living room

Roots Livingin matto

20180725Coterie-02008.jpg

Olohuone alkaa rakentua pala palalta. Yksi ensimmäisiä elementtejä, jotka sinne lukitsin, oli tämä Roots Livingin ylellinen Pile-matto. Ihastuin mattoon useamman kerran eri Instagram-feedeissä näkemissäni kuvissa, ja aina kun kysyin kenen matto on kyseessä, oli vastauksena Roots Living :)  Lopullisen valinnan tein viime syksyn Habitaressa, jossa kaunis matto oli esillä Asun-lehden osastolla – vieläpä Timberwisen mosaiikkiparkettiin yhdistettynä, johon niin ikään päädyimme – joten saatoin olla varma, että ne sopivat täydellisesti yhteen. Lattia on niin näyttävä, että halusin sen pariksi hillityn maton. Aavistus kiiltoa saisi olla mukana, joten materiaaliksi valikoitui ylellisentuntuinen puuvillaviskoosi.

Viralliselta väriltään matto on taupe; toinen kuvaava voisi olla greige. Se sijoittuu johonkin beigen ja harmaan väliin kallistuen mielestäni enemmän ruskeaan, valosta toki riippuen. Sohvavalintani ja muutenkin koko olohuoneen välimaailma tulee liikkumaan harmaan ja luonnollisen beigen välimaastossa, joten matto taipuu vaivatta molempiin värisuuntiin. Ensin kaavailin maton pariksi ruskeaa nahkasohvaa, kunnes lopulta päädyin harmaaseen villasohvaan. Sohva menee vielä kerran kuitenkin uusiksi, joten voi olla että kallistun vielä takaisin vaaleanruskean puolelle, heh. Palataan sohvapohdintoihin vielä omana postauksenaan.

20180725Coterie-02004.jpg

Kannattaa kurkata koko Roots Livingin valikoima; heiltä löytyy myös mm. ihania pellava- ja villamattoja. Ja kuulemma hulppeita silkkiversioitakin on mahdollista tilata, jos budjetille ei ole rajoitteita. :) Myös maton koon voi räätälöidä toiveiden mukaan. Meille sopi onneksi toinen standardikoko, 200 x 300 cm (pienempi vakiokoko on 170 x 240 cm), ja lopulta kävi niin, että lunastin meille messuilla esillä olleen maton huokeampaan hintaan. (Todettakon, että moni muukin merkki myi kaikki messuilla esillä olleet kalusteet ym., joten jos on jotain suurempaa ostoslistalla, ei olisi huono idea yrittää ajoittaa hankintaa syksyyn Habitaren yhteyteen.)

Lisäksi Roots Livingin valikoima on täydentynyt ihanilla neutraalin sävyisillä torkkupeitoilla, shaaleilla, pyyhkeillä ja sängynpeitoilla. Kaikkia tuotteita yhdistävät laadukkaat luonnonmateriaalit ja käsintehdyt pienet sarjat. Matot ja päiväpeitteet tehdään Intiassa suoraan paikallisten käsityöläisten kanssa ilman välikäsiä, jolloin myös työskentelyolosuhteista ja tuotteiden tekijöistä saadaan täysi varmuus. Torkkupeitot valmistetaan puolestaan EU:n alueella.

20180725Coterie-02290.jpg
20180725Coterie-02315.jpg

Tässä nyt ensimmäinen pintaraapaisu olohuoneesta; paljon on vielä valintoja sen osalta tehtävänä. Katsotaan, josko palaisin sohvapohdintoihin ja tuohon kuvissa vilahtavaan marmori-ihanuuteen jo ensi kerralla!

Matosta saatu alennusta bloginäkyvyyttä ja kuvausyhteistyötä vastaan.

Kauden trendikkäin sohva

Massproductions_01.jpg

Patrikin ystävä kysyi suosituksia kivoista sohvista, joten sain hyvän syyn tehdä postauksen aiheesta. :) Sohvien muotokielessä on viimeisen vuoden aikana tapahtunut selvä käänne, kun markkinoille on alkanut tulla yhä enemmän pehmeälinjaisimpia sohvia, joissa on kauniita orgaanisia, kaarevia ja pyöreitä muotoja. Viimeisen vuosikymmenen pintansa ovat pitäneet varsin minimalistiset kulmikkaat sohvat. Alkuun niiden muodot olivat raskaampia ja nyt viime vuodet mallistoihin on pulpahdellut varsin siroja linjakkaita versioita.

