kids' interior

Winter magic for BabyWallaby

Kaunista lauantaita! Toivottavasti sielläkin on ollut kiva päivä ja pääsitte nauttimaan aurinkoisesta talvisäästä! Aamupäivän leikimme kolmisin kotona ja iltapäivällä juhlimme fafan 60-v. syntymäpäiviä, joten päivä on vierähtänyt täällä perin iloisissa merkeissä.

Tänään palataan marraskuun alun tunnelmiin, jolloin stailasin ja kuvasin BabyWallabylle talvisia promokuvia, joita he voisivat käyttää sekä omilla että jälleenmyyjiensä kotisivuilla sekä sosiaalisessa mediassa. Ajatuksena oli saada kuviin ripaus joulufiilistä kuitenkaan sitä liikaa alleviivaamatta.

Olin suunnitellut pari erilaista set-uppia, joissa BabyWallabyn kauniit petivaatteet ja torkkupeitot pääsisivät esiin. Lisäksi tapanani on, että stailaus elää jonkun verran kuvauksen aikana, jotta siitä saisi mahdollisimman monta hieman erilaista kuvaa julkaistavaksi.

Päätimme lopulta ottaa kuvat täällä meillä kotona. Valkoiset lautalattiat, vanhat kauniit peiliovet ja noin 2,8 metriin yltävä huonekorkeus luovat neutraalit puitteet monen tyyppisille kuville. Ainoa mikä vaikeuttaa kuvaamista on tilanpuute. Neliöitä väliaikaiskodissamme on (muistaakseni) vain 67 ja tila jakautuu kolmeen huoneeseen, joten en aina pääse kuvaamaan pidemmällä objektiivillani, joka vaatisi tilaa ympärilleen.

Varsinaiseen kuvaussessioon meni stailauksen jälkeen runsaat kolme tuntia. Se on aikalailla maksimi, jonka pystyy yhtä soittoa kuvamaan keskittyneesti ilman (ruoka)taukoja. Myös BabyWallabyn ”äidillä”, Sanna-Marilla, on pieni poika, joten molempien intresseissä oli saada kuvat tehokkaasti pakettiin. :) Lisäksi aikaa meni suunnittelupalaveriin, stailauksen miettimiseen, kuvissa näkyvien tuotteiden hankkimiseen ja tietenkin kuvien editointiin.

Olin jo aiemmin tehnyt vähän laajempia kuvasarjoja parille ulkomaalaiselle pienelle brandille, mutta tämä oli ensimmäinen varsinainen stailaus- ja kuvaustoimeksianto kotimaiselle brandille, josta sain vähän taskurahaakin. (Niin oudolta kuin se kuulostaakin, niin äitiyslomalla ollessa voi tehdä töitä sunnuntaisin ilman, että se vaikuttaa tukiin.) Jännitti totta kai hieman etukäteen, josko tilaaja tulee olemaan tyytyväinen… Ja nyt kun kuvia on kypsytellyt mielessä, tekisi jotkut asiat hieman toisin. Mutta kaikkiaan olen lopputulokseen oikein tyytyväinen!

Jäi kaikkiaan todella hyvät fiilikset tästä miniprojektista, joten kiitos BabyWallaby vielä kerran! Olisi i-ha-naa päästä tekemään näitä jatkossakin eri brandeille. <3 Vanhempainrahani (eli noin 10 kk jakso) päättyi toissapäivänä, joten jatkossa ei ole enää tätäkään rajoitetta. Ja itse asiassa yksi vastaava stailaustoimeksianto on juuri nyt työnalla ja kolmas mahdollinen tulossa Tanskasta. Jipii!

P.S. Lisää kuvia löytyy ylänavigosta PORTFOLIO-linkin takaa 

Rauhallista Joulua!

Miten teidän joulu on mennyt? Me olemme olleet paljon Patrikin isovanhempien ja vanhempien luona Espoossa. On ollut ihanaa kun W:llä on ollut niin paljon leikittäjiä ja hän on saanut oikein jättimäärän huomiota ja hellyyttä! Meillä onkin ollut oikea jännitysnäytelmä menossa, kun hän on opettelemassa konttaamista. Toistaiseksi viisi ”askelta” (tai siis viisi perättäistä kädenliikutusta) on ennätys. :)

Ohessa jo muutama päivä ennen joulua napattuja kuvia, joita olin ajatellut joulutervehdykseksi tänne… Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. :)

