Olohuoneen 360 °

Tervehdys meidän olohuoneesta! Olen kuvannut tätä teille aiemmin aika rajoittuneesti vain yhdestä suunnasta, mutta nyt viimein 360-asteen katsaus tähän tilaan sekä kuvien että videon kera.

Olohuoneen ja lastenhuoneen näkymä on ollut viimeiset kaksi kuukautta kaikkea muuta kuin kutsuva, sillä koko kadunpuolen julkisivu oli paketissa taloyhtiön maalausprojektin takia, mutta nyt päästään taas nauttimaan suurista ruutuikkunoista ja vastapäisestä kauniista talosta :) Ja vaikka en alkujaan oikein innostunut julkisivun maalauksesta (koska se oli varsin hyvässä kunnossa), tuo aivan tuore maalipinta talolle kieltämättä kauniin loppusilauksen.

Coterie-00163.jpg
Coterie-00156.jpg

Syy miksi olohuoneen kuvaaminen on jäänyt vähemmälle, johtuu siitä, että yleensä huonetta hallitsee Patrikin suurehko työpöytä, kaksi screeniä ja ei-niin-esteettinen musta työtuoli. Eli nyt ei puhutaan mistä sisustusblogeissa vilahtavista minimalistisista kokonaisuuksista, joissa askeettisella valkoisella pöydällä seisoo yksi graafinen omenalogolla varustettu näyttö ja kaunis siro tuoli... Ei, tässä kokonaisuudessa valinnat on tehty lähinnä funktionaalisuus edellä, jotta puolisoni voi työskennellä ruudun ääressä pitkäkin päiviä.

Asuntoa ostaessamme kaavailimme työpisteen asettuvan makuuhuoneeseen, mutta ymmärrän kyllä täysin, että kotona työskennellessä on kivempi katsella kadun suuntaan kuin sisäpihallepäin... Joten hammasta purren työpöytä on saanut jäädä olohuoneeseen, vaikka sen feng shui siitä sekaisin meneekin. Onneksi minulla on jo ratkaisu tähän mietittynä – tarvitsemme uuden isomman asunnon! :)

Uusia hankintoja en ole olohuoneeseen hetkeen tehnyt. Hirmuisesti olisi tehnyt mieli tilata sinne tämä kaunis Etcetera-tuoli (nykyisen näköjään pysyväksi jääneen väliaikaisratkaisun tilalle), mutta pöydän kanssa se ei kulmaan enää oikein mahtuisi. Seuraavaan kotiin sitten.

Coterie-00172.jpg
Coterie-00175.jpg
Coterie-00178.jpg

Adean musta marmorikantinen sohvapöytä asettui ensimmäistä kertaa pitkittäin Hakolan sohvaan nähden ja sai seurakseen Menun marmorikuution. Niistä tuli todella kivannäköinen kombo, eikös. Niin ja seinällä vilahtaa pari The Poster Clubin julistetta, joiden paikkaa testailin. Tarkoituksena olisi saada ne vielä seinällekin saakka kehyksien kera, jahka saan selville mistä saan tilattua sellaisia tarroilla toimivia koukkuja, jotka eivät jätä kuulemma mitään jälkiä seiniin. Saa vinkata, jos te tiedätte merkin!

Niin ja onhan tuo toinen viherkasveista uusi. Suurempi lyyraviikuna on viihtynyt olohuoneessa sen verran hyvin, että uskalsin ostaa toisenkin kookkaan kasvin kokeeksi. Viherkasveja saa vähitellen kertyä kotiin enemmänkin; tuovat niin hyvää fiilistä ympärilleen.

Alla vielä käsivarassa kuvattu varsin raffi video; saa jättää palautetta tuoko nämä postauksiin lisäarvoa :) Vähän unelias selostus kyllä; selvästi itsekin tätä kuvatessa jo loman tarpeessa!

Nyt ihanaa lomaa muillekin kesälomalle päässeille! 

