christmas

Merry Christmas

Oikein lämmintä ja iloista joulua kaikille Coterien lukijoille tämän laulun myötä! Se kuuluu ehdottomiin suosikkeihini, ja laulan sitä tunteella aina välillä vuodenajasta riippuen, vaikka sanat kovin jouluiset ovatkin.

Aatto ja joulupäivä menevät pitkälti molempien vanhempien ja Patrikin isovanhempien luona käydessä. Mutta palataan joulunviettokuviin ennen vuodenvaihdetta!

Tänd ett ljus och låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna, det är mörkt nu, men det blir ljusare igen. 
Tänd ett ljus för allt du tror på, för den här planeten vi bor på. 
Tänd ett ljus för jordens barn.

Jag såg en stjärna falla, det var i natt när alla sov. Jag tror jag önskade då att du var nära. 
För en minut sen brann den en sekund, sen försvann den var det bara jag som såg? 
På radion sjöng dom om fred på jorden, jag ville tro dom slitna orden.

Jag fick ett kort från Wyndham, jag visste inte var det låg. Jag såg på kartan, du är på andra sidan jorden. 
Men det är samma himmel, det är samma hav, och stjärnan som jag såg, 
föll för allting som vi drömmer, föll för att vi aldrig glömmer.

God jul och gott nytt år! Lova va“ rädd om dig själv, det är den hälsning du får.

Tänd ett ljus och låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna, det är mörkt nu, men det blir ljusare igen. 
Tänd ett ljus för allt du tror på, för den här planeten vi bor på. Tänd ett ljus för jordens barn.

Merry Christmas and Happy New Year! <3

Christmas pillows

Joko siellä on kuusi koristeltu ja kaikki jouluherkut valmiina? Suunnittelin, että tänä vuonna hakisimme joulukuusen hyvissä ajoin, jo viikkoa-kahta ennen h-hetkeä, mutta viimeisiin päiviin se nyt jäi. Noh, huomenna viimeistään!

Ohessa muutama kuva jouluisista tyynyistämme, jotka päivitin joulukuun alussa. Tekstiilit ovat superkätevä tapa muuttaa kodin ilmettä kertaheitoilla.

Kriteereinä oli löytää talvisia materiaaleja ja sävyjä, ja olen varsin tyytyväinen lopputulokseen. Aloin rakentaa kokoelmaa Klaus Haapaniemen suunnitteleman viininpunaisen Taika-merinovillatyynyn ympärille, johon ihastuin oitis. Pehmoiset kaunokaiset löytyivät lopulta kaikki Helsingin keskustan Stockmannilta (vaikka kahlasin sitä ennen melkoisen määrän eri verkkokauppoja). Brick-and-mortar kaupat pääsevät välillä yllättämään valikoimallaan :)

Tyynyt alhaalta ylöspäin: 
* Harmaa pellavatyyny by nord (vanha, muistaakseni Nougatista Bulevardilta) 
* Viininpunainen Klaus Haapaniemen suunnittelema Taika-merinovillatyyny Iittala 
* Stockmannin oman Casa-malliston punainen villainen palmikkotyyny
Zoeppritzin klassinen kaksipuoleinen musta-harmaa merinovillatyyny
* Huopainen Merry Christmas –tyyny Eight Mood

Lämmintä joulumieltä ja palataan vielä ennen aattoa!

Straw goat – A traditional Finnish Xmas decoration

Nyt kun näissä joulupostauksissa on päästy hyvään vauhtiin, ei loppua ole ihan lähiaikoina näkyvissä ;)

Näin suomalaisittain tarkasteltuna joulu osuu kyllä mitä sopivampaan vuodenaikaan. Meinasin kirjoittaa, että ”tunnelmalliset kynttiläasetelmat ja kauniit joulukukat” tekevät tästä vuoden pimeimmästä kuukaudesta odottamisen arvoisen, mutta kyllä se on omalla kohdallani joulutortut ja piparkakkutaikina, jotka saavat oikein odottamaan vuoden viimeistä kuukautta! Tiedustelin naapurissamme sijaitsevasta Leipomo Keisarista jo marraskuun alkupuolella koska heille tulee tai-vaal-lis-ta piparkakkutaikinaa taas myyntiin, heh. Valitettavasti piparkakut ovat saaneet vielä kuitenkin odottaa, sillä viimeisen kuukauden aikana olen pyrkinyt karsimaan herkuttelun minimiin. Tuntuu, että sitä painoa tulee näin raskaana ollessa muutenkin jo ihan tarpeeksi. ;) Noh, mielummin hieman liikaa kuin liian vähän, jotta pikkuinen varmasti saa kaiken tarvitsemansa.

Sisustusbloggarin näkökulmasta joulu on kyllä otollista aikaa – joka puolella kotia riittää kauniita yksityiskohtia kuvattavaksi. Ohessa kuvia uusimmasta ja toistaiseksi ainoasta ”uudesta” jouluhankinnasta, jonka olen tänä vuonna tehnyt. Olen haaveillut erilaisista olkikoristeista jo monta vuotta, ja nyt päätin aktivoitua kunnolla olkipukin etsinnässä. Ja se kannatti! Löysin oheisen 80-senttisen olkipukin Tori.fi:stä. Ajatus siitä, että pukki saa nyt meiltä uuden kodin lämmittää kovasti.

Pukit vasemmalta oikealle: 
Olkipukki 25 cm Anttilasta 5,95€, olkipukki 50 cm Biltemasta 3,69€ ja olkipukki 50 cm 19€

Josko ensi vuonna olisi viimein paikka myös kauniille himmelille ihka uudessa kodissa…? Nykyisen asuntomme kaikki katot tasoitettiin remontissa hartaasti (ja maalattiin kolmesti!), joten en millään raaski kiinnittää kattoon ylimääräisiä koukkuja tms. himmeliä varten.

Vaihteeksi hieman laajempaa kuvaa keittiön, ruokapöydän ja olohuoneen yhdistävästä tilasta. Sohvatyynyihin palaan vielä omassa postauksessaan.

Huonekuusi kuuluu alkusyksyn viherkasvihankintoihini. Ei mikään helpoin tapaus viherpeukalolle, joka onnistuu yleensä tappamaan kaktuksetkin - pitää nimittäin viedä vähintään kerran kuukaudessa suihkuun. Toistaiseksi kuusi on kyllä pysynyt yllättävän vihreänä!

Piparintuoksuista joulunodotusta!

P.S. Enää viikko ja sitten päivä käykin vähitellen taas pidemmäksi!