Beiget ihanat kengät Small Nordics – Käykäähän kurkkaamassa tätä uutta verkkokauppaa, jota pitää Italiassa asuva suomalainen äiti <3
Raidallinen tonttulakki Breden Kids – Itselleni uusi virolainen laadukas merkki
Eläimillä koristellut pöksyt Bree and Bella
Puinen sinertävä keinuhevonen Happy Little Folks
Puinen pieni auto Wooden Story
Pinottava kissa, rumpua soittava vedettävä koira ja pieni hiiri Sarah and Bendrix KIDS

Itse joulusta otimme kuvia varsin niukasti. Alla onneksi yksi W:n iso-isovanhemmilla napattu otos meistä jouluaattona. Kuvien sijaan videota tallentui jonkun verran. Katsoimme joku aika sitten Patrikin vanhoja videoita lapsuudesta ja innostuimme niiden myötä itsekin liikkuvasta kuvasta entistä enemmän. Uuden vuoden blogilupaukseni voisikin olla, että opettelen ottamaan – tai siis lähinnä editoimaan – myös Instagramiin lyhyitä videopätkiä!

Blogista puheenollen; yritän lähipäivinä siirtää blogini toiselle serverille ja alustalle. En ymmärrä tekniikasta yhtikäs mitään… Joten olen melko varma, ettei kaikki mene nappiin… Joten älkää ihmetelkö, jos sivusto on alhaalla useammankin päivän. Kannattaa seurata Coterien Facebook-sivua; laitan sinne infoa mahdollisista teknisistä haasteista.

Ensi vuoden alkupuolella kirjoitan siitä, miten otan kuvia. Saan aiheesta usein kysymyksiä Instagramin puolelle, joten ajattelin nyt avata aihetta vähän perusteellisimmin. Luultavasti tiedossa on kolmen jutun sarja käyttämistäni välineistä, miten käytän kameraani ja miten editoin kuvia. Eli pysykäähän kuulolla! :)

Pssst. Alle voi jättää kuvaukseen ja editointiin liittyviä kysymyksiä! 


Minin minikuusi

Jouluista torstai-iltaa! Joko siellä on paketit kääritty ja kuusi koristeltu..? Meidän minikuusi on ilahduttanut meitä jo useamman viikon ja edelleen se näyttää niin kovin kauniilta! Oli ehdottomasti oikea ratkaisu hankkia kuusi ajoissa. Joulun jälkeen kun sitä ei kovin montaa viikkoa kuitenkaan tulisi nurkissa pidettyä… Etenkään kun lähdemme toisella viikolla viikoksi lämpöön. (Odotan matkaa jo aivan hurjasti; siitä lisää joku toinen kerta!)

Ihana pitkä tonttulakki löytyi virolaiselta merkiltä Breden Kids. <3 Raitapöksyt Bree and Bella.

Näissä kuvissa kuusi on vielä makuuhuoneessa. Coterie Kids:n Instagramia seuraavat ehkä huomasivatkin sen löytäneen nyt paikkansa olohuoneen puolelta.

Tähdet leikkasin harmaasta paperista ja foliosta. Äärettömän helppo tapa lisätä lastenhuoneeseen ripaus talven taikaa.

Koristeina kuusessa olen käyttänyt norjalaisen Titttei.com:n kauniita origamipalloja. (Titttein kanssa on muutes käynnissä vielä arvonta huomiseen perjantai-iltaan saakka!) Olen aikoinani tuonut jenkeistä upeita lasipalloja asuessani siellä yhden vuoden, mutta tänä jouluna päätin jättää lasikoristeet suosiolla pahvilaatikkoon. Onnistuin nimittäin rikkomaan niistä jo perätä kaksi kappaletta asetellessani niitä kuusen hennoille oksille… Pidän paperipalloista koko ajan enemmän. ;)

Kuvissa näkyy myös kauniita talviaiheisia vaatteita, joita olen saanut pikkuherralle Instagram-yhteistyön merkeissä. Hiutalein koristeltu peitto ja lumiukko-body ovat pieneltä uudelta brittimerkiltä Rousso and Blossom ja kuusin kuvioitu yöpuku niin ikään briteistä Didi and Bud:lta. Aivan täydellisiä tähän vuodenaikaan.

Pieni paketointiapulainen. :) Ylempi juliste brittimerkiltä Ingrid Petrie Design ja alempi kotimaiselta Lulu & Helinältä.

Nyt aikaisin pehkuihin. Itselläni on paha tapa kukkua koneen ääressä puolille öin… Joten olenpa nyt kerrankin fiksu, heh. Palaan vielä huomenna toivottamaan hyvät joulut, joten nyt vain kauniita unia. <3