Kurkistus Matrin kuvauksiin

20190601Coterie_Matri_BehindTheScenes-07310.jpg

Apua, vieläkö jaksatte yhden makuuhuoneaiheisen postauksen? Lupaan, että kirjoittelen pian meidän keittiöstä sekä kylpyhuoneesta, jonne en ole blogissa teitä vielä johdattanutkaan. :)

Pääsin kurkistamaan tällä viikolla Matrin tuotekuvausten kulisseihin kotimme toimiessa helatorstaina kuvauslokaationa. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun päästin ammattilaisen kuvaamaan tätä asuntoa ja ylipäätään ensimmäinen kerta, kun kodissamme tehtiin kunnon kuvaukset, joihin en itse osallistunut mitenkään. Oli todella mielenkiintoista seurata ammattilaisten työskentelyä ja saumatonta yhteistyötä. Visuaalisesta ilmeestä vastasi myös Marimekolle paljon stailaava Susanna Vento (Susannan esteettisen ja ajattelevan blogin löydät täältä) yhdessä Matrin Elli Lehnhoffin kanssa ja kameran takana hääri mm. Asunille kuvaava Unto Rautio. Eli melkoinen tiimi oli kasassa! Alla muutamia havaintoja ja kuvausniksejä näin sivustakatsojan vinkkelistä.

Susanna ja kauniit propsit.

Susanna ja kauniit propsit.

Less, but better. Jokaista kuvaa hinkattiin pitkään. Eri set-uppeja / sisustuksia rakennettiin päivän aikana kolme. Siinä missä itse olisin yrittänyt kuvata sänkyä jokaisesta mahdollisesta kuvakulmasta, oli sisustusstailistilla ja valokuvaajalla hyvin tarkka visio siitä, millaista kuvaa oltiin tekemään. Ja sitä yhtä kuvaa hiottiin pitkään vielä senkin jälkeen, kun amatöörin silmään kaikki näytti jo täydelliseltä :) Ensin stailauksen näkökulmasta ja lopulta kuvaajan perspektiivistä, kunnes jokainen valo ja varjo oli kohdillaan.

Kuvaa mahdollisimman kaukaa. Tyypillisesti tuotekuvaukset suoritetaan avarassa studiossa, jossa on reilusti tilaa pakittaa kameran kanssa. Vaikka huoneemme ovat verrattain suuria, tulee niissä yllättävän nopeasti rajat vastaan. Kuvasimme sekä meidän master bedroomissa että pikkumiehen huoneessa. Makuuhuoneen osalta kuvaaja keksi kiepauttaa sängyn vaatekaappien eteen (kaappien ovien raot photoshopataan pois lopullisista kuvista), jolloin hän sai lisätilaa voidessaan kuvata sänkyä vinottain eteisestä ison oviaukon läpi. Myös W:n huoneessa kuvatessa kuvasimme oviaukon läpi olohuoneen puolelta niin, että kauniit vanhat ovet jäivät tarkoituksella osittain kuviin näkyviin.

Huomatkaa ihana savesta tehty hands-kynttilä Artekin penkillä. <3

Huomatkaa ihana savesta tehty hands-kynttilä Artekin penkillä. <3

Auts, vähän olisi pitänyt oikoa objektiivin aiheuttamia vääristyksiä. Näkyy parhaiten - tai siis pahiten - kattolistoissa.

Auts, vähän olisi pitänyt oikoa objektiivin aiheuttamia vääristyksiä. Näkyy parhaiten - tai siis pahiten - kattolistoissa.

20190601Coterie_Matri_BehindTheScenes-07358.jpg
20190601Coterie_Matri_BehindTheScenes-07330.jpg

Panosta kunnon välineisiin. Unton kalustoa ihastellessa iski kyllä taas hirmuinen hinku päivittää omaakin välineistöä! Meidän Sonyn objektiivit ovat ihan ok:t (saivat myös Unton siunauksen), mutta itse kameran rungolla on jo sen verran ikää, ettei kuvankäsittelyohjelmat tue siihen ns. live view:ta, jolla saisin nappamaani kuvan automaattisesti PC:n/iPadin ruudulle katsottavaksi ja pikakäsiteltäväksi. Olen kyllä pystynyt kiertämään tämän käyttämällä kamerassa yleensä muistitikkua, jossa on wifi, ja joka lähettää kuvan pienellä viiveellä iPadille katsottavaksi… (Kiitokset Patrikille selvittelytyöstä ja ideoinnista!) Mutta olisi kiva tehdä prosessi vielä jouhevammaksi ja mahdollistaa myös kuvan (pika)editointi. Vasta screeniltä nimittäin näkee, mikä kuvassa tai stailauksessa on pielessä.

