Studio Smoon mobile workshop

201801020Coterie_Mobile-04107.jpg

Miten teidän viikonloppu on käynnistynyt? Meillä oli ohjelmassa perinteinen lauantaiaamun kuntosalikäynti. Pakko hehkuttaa, että oli kolmas liikuntasuoritus tällä viikolla! Tätä ei meinaan ole tapahtunut melkein kolmeen vuoteen, heh. Olen aikoinaan pitänyt jopa sporttiblogia ja liikkunut jossain vaiheessa kymmenisen tuntia viikossa, joten muutos tähän sohvaperunavaiheeseen on ollut melkoinen… Nyt tuntuu, että aika voisi olla jälleen kypsä liikunnallisempaan elämänvaiheeseen. :)

Iltapäivällä poikien lähdettyä Hoplopiin otin kuvia tästä kuvissa näkyvästä kaunokaisesta. Osallistuin viime viikolla Studio Smoon eli Marianne Huotarin Varpu-mobileworkshoppiin, ja mobile syntyi sen tuloksena. Olin aivan ihana päästää luovuus valloilleen ja päästä tekemään käsin! Tämä on juuri sellaista tekemistä josta nautin. <3

201801020Coterie_Mobile-04104.jpg
201801020Coterie_Mobile-04093.jpg

Marianne kehitti työpajan osaksi hänen Japanissa hiljattain ollutta näyttelyä sillä ajatuksella, että hän tahtoi tarjota näyttelykävijöille myös elämyksellisen osion sekä jotain pientä ja kaunista kotiin vietävää. Kun näin Japanin workshopista kuvan hänen fiidissään, oli pakko heti tiedustella koska vastaava järjestettäisiin Helsingissä. Niinpä olin kovin iloinen lukiessani ensimmäisestä kotimaisesta Varpu-työpajasta!

Hintaa workshopilla oli 85 euroa ja kun ymmärtää, miten suuren vaivan Marianne näkee jo materiaalien tuottamisessa, se tuntuu vähintäänkin kohtuulliselta. Mobile kootaan siis erimallisista savesta muotoilluista palasista, jotka on muovailtu, maalattu ja lasitettu käsin. Jokainen palanen on siis uniikki.

201801020Coterie_Mobile-04108.jpg
201801020Coterie_Mobile-04122.jpg
201801020Coterie_Mobile-04124.jpg

Mariannen omat työt liikkuvat sulavasti taiteen ja designin rajamaastossa. Hänen tