new in

Eteisen Flos IC Lights -valaisimet

2018128Coterie-Hallway-05742-2.jpg

Tervehdys! Toivottavasti teilläkin oli rauhallinen ja rentouttava joulu. Me halusimme ottaa kaiken irti uudesta kodistamme, joten kutsuimme sekä Patrikin vanhemmat että minun äitini tänne meille. Juhlimme joulua siis pienellä porukalla kaikkien sisarusten ollessa ulkomailla.

Lupasin aiemmin laittaa teille kuvia kuusestamme. Tilasin sen netistä, sillä halusin sen jo hyvissä ajoin ennen kuin joulukauppakuusi käynnistyi kadunvarsilla. Kotiimme toimitettu kuusi oli aivan valtava – joka suunnassa! Super tuuhea ja trimmattu jollain koneella ns. täydellisen malliseksi… Eli ei ihan sellainen minimalistinen harvaoksainen kuusi kuten olin alkujaan ajatellut, heh. Joten siirrytään tänään suoraan suosiolla eteisen valaisimiin. (Mainittakoon, että itse kuusikin sai jo lähtöpassit, sillä se tiputteli alusta alkaen todella paljon neulasia…)

Tarkkasilmäinen ehkä huomasi, että pääoven ympäriltä puuttuu vielä listat. Nyt listat ovat viimein valmiit, joten enää pitäisi vain saada työmies noutamaan ja kiinnittämään ne :)

Tarkkasilmäinen ehkä huomasi, että pääoven ympäriltä puuttuu vielä listat. Nyt listat ovat viimein valmiit, joten enää pitäisi vain saada työmies noutamaan ja kiinnittämään ne :)

Olen pitänyt näistä Flosin IC lights -valaisimista aina. Jo ennen asunnon ostoa tiesin, että tulisin hankkimaan jonkun sarjan valaisimista. Alkujaan mietin roikkuvaa mallia ruokapöydän päälle, mutta hankittuamme varsin suuren pyöreän pöydän olisi valaisin jäänyt hieman liian pieneksi. Aika pian roikkuvat mallit löysivätkin täydellisen paikan eteisestämme.

Valaisimista on kahta kokoa ja meillä on eteisessä suuremmat (eli suspension 2). Huonekorkeutta kodissamme on hitusen alle 315 cm ja eteisessä on aika reilusti tilaa, ja silti valaisimien lasikuvut tuntuvat hivenen liian suurilta. Pienempi malli olisi kyllä ollut varmasti taas liian pieni, joten kahdesta vaihtoehdosta nämä olivat paremmat.

Valaisimista on olemassa myös metalliväriset ja mustat variaatiot. Meille en muita värejä edes harkinnut; jotenkin tuo messinki sopii täydellisesti tähän malliin. Malleja valaisimesta on myös siis useita; Instagram-tiliäni seuraavat ovatkin ehkä jo bonganneet myös seinälle kiinnitettävän IC lightsin :)

Kuvassa näkyvä toffeenvärinen takki on myös tämän talven hankintoja. Juuri täydellisen värinen ja mallinen pitkä takki löytyi Filippa K:lta. Btw, sitä näytti olevan vieläkin alessa, ainakin M-koossa! (Kannattaa ottaa aika reilu koko; itselläni L; tämän on tarkoituskin olla väljä.)

Kuvassa näkyvä toffeenvärinen takki on myös tämän talven hankintoja. Juuri täydellisen värinen ja mallinen pitkä takki löytyi Filippa K:lta. Btw, sitä näytti olevan vieläkin alessa, ainakin M-koossa! (Kannattaa ottaa aika reilu koko; itselläni L; tämän on tarkoituskin olla väljä.)

Valaisimen ainoa miinus on, että lasikuvun reikä on tehty sen verran pieneksi, ettei siitä saa sisään ns. normaalimallisia E27-lamppuja. Ja kapeammissa erikoislampuissa vaihtoehtoja on vain murto-osa. Ainakaan vielä emme ole onnistuneet löytämään 3000 kelvinin viileitä lamppuja erittäin korkealla valoteholla. Meillä valaisimia on kuitenkin kaksi vierekkäin, joten tehot riittävät mainiosti. Mutta tämä kannattaa tiedostaa, jos suunnittelette valaisinta ainoaksi valaisimeksi esim. ruokapöydän päälle.

Leppoisaa viikonloppua ja palataan ensi vuoden puolella!

Ligne Rosetin Togo <3

20181206Coterie-Togo-04968.jpg

Hyvää itsenäisyyspäivää! Täällä on juhlittu 101-vuotiasta Suomea hyvin rauhallisesti; viimeiset pari viikkoa ovat olleet super kiireisiä meillä molemmilla töissä, joten ei kaivattu kummempia suunnitelmia. Yksi ystävä ja pikkuystävä kävivät aamulla leikkimässä, ja iltapäivällä napsin pikkumiehestä pitkästä aikaa muutamia kuvia.