Lisäksi runkoa päivittämällä saisin videot next levelille… Lopussa on pariminuuttinen videokooste ensimmäisestä set-upista ja nauhoitteen laatu ei kyllä päätä huimaa… iPhonellakin tulisi varmasti skarpimpaa kuvaa, murr. Vaikka päivä oli kirkas, kadunpuolen huoneissa oli valoa rajallisesti, sillä talomme julkisivua maalataan parhaillaan ja koko kadunpuoli on huputettu. Kuvauksia ajatellen se ei ollut onneksi kuitenkaan ongelma, sillä auringonvalo suodatettiin joka tapauksesta. Joten siirrytäänpä tämän myötä vinkkiin neljä.

Sisäpihan puoli tulvi valoa! Huomaa upea sävy syksyllä myyntiin tulevassa Matrin päiväpeitteessä &lt;3

Sisäpihan puoli tulvi valoa! Huomaa upea sävy syksyllä myyntiin tulevassa Matrin päiväpeitteessä <3

Myös oljenvärinen sametti kuuluu Matrin syysuutuuksiin. En koskaan rohkenisi tilata näin värikästä vaihtoehtoa... mutta nyt kun näin sen meillä livenä, näytti väri todella upealta!

Myös oljenvärinen sametti kuuluu Matrin syysuutuuksiin. En koskaan rohkenisi tilata näin värikästä vaihtoehtoa... mutta nyt kun näin sen meillä livenä, näytti väri todella upealta!

20190601Coterie_Matri_BehindTheScenes-07405.jpg
Valaisin siimalla sivuun - kikka, jota itsekin hyödynnän välillä.

Valaisin siimalla sivuun - kikka, jota itsekin hyödynnän välillä.

20190601Coterie_Matri_BehindTheScenes-07392.jpg
Huomaa kirjojen päällä kaunis kivenlohkare.

Huomaa kirjojen päällä kaunis kivenlohkare.

20190601Coterie_Matri_BehindTheScenes-07436.jpg

Suodata auringonvalo. Niin ihanaa kun auringonvalo onkin, tekee se kuvaamisesta haastavaa. Riippuu tietysti mitä tunnelmaa ollaan hakemassa, mutta hyvin jyrkät valot ja varjot ovat harvoin kuvassa eduksi. Niinpä Untokin suodatti auringonvalon melkein kaikista kuvista pois. Yllä Susannan käsissä jälleen yksi härpäke, joka menee omalle hankintalistalleni.

 

Alla vielä lupaamani video. On kiva huomata, että videoiden leikkaaminen ja editointi alkaa jo sujua. Vielä kun saan kaluston kuntoon, on kivempi tehdä näitä. Lähden ensi viikonloppuna parin tyttökaverin kanssa Rivieralle, joten katsotaan, josko saisin uuden kameran jo sinne mukaan.

Kesäistä viikonalkua!

Miten yhteistyöpostaukset syntyvät? (+ video/podcast)

20190505Coterie-06428.jpg

Tervehdys tällä kertaa meidän makuuhuoneesta! Hain jo pääsiäisviikonlopuksi Matrin petivaatteita ja päiväpeitteen lainaan, joten pääsin kokeilemaan vähän skarpimpaa ilmettä uuteen Matri-sänkyymme (lue aiempi postaus täältä). En ole totta puhuen omistanut päiväpeittoa enää vuosiin; valloillaan oleva rennompi petaustyyli sopii meille paremmin kuin hyvin. Vaikka kieltämättä tämmöinen viimeistellympikin petaus näytti vaihteeksi upealta! Myös hiekanväriset pussilakanat näyttivät niin hienostuneilta, että olisi kyllä tehnyt mieli pitää nekin.

