Eteisen Flos IC Lights -valaisimet

2018128Coterie-Hallway-05742-2.jpg

Tervehdys! Toivottavasti teilläkin oli rauhallinen ja rentouttava joulu. Me halusimme ottaa kaiken irti uudesta kodistamme, joten kutsuimme sekä Patrikin vanhemmat että minun äitini tänne meille. Juhlimme joulua siis pienellä porukalla kaikkien sisarusten ollessa ulkomailla.

Lupasin aiemmin laittaa teille kuvia kuusestamme. Tilasin sen netistä, sillä halusin sen jo hyvissä ajoin ennen kuin joulukauppakuusi käynnistyi kadunvarsilla. Kotiimme toimitettu kuusi oli aivan valtava – joka suunnassa! Super tuuhea ja trimmattu jollain koneella ns. täydellisen malliseksi… Eli ei ihan sellainen minimalistinen harvaoksainen kuusi kuten olin alkujaan ajatellut, heh. Joten siirrytään tänään suoraan suosiolla eteisen valaisimiin. (Mainittakoon, että itse kuusikin sai jo lähtöpassit, sillä se tiputteli alusta alkaen todella paljon neulasia…)

Tarkkasilmäinen ehkä huomasi, että pääoven ympäriltä puuttuu vielä listat. Nyt listat ovat viimein valmiit, joten enää pitäisi vain saada työmies noutamaan ja kiinnittämään ne :)

Tarkkasilmäinen ehkä huomasi, että pääoven ympäriltä puuttuu vielä listat. Nyt listat ovat viimein valmiit, joten enää pitäisi vain saada työmies noutamaan ja kiinnittämään ne :)

Olen pitänyt näistä Flosin IC lights -valaisimista aina. Jo ennen asunnon ostoa tiesin, että tulisin hankkimaan jonkun sarjan valaisimista. Alkujaan mietin roikkuvaa mallia ruokapöydän päälle, mutta hankittuamme varsin suuren pyöreän pöydän olisi valaisin jäänyt hieman liian pieneksi. Aika pian roikkuvat mallit löysivätkin täydellisen paikan eteisestämme.

Valaisimista on kahta kokoa ja meillä on eteisessä suuremmat (eli suspension 2). Huonekorkeutta kodissamme on hitusen alle 315 cm ja eteisessä on aika reilusti tilaa, ja silti valaisimien lasikuvut tuntuvat hivenen liian suurilta. Pienempi malli olisi kyllä ollut varmasti taas liian pieni, joten kahdesta vaihtoehdosta nämä olivat paremmat.

Valaisimista on olemassa myös metalliväriset ja mustat variaatiot. Meille en muita värejä edes harkinnut; jotenkin tuo messinki sopii täydellisesti tähän malliin. Malleja valaisimesta on myös siis useita; Instagram-tiliäni seuraavat ovatkin ehkä jo bonganneet myös seinälle kiinnitettävän IC lightsin :)

Kuvassa näkyvä toffeenvärinen takki on myös tämän talven hankintoja. Juuri täydellisen värinen ja mallinen pitkä takki löytyi Filippa K:lta. Btw, sitä näytti olevan vieläkin alessa, ainakin M-koossa! (Kannattaa ottaa aika reilu koko; itselläni L; tämän on tarkoituskin olla väljä.)

Kuvassa näkyvä toffeenvärinen takki on myös tämän talven hankintoja. Juuri täydellisen värinen ja mallinen pitkä takki löytyi Filippa K:lta. Btw, sitä näytti olevan vieläkin alessa, ainakin M-koossa! (Kannattaa ottaa aika reilu koko; itselläni L; tämän on tarkoituskin olla väljä.)

Valaisimen ainoa miinus on, että lasikuvun reikä on tehty sen verran pieneksi, ettei siitä saa sisään ns. normaalimallisia E27-lamppuja. Ja kapeammissa erikoislampuissa vaihtoehtoja on vain murto-osa. Ainakaan vielä emme ole onnistuneet löytämään 3000 kelvinin viileitä lamppuja erittäin korkealla valoteholla. Meillä valaisimia on kuitenkin kaksi vierekkäin, joten tehot riittävät mainiosti. Mutta tämä kannattaa tiedostaa, jos suunnittelette valaisinta ainoaksi valaisimeksi esim. ruokapöydän päälle.

Leppoisaa viikonloppua ja palataan ensi vuoden puolella!

