannen hieman väliaikaisratkaisuna edelliseen vuokrakotiin… Onneksi ainakin jalat on helppo myydä eteenpäin, ja jahka välttämättömimmät ostokset (kuten sohva) on hankittu, tulen päivittämään koko työpisteen.

Mistä esineestä haaveilet?

Minulla on todella vähän sellaisia haaveita, mitkä oikeasti jäisi vain haaveiluksi. Jos jotain haluan, säästän siihen rahaa ja sitten hankin sen. Vaikka siihen menisi useampi vuosi. Mutta sanotaan nyt Serge Mouillen seinävalaisin.

Mitä koti kertoo sinusta?

Kotini kertoo, että täällä asuu joku, joka arvostaa sitä, että kodissa on hyvä olla. Vietämme kodissa niin paljon aikaa, että en keksi parempaa asiaa johon investoida!

Mitä sisustusratkaisua kodissasi ei nähdä?

Tällä hetkellä kirkkaat värit isoina pintoina tuntuisivat vierailta. Myöskään tapetteja en oikein näe meillä muualla kuin lastenhuoneessa… But never say never!

 

Energistä viikkoa! Ja palataan tulevissa postauksissa ainakin keittiön liesitasoon, makuuhuoneen valaisimeen ja pikkumiehen huoneeseen. :)