Ajattelin hieman avata teille tänään miten yhteistyöpostaukset syntyvät. Käsittelen samaan aihetta jälleen myös oheisella videolla. Siitä pääsee hahmottamaan makuuhuonettamme toivottavasti vielä vähän paremmin eri kuvakulmista. Tai ehkäpä podcast olisi tässä kohden osuvampi termi. Tuntuu, että ääniosuudet tulevat luontevasti ensimmäisellä otolla, mutta itse video on vieläkin todella raakile; pitää jatkossa ottaa paljon enemmän kuvamateriaalia, jotta ette joudu tuijottamaan stilliä kuvaa. (Liikkuvaa kuvaa on alussa vain pari-kolme minuuttia). Mutta eiköhän näissä videojutuissakin vähitellen kehity! Pääsin työn puitteissa viime viikolla videoeditoinnin pikakurssille, sillä tarkoitus olisi siirtyä myös sisäisessä viestinnässä yhä enempi liikkuvaan kuvaan. Joten tämä blogivideoiden harjoittelu tukee kivasti myös tuota tavoitetta. :)

Kuten kuvistakin näkyy, niin olen vienyt makuuhuoneen sisustusta yhä vain minimalistisempaan suuntaan. Myin yhdessä kulmauksessa pitkään majailleen ylisuureksi kasvaneen tyrakin pois sekä sain viimein siivottua makuuhuoneessa majailleen epämääräisen tauluröykkiön - vielä kun saisi taulut seinille saakka, heh.

20190421Coterie_Matri-06418.jpg
20190421Coterie_Matri-06411.jpg
20190421Coterie_Matri-06432.jpg
20190421Coterie_Matri-06459.jpg

No mutta varsinaiseen aiheeseen. Kaiken perusta blogiyhteistyölle on aito mieltymykseni postauksen kohteena olevaan tuotteeseen ja brandiin. Tuotteen pitää puhutella visuaalisesti ja myös itse yrityksen oltava sellainen, jonka arvoihin voin identifioitua. Mieluusti myös ammatillisesti sellainen, että voin katsoa brandina ylöspäin. Tai vaihtoehtoisesti pienempi brandi, jota on kiva auttaa polullaan eteenpäin.

Niinpä useimmat yhteistyöt syntyvätkin omasta aloitteestani. Yleensä minulla on todellinen tarve hankkia jokin tuote, jonka seurauksena ehdotan yhteistyötä brandille, jonka tuotteen ostaisin joka tapauksessa.

Teitä lukijoita blogillani on rajallisesti, joten käytännössä yhteistyö perustuu yleensä enimmäkseen laadukkaisiin kuviin. Nykypäivänä etenkin kuluttajabrandeillä on valtava tarve saada sosiaalisen median tileilleen laadukkaita kuvia, joten perinteinen kuvaussykli, jossa uudet tuotteet kuvataan vain malliston lanseerauksen yhteydessä, palvelee enää ani harvoja.

20190421Coterie_Matri-06435.jpg
20190421Coterie_Matri-06440.jpg
Makuuhuoneen kaaren lattialistat vieläkin työnalla… Pitää vielä kerran kutsua miehet hiomaan ja maalaamaan. Sitten onkin kaikki viimeistelty!

Makuuhuoneen kaaren lattialistat vieläkin työnalla… Pitää vielä kerran kutsua miehet hiomaan ja maalaamaan. Sitten onkin kaikki viimeistelty!

Laadukkaiden kuvausten järjestäminen on kuitenkin arvokasta. Budjetit vaihtelevat todella paljon, mutta halvimmillaankin sekä kuvaajan että stylistin palkkiot lähtevät tuhansista. Lisäksi päälle voi tulla kulut lokaatioskouttauksesta, tilan ja propsien vuokrauksesta, mahdollisista malleista, meikkaajasta, jne. jne. Joten brandin tyyliin sopivan bloggarin toteuttamat kuvat ovat yleensä todella edullinen vaihtoehto.

Edullisempien tuotteiden kohdalla saan tuotteen kuvauspalkkiona. Kalliimmissa (kuten vaikkapa tässä sängyssä) sovimme tuotteesta alennuksen. Paketti sovitaan aina tapauskohtaisesti riippuen brandin omista (kuva)tarpeista.

Näiden kuvausten toteuttaminen vei itseltäni viitisen tuntia. Pari tuntia käytin ensin huoneen puunaamiseen ja stailauksen rakentamiseen (silitys, eri propsien testailu, ym.), toiset pari tuntia kuvaamiseen ja lopulta reilun tunnin kuvien editointiin. Päälle tulee vielä tuotteiden roudaus ja tämä postaus. Eli hommasta täytyy todella nauttia, jotta haluaa lohkaista kuvauksiin näin suuren osan viikonlopusta.

Jättäkäähän jälleen rohkeasti palautetta ja vinkkejä!

* Sängystä saatu alennusta kuvausyhteistyötä vastaan.