Hakolan sohvan jouluilme

20181222Coterie-05412-2.jpg

Huomenta! Joulukoristelut levittäytyivät viimein myös olohuoneen puolelle. I know, hirmuisen myöhään! Kaiken kiireen keskellä ei vain ollut tullut sellaista fiilistä aiemmin. Mutta nyt on kaunis valkoinen valotähti ikkunassa ja Marimekon punainen unikkokuosinen torkkupeitto kaivettu kaappien uumenista. Kyseinen viltti onkin ainoa joulunpunainen elementti meillä; paria punaista tyynyä yritin sohvalle asetella, mutta niin vain aina päädyn lopulta minimalistisempaan vaihtoehtoon :)

20181222Coterie-05417.jpg
20181222Coterie-05438.jpg

Mustalla marmoripöydällä oleva Ferm Livingin messinkinen kynttiläjalka vilahti jo edellisessä postauksessa, kun stailasin keittiön hyllystä jouluversion. Se näyttää kyllä niin hyvältä myös ilman kynttilää!

Huomasitteko, että yhdessä kuvassa alla pilkottaa jo meidän olohuoneen valaisin? Rajasin sen tarkoituksella pois, joten palataan siihen omana postauksenaan. Kuvia katsellessa tajusin myös, että se on vielä hivenen vinossa – kamera on kyllä niin armoton; vasta ruudulla lopullisesti näkee mikä toimii.

20181222Coterie-05415.jpg
20181222Coterie-05436.jpg
20181222Coterie-05398-3.jpg

Mitä teillä on tänään suunnitelmissa? Meillä pikkumies on kuumeessa ja flunssassa, joten päivä menee luultavasti sisätiloissa. Mutta jotenkin se ei tunnu nyt ollaankaan niin kurjalta; voidaan lukea pukin jo hieman ennakkoon tuomia (lasten)kirjoja sohvankulmassa lämpöisen viltin alla :)

Palailen vielä kuuseen, mutta hyvää joulua jo tässä vaiheessa! Ihanaa kun olette olleet mukana seuraamassa meidän uuden kodin valmistumista. <3

Jouluinen hylly

20181209Coterie-05240.jpg

Jouluinen tervehdys puolitoistaviikkoisen hengähdystauon jälkeen. Viimeiset kaksi viikonloppua olen kuvaillut LumoKidsin sänkyjä, joten oli kiva pitää tänään kunnolla vapaata ja ottaa kuvia ihan vain omaksi iloksi. Vaikka nautin stailaamisesta ja kuvaamisesta myös toimeksiantoja tehdessä, on niissä silti väistämättä pieni stressielementti aikana mukana. Mutta palataan kuvauksiin ja niiden suunnitteluun – sekä ennen kaikkea lopputulokseen – vielä myöhemmin; tänään muutama sana meidän joulusta.

Patrikin molemmat siskot lähtevät puolisoineen tänä vuonna ulkomaille puolisoidensa perheiden luo, joten olimme kutsuneet hänen perheen meille jouludinnerille jo perjantai-illaksi eli kymmenen päivää etuajassa. Järjestelyt jäivät töiden takia aivan viime tippaan (ensimmäiset vieraat saivat mm. koristella kuusen :)) ja ainoa itse tekemäni elementti oli joulutortut (valmiista taikinasta),. Tärkeintä oli kuitenkin viettää iltaa saman pöydän ääressä.

Pöydästä puheenollen, pyöreä pöytämme pääsikin tulikokeeseen, sillä meitä aikuisia oli kahdeksan ja W vielä siihen päälle. Yllättyvän hyvin mahduimme! Tarjoiltavat laitoin esille suosiolla saarekkeelle; kiva kun siinä on kunnolla kokoa.

Marimekon Ming-vaasiin hain yhden ainokaisen silkinpehmeän männynoksan. Hintaa tälle ja yhdelle toiselle pikkukukalle kertyi huikeat 2,80 euroa. Mielestäni kaunis kaikessa yksinkertaisuudessaan.

20181209Coterie-05246.jpg

Myös hylly sai ylleen joulustailauksen. Alahyllylle lisäsin vain yhden kävyn. Toiselle hyllylle toin esimieheltäni saamani ihanan jouluruusun sekä pari kynttiläjalkaa. Kolmihaarainen keraaminen kynttelikkö on parin euron kirppislöytö; messinkinen puolestaan Instagramin ikisuosikki Ferm Livingiltä, jonka hankin täksi jouluksi. Kolmatta hyllyä koristaa ystävältäni saamani kaunis piparkakkureki.

20181209Coterie-05280.jpg
20181209Coterie-05288.jpg

Loppupelissä joulu syntyi siis varsin vähäisillä elementeillä ja hillityllä väripaletilla. Nyt nukkumaan. Palataan vielä pian meidän kuuseen, joka senkin on jo koristeltu. :)