greens & flowers

Easter grass in the making

Aurinkoista torstaita! Kylläpä ainakin etelähelsinkiläisiä on taas hemmoteltu tänään keväisellä säällä. Kävin juuri Krunikassa kävelyllä ja poikkesin Meritullinkadun Sample Salesissa, jossa on myynnissä lauantaihin saakka mm. Samsøe & Samsøen vaatteita, joita ollaan ostettu reissuista Patrikille. Tuli jälleen todistetuksi, että en ole yhtään sitä tyyppiä, joka jaksaisi penkoa ei-ihan-niin-järjestyksessä olevia laatikoita ja rekkejä väenpaljoudessa … Mutta kärsivällinen tekee varmasti löytöjä eli käykäähän kurkkaamassa!

Lähistöllä sijaitsevasta sisustus- & second-hand -liikkeestä Olohuoneesta allekirjoittaneen oli sen sijaan huomattavasti helpompi löytää ostettavaa. ;) Mukaan tarttui mm. pienokaiselle muutama käytetty body sekä pieniä kauniita oksiin ripustettavia munia; tulette vielä näkemään ennen pääsiäistä.

Päivän sisustusteemaan. Tänään hieman erilainen, aiempaa ”keskeneräisempi” postaus. Aina ei tarvitse olla vain spliipattuja, loppuun saakka viimeisteltyjä kuvia (eihän?)… Kävin eilen tuumasta toimeen ja istutin kissanruohosiemenet Arabian Kayak-vatiin. Näyttävälle vadille on ollut yllättävän vähän käyttöä, mutta pääsiäisruoholle se sopii kuin nakutettu. Myös useimmista kodeista löytyvä Aalto-vaasi olisi ollut kaunis vaihtoehto. Pidän istutuksista, joissa multa ja juuret on jätetty rohkeasti näkyviin.

Pohjalle taittelin elmukelmua ja päälle noin sentti kukkamultaa. Väliin kaksi pussillista yön yli liuenneita kissanruohosiemeniä ja jälleen vajaa sentti multaa. Lopuksi kostutin kylvöksen kunnolla ja peittelin sen kelmulla, jotta itäminen nopeutuisi. Palataan puolentoista viikon kuluttua lopputulokseen!

Arabian Kayak-vati ja Fiskarsin ServoCut-sakset – molemmat paitsi kotimaista huippumuotoilua, käsittääkseni tässä tapauksessa myös kotimaista tuotantoa. <3

Oikeanpuoleinen korkea ”maljakko” on itse asiassa mehupullo, josta liotin etiketin pois. Keskimmäinen posliinikorkillinen vanha pullo on Olohuoneesta ja vasemmanpuoleinen muistaakseni Habitatista. Takimmaisena Iittalan Essence-sarjan kaadin. Hedelmäkulho Royal Copenhagen.

Spring flowers

Jipii, jipii – mammalomani ensimmäinen aamu! <3 Uskomatonta miten siitä on jo liki seitsemän kuukautta, kun maailmamme mullistui ja saimme tietää pienokaisen tulosta. Jossain vaiheessa kun yhdeksän kuukauden odotus tuntui mahdottoman pitkältä ajalta. Enää viisi viikkoa laskettuun aikaan. (Pitäisikö sanoa tässäkin kohden jipii vaiko kääk? ;))

Kaikki elämämme tärkeimmät virstanpylväät ovat ajoittuneet vappuaattoon, joten olen vakuuttunut, että juhlimme wappua sairaalassa kolmisin. <3 Vappuaattona 2010 tapasimme Carusellin vappubileiden tanssilattialla. Tasan kaksi vuotta myöhemmin Patrik kosi allekirjoittanutta. Ja taas tasan kaksi vuotta myöhemmin kirjoitimme kauppakirjat ensimmäisestä yhteisestä kodistamme eli tästä asunnosta, vappuaattona jälleen, kuinkas muuten.

Tällä viikolla on siis ollut syytä juhlaan! Postauksen kukkakuvat napsin kuitenkin jo viime sunnuntaina ensimmäisen asuntonäyttömme yhteydessä. Hankin yleensä lähinnä valkoisia kukkia enkä muista koska olisin innostunut (vaalean)punaisista kukista – etenkään ruusuista – mutta poikkeus näköjään vahvistaa säännön. Nyt tuntui kovin ajankohtaiselta juhlistaa samalla lähestyvää kevättä hieman värikkäimmin kukkasin.

Asetelman pääkukiksi valikoitui upea pinkki leinikki, hattaranpunainen neilikka ja roosa ruusu. Vihreyttä tuomaan pari heinää ja yksi suuri eukalyptuksen oksa. Lisäksi dyykkasin (siis kyllä, kaivoin kukkakaupan roskakorista) muutaman erivärisen katkenneen neilikan ja yhden oranssin gerberan sekä hennon valkoisen oksan, jonka nimeä en nyt muista.

Suosittelenkin aina vilkaisemaan kukkakauppojen roskikseen, jos se suinkin on jossain näkyvillä ja kysymään saako sieltä poimia muutaman aarteen mukaan. Lähes poikkeuksetta sieltä tekee löytöjä, jotka käyvät täydellisesti makuuhuoneeseen tai kylppääriin pikkuvaaseihin. Ja varmasti kukkakauppiaskin on tyytyväinen, kun saattaa ilahduttaa asiakasta entistä enemmän.

Toiseksi rohkaisen rohkeasti keräämään kimppuun erilaisia kukkia. Lopputulos on takuulla kiinnostavampi, kuin röykkiö ruusuja. Jos epäilet yhteensopivuutta, valitse kaikki kukat samasta sävystä. Vielä kiinnostavampi kokonaisuudesta tulee, jos rikot sitä (kimpun koosta riippuen) yhdellä tai kahdella erivärisellä kukalla.

Myös asettelulla on kiva leikkiä. Parhaiten jokainen kaunis korsi tulee esiin kun ne asettelee omiin kapoisiin vaaseihinsa. Lopputulos näyttää raikkaalta.

Leppoisaa torstaita! Täällä suunnataan kohta lounaan kautta vaunuostoksille. :)

Yippee, it’s the first day of my maternity leave! In Finland the maternity leave must be started five weeks before the baby is due – at the latest. And for the first ten months one’s maternity allowance is on a reasonable level (up to ca. 70%, but decreases quickly depending on salary), so many mums spend almost the whole year at home with their baby. And that’s my plan as well. Feels surreal now, but I’m sure I’ll get used to this. ;)

There has been plenty of reasons to celebrate this week with flowers (a women’s day on Tuesday), but these images I took on last Sunday already. I pick usually only white flowers, but I guess the exception proves the rule. Pink and rose shades fit perfectly for the season and look so fresh at the moment, don’t you think.

One tip: Check also the florist’s bin. :) I find almost always some treasures like flowers with a broken stem, which are perfect for small vases in a bedroom or a bathroom.

Enjoy your Thursday!

My spiky kitchen friends

Cactus mania -postauksessani lupasin palata kaktusteemaan vielä omin kuvin. Meille näitä piikikkäitä ystäviä on kertynyt kaikkiaan yksitoista kappaletta (+ kolme muuta isompaa viherkasvia). Kasvit tuovat kotiin kaipaamaani lämpöä, joten en laittaisi pahakseni, vaikka niitä olisi vieläkin enemmän!

Kaktuksista pienimmät koristavat keittiön saareketta. Keittiötasot ovat lumivalkoista coriania, joka taipuu lähes rajatta. Niinpä hyödynsimme tämän teettämällä tasoon noin 21 senttiä syvän ja 80 senttiä pitkän syvänteen, jonka mitoitin tarkkaan Cult Designin kaksiosaisten Evergreen-kasvatusruukkujen mukaan.

Coterie-2-DSC00854.jpg

Niin ja ohessa tosiaan pitkästä aikaa laajempi kuva keittiöstämme. Saarekkeeseen katseilta piiloon on sijoitettu uunin ja mikron yhdistelmä, induktioliesi sekä tasosta nouseva liesituuletin. Takaseinällä on puolestaan integroitu jääkaappi-pakastin sekä astianpesukone. (Palaan keittiölaitteisiin vielä omassa postauksessaan.) Laskutilaa ei ole hirveästi, mutta tarpeeksi. Ja kattoon saakka ylettyvät kaapit nielevät sisäänsä to-del-la paljon tavaraa. Myös kierrätykselle on varattu oma alakaappinsa. On ihanaa kun ei tarvitse pitää erillisiä keräyspaperipinoja näkyvillä, kuten edellisessä asunnossa.

Viikko takaperin kaktukset kyllä muuttivat hetkeksi keittiön ikkunasyventeelle. En ole lopputulokseen kuitenkaan täysin tyytyväinen, joten pikkukaktukset saavat palata piakkoin takaisin saarekkeen uumeniin. :)

Valko-punasaviset kaksiosaiset ruukut / White-terracotta pots – Cult Design
Harmaa pussukka / Grey paper bag – Uashmama (30€ from Formverk) 
Tummanharmaan pyöreät ruukut / Dark grey pots – Hay (from Formverk)

Our kitchen top is made of Corian, which is a very flexible material and allows basically all shapes without any visible joints. So we decided to use this opportunity and embedded 21 cm deep and ca. 80 cm wide “basin” to the top for various indoor plants. Originally we dreamed about having salads, basil, and other herbs there, but with our “green thumbs” cactuses will have to do. :)

Energistä viikkoa! / Have a cheerful week!