Jouluinen hylly

20181209Coterie-05240.jpg

Jouluinen tervehdys puolitoistaviikkoisen hengähdystauon jälkeen. Viimeiset kaksi viikonloppua olen kuvaillut LumoKidsin sänkyjä, joten oli kiva pitää tänään kunnolla vapaata ja ottaa kuvia ihan vain omaksi iloksi. Vaikka nautin stailaamisesta ja kuvaamisesta myös toimeksiantoja tehdessä, on niissä silti väistämättä pieni stressielementti aikana mukana. Mutta palataan kuvauksiin ja niiden suunnitteluun – sekä ennen kaikkea lopputulokseen – vielä myöhemmin; tänään muutama sana meidän joulusta.

Patrikin molemmat siskot lähtevät puolisoineen tänä vuonna ulkomaille puolisoidensa perheiden luo, joten olimme kutsuneet hänen perheen meille jouludinnerille jo perjantai-illaksi eli kymmenen päivää etuajassa. Järjestelyt jäivät töiden takia aivan viime tippaan (ensimmäiset vieraat saivat mm. koristella kuusen :)) ja ainoa itse tekemäni elementti oli joulutortut (valmiista taikinasta),. Tärkeintä oli kuitenkin viettää iltaa saman pöydän ääressä.

Pöydästä puheenollen, pyöreä pöytämme pääsikin tulikokeeseen, sillä meitä aikuisia oli kahdeksan ja W vielä siihen päälle. Yllättyvän hyvin mahduimme! Tarjoiltavat laitoin esille suosiolla saarekkeelle; kiva kun siinä on kunnolla kokoa.

Marimekon Ming-vaasiin hain yhden ainokaisen silkinpehmeän männynoksan. Hintaa tälle ja yhdelle toiselle pikkukukalle kertyi huikeat 2,80 euroa. Mielestäni kaunis kaikessa yksinkertaisuudessaan.

20181209Coterie-05246.jpg

Myös hylly sai ylleen joulustailauksen. Alahyllylle lisäsin vain yhden kävyn. Toiselle hyllylle toin esimieheltäni saamani ihanan jouluruusun sekä pari kynttiläjalkaa. Kolmihaarainen keraaminen kynttelikkö on parin euron kirppislöytö; messinkinen puolestaan Instagramin ikisuosikki Ferm Livingiltä, jonka hankin täksi jouluksi. Kolmatta hyllyä koristaa ystävältäni saamani kaunis piparkakkureki.

20181209Coterie-05280.jpg
20181209Coterie-05288.jpg

Loppupelissä joulu syntyi siis varsin vähäisillä elementeillä ja hillityllä väripaletilla. Nyt nukkumaan. Palataan vielä pian meidän kuuseen, joka senkin on jo koristeltu. :)

Ligne Rosetin Togo <3

20181206Coterie-Togo-04968.jpg

Hyvää itsenäisyyspäivää! Täällä on juhlittu 101-vuotiasta Suomea hyvin rauhallisesti; viimeiset pari viikkoa ovat olleet super kiireisiä meillä molemmilla töissä, joten ei kaivattu kummempia suunnitelmia. Yksi ystävä ja pikkuystävä kävivät aamulla leikkimässä, ja iltapäivällä napsin pikkumiehestä pitkästä aikaa muutamia kuvia.

Kaiken kiireen keskellä kotimme on mennyt sisustuksellisesti hirmuisesti eteenpäin. Sain jotenkin ihan uutta virtaa Hakolan upeasta sohvasta (lue lisää täältä), ja niinpä työmiehet ovat käyneet viimeistelemässä viimeisiä juttuja ja sähkömies asentamassa (viisi!) uutta valaisinta. Palataan valaisimiin kuitenkin myöhemmin; nyt esittelyssä tuoli, joka varmasti herättää hieman ristiriitaisia tunteita.

20181206Coterie-Togo-04958.jpg
20181206Coterie-Togo-04954.jpg
20181206Coterie-Togo-04964.jpg

Muistan, miten itse melkeinpä inhosin Togoa, kun näin sen ensimmäisen kerran. Tuoli oli päällystetty ärhäkänvioletilla sametilla, enkä ymmärtänyt yhtään, miten joku saattoi pitää sitä kauniita – saati sitten hintansa arvoisena. Mutta niin se vain maku vähitellen muuttuu ja jalostuu. :)

Kuvasin tuolin keittiön ikkunan alla, koska siihen sattui tulemaan niin kaunis valo kuvaushetkellä. Oikeasti sen paikka on kuitenkin keittiön nurkassa ruokapöydän takana. Keittiömme on varsin suuri, joten kulma kaipasi ehdottomasti jotain. Patrik esitti toiveeksi ”säkkituolin jossa olisi mukava loikoilla ja juoda kahvia”. Voitte arvata, etten innostunut säkkituoliajatuksesta :D 

20181206Coterie-Togo-04973.jpg
20181206Coterie-Togo-04959.jpg

Onneksi kuitenkin keksin Togon. Kävimme koeistumassa sitä Skannon myymälässä, ja se läpäisi meidän kaikkien tiukan seulan. Tuolista on tullut lyhyessä ajassa meidän kaikkien suosikki; siinä on super mukava loikoilla toisen kokkaillessa tai lueskella vaikkapa työpapereita. :)

Päälliseksi valitsin hiekansävyisen alcantaran. Sen mattainen pinta pääsee hienosti oikeuksiinsa kurttuisessa kankaassa. Suurin syy valintaan oli kuitenkin alcantaran helppo puhdistettavuus. Togon päällystettä ei pysty irrottamaan, ja etenkin kun tuoli sijaitsee keittiössä, on tärkeää, että kangas hylkii likaa ja pienen tahmatassun jälkiä voi pyyhkiä kostealla.

Palaan tuoliin vielä toisenkin kerran, jotta näette sen oikealla paikallaan. Me lähdemme nyt Tuomaan markkinoille fiilistelemään hieman jouluvaloja ja juomaan jossain lasilliset glögiä.

Kuvausviikonloppu

20181201-LumoKids-04824.jpg

Hei ihanat, Pikainen kuittaus täältä kuvausten keskeltä. Otin pitkästä aikaa vastaan kunnon stailaus- ja kuvaustoimeksiannon, ja olen ottanut uusia kuvia moderneja ja kestäviä lastensänkyjä valmistavalle LumoKidsille. Joten blogi jää päivittämättä tänä viikonloppuna ja luultavasti seuraavanakin, sillä kuvaukset jatkuvat vielä ensi viikonlopun yli.

Kommentoikaahan mikäli haluaisitte hieman kurkistaa kuvausten taakse ja kuulla miten lähden miettimään kuvien ideaa, stailausta ja mitä kaikkia ennakkovalmisteluja kuvaukset vaativat. :)

Leppoisaa viikonloppua ja palataan taas!