Lähde: Annaleena Leinon Instagram-tili

Lähde: Annaleena Leinon Instagram-tili

Nyt puhaltaa kuitenkin aivan uudet tuulet. Uusimmat pehmeälinjaiset, pyöreät ja täyteläiset sohvat poikkeavat tyyliltään todella selkeästi skarpeista suoralinjaisista edeltäjistään. Ja ainakin minun silmään ne näyttävät ihanan raikkailta ja tyylikkäiltä! Jopa siinä määrin, että olen alkanut harkita uuden sohvamme myymistä ennen kuin olen avannut sitä edes paketista, heh. Note to self: älä enää koskaan tee huonekaluostoksia ennen kuin olet muuttanut uuteen kotiin! Jo puolessa vuodessa voi tapahtua paljon. Aika hitaastihan tyylisuunnat kalusteissa yleensä muuttuvat, mutta nyt tunnutaan olevan poikkeuksellista isomman käännöksen kohdalla.

Lähde: Annaleena Leinon Instagram-tili

Lähde: Annaleena Leinon Instagram-tili

Ensimmäiset stylistit, joiden huomasin suosivan tätä pyöreää linjaa löytyvät lahden takaa Ruotsista. Annaleena Leino on Tukholmassa asuva suomalaistaustainen stylisti/suunnittelija/bloggari, jonka nimeän tällä hetkellä lempistylistikseni. Hänen Instagram-tili löytyy täältä. (Tapasin hänet pikaisesti helmikuussa Tukholman Design Weekilla ja hän vaikutti äärettömän mukavalta ja lämpimältä ihmiseltä.) Annaleena on onnistunut luomaan aivan oman kädenjäljen, jossa taide on vahvasti läsnä ja joka näyttää uskomattoman raikkaalta. Toinen pyöreitä muotoja suosiva henkilö on Ruotsalainen tähtistylisti Lotta Agaton, jonka Instargram-fiidi löytyy täältä. Molemmat ehdottomasti seuraamisen arvoisia!

Lähde: Lotta Agatonin Instagram-tili

Lähde: Lotta Agatonin Instagram-tili

Upeita orgaanisia muotoja löytyy mm. ruotsalaiselta Mass Productionsilta (jolta kansikuvakin on lainattu) sekä yksi upea klassikkomalli Freeform Vitralta, jota oli ainakin jossain vaiheessa myös Helsingin Artekissa esillä.

Leppoisaa minilomaa siitä nauttiville! Ja palataan viimeistään viikonloppuna remonttikuulumisten merkeissä :)

TV wall

Kaunista viikonalkua! On aika viimein esitellä TV-seinämme. Patrik onkin jo kuittaillut, että vuoden on kestänyt, ennen kuin hänen lempikohta kohdistamme pääsee esille, heh. Pääsin innoissani napsimaan kuvia sunnuntaisen asuntonäytön jälkeen, kun kotimme oli jälleen kuvauskunnossa. Oli ihanaa nähdä oma koti taas (hetken) kauniina - arkisinkin kun sohvat on vuorattu erilaisilla peitoilla ja täkeillä pukluvaaran takia. :)

Totta puhuen olisimme mieluiten kätkeneet TV:n kokonaan näkyvistä, sillä mokoma kapistus tekee olohuoneesta helposti rauhattoman. Mietimme mm. TV:n upottamista seinään tehtyyn syvennykseen kaapinovien taakse, mutta vaikka miten pyörittelimme olohuoneen layouttia ja oviaukkojen paikkoja, emme saaneet TV-syvennystä järkevästi sijoitettua. Joten jos ja kun lopulta päätimme antaa TV:n jäädä näkyviin, yritimme tehdä siitä mahdollisimman hyvin tilaan istuvan muutamalla kikalla:

Graafinen hexagoneista koottu villamatto on omaa designiani.

Ensinnäkin upotimme kaikki TV:seen ja seinäkaiuttimiin menevät johdot seinän sisään. Eli ennen seinien verkottamista ja tasoittamista seinään roilattiin kanavat, joihin upotettiin muoviputket, joita pitkin johdot kulkevat. (Kiitos Patrik loistavasta suunnittelusta!)

Toiseksi hankimme TV:lle Verkkokaupasta telineen, jonka avulla se pysyy seinässä kiinni ja alla oleva taso jää vapaaksi.

Piilo ja Vitriini, Iittala. Suurempi maljakkona toimiva pullo Ikeasta.

TV-taso sai viimein kesäisemmän asetelman, kun mm. kynttelikkö siirtyi kaappiin. Tason toteutti sama puuseppä, joka teki kaikki kodin kiintokalusteet.

Hedelmät on koottu Iittalan metalliseen Aalto-tarjoiluastiaan.

Kolmanneksi yritimme valita mahdollisimman esteettisen teeveen ja kaiuttimet eli käytännössä a) valkoiset ja b) mahdollisimmat litteät. Tekniikasta jouduimme valitettavasti tinkimään, sillä kukaan ei (ainakaan kaksi vuotta sitten) valmistanut ultra HD -televisioita valkoisena. Joten full HD:hen oli tyytyminen. Eikä Philips olisi ollut teknisesti ykkösvaihtoehto, mutta heiltä löytyi yksinkertaisin, hyvin pelkistetty design ohuilla reunoilla.

Energistä viikkoa!