Kaiken kiireen keskellä kotimme on mennyt sisustuksellisesti hirmuisesti eteenpäin. Sain jotenkin ihan uutta virtaa Hakolan upeasta sohvasta (lue lisää täältä), ja niinpä työmiehet ovat käyneet viimeistelemässä viimeisiä juttuja ja sähkömies asentamassa (viisi!) uutta valaisinta. Palataan valaisimiin kuitenkin myöhemmin; nyt esittelyssä tuoli, joka varmasti herättää hieman ristiriitaisia tunteita.

20181206Coterie-Togo-04958.jpg
20181206Coterie-Togo-04954.jpg
20181206Coterie-Togo-04964.jpg

Muistan, miten itse melkeinpä inhosin Togoa, kun näin sen ensimmäisen kerran. Tuoli oli päällystetty ärhäkänvioletilla sametilla, enkä ymmärtänyt yhtään, miten joku saattoi pitää sitä kauniita – saati sitten hintansa arvoisena. Mutta niin se vain maku vähitellen muuttuu ja jalostuu. :)

Kuvasin tuolin keittiön ikkunan alla, koska siihen sattui tulemaan niin kaunis valo kuvaushetkellä. Oikeasti sen paikka on kuitenkin keittiön nurkassa ruokapöydän takana. Keittiömme on varsin suuri, joten kulma kaipasi ehdottomasti jotain. Patrik esitti toiveeksi ”säkkituolin jossa olisi mukava loikoilla ja juoda kahvia”. Voitte arvata, etten innostunut säkkituoliajatuksesta :D 

20181206Coterie-Togo-04973.jpg
20181206Coterie-Togo-04959.jpg

Onneksi kuitenkin keksin Togon. Kävimme koeistumassa sitä Skannon myymälässä, ja se läpäisi meidän kaikkien tiukan seulan. Tuolista on tullut lyhyessä ajassa meidän kaikkien suosikki; siinä on super mukava loikoilla toisen kokkaillessa tai lueskella vaikkapa työpapereita. :)

Päälliseksi valitsin hiekansävyisen alcantaran. Sen mattainen pinta pääsee hienosti oikeuksiinsa kurttuisessa kankaassa. Suurin syy valintaan oli kuitenkin alcantaran helppo puhdistettavuus. Togon päällystettä ei pysty irrottamaan, ja etenkin kun tuoli sijaitsee keittiössä, on tärkeää, että kangas hylkii likaa ja pienen tahmatassun jälkiä voi pyyhkiä kostealla.

Palaan tuoliin vielä toisenkin kerran, jotta näette sen oikealla paikallaan. Me lähdemme nyt Tuomaan markkinoille fiilistelemään hieman jouluvaloja ja juomaan jossain lasilliset glögiä.

Kullanväriset s-koukut

201801104Coterie-04390.jpg

Toivottavasti siellä on ollut kiva viikonloppu! Täällä vähän ärripurripäivä ja tuntuu, ettei mikään oikein huvittaisi. Äsken tartuin puoliväkisin kameraan pikkumiehen käytyä päiväunille ja peruuttaessani taaksepäin törmäsin makuuhuoneen lattialla olleeseen Kizu-valaisimeen. Akryylipleksistä valmistettu puoliympyrän mallinen lampunvarjosin räsähti tietenkin rikki. :( Universumikin yrittää ilmeisesti kertoa, ettei kuvaaminen kannata, jos ei ole oikeaa fiilistä ja innostusta mukana, heh.

Ohessa kuitenkin muutama onnistunut poiminta kullanvärisistä kouluista, jotka saapuivat tällä viikolla. Kirjoitan aika usein vähän isommista sisustushankinnoista joita olen tehnyt, mutta tämän pystyy hankkimaan viidellä eurolla :)

201801104Coterie-04391.jpg
201801104Coterie-04406-2.jpg

Bongasin nämä oven päälle tulevat kauniit s-koukut noin pari kuukautta sitten Instagramista lempitililtäni (@OnlyDecoLove), ja kun en mistään lähempää löytänyt mitään vastaavaa, päätin kotiuttaa nämä Lagerhousista. Lagerhousilla ei ole myymälöitä vielä Suomessa, mutta ketju on teillekin monelle varmasti tuttu Tukholman-risteilyiltä :) Vähän esteettisempi versio Clas Ohlsonista.

Koukkujen sävy voisi olla aavistuksen tummempi – nyt hitusen turhan bling-bling omaan makuuni –  mutta katsotaan josko ne käytössä vähän tummuisi. Tilasin myös muutaman mattamustan vastaavan, ja ne näyttävät vielä paremmilta! Kaksi pääsi heti roikkumaan toisen uloskäynnin välioveen.

201801104Coterie-04397.jpg
201801104Coterie-04400.jpg

Ovemme ovat 42-42 mm paksuja ja koukut mahtuivat vaivoin. Eli optimaaliset ne olisivat max 40 mm paksuihin oviin (tai ohuempiinkin, niin saisi pehmusteet koukun sisäpinnoille). Super käteviä ainakin ovat!

Nyt ehtii vielä katsoa hetken jotain hömppäsarjaa, ennen kuin pikkuherra herää. Leppoisaa sunnuntaita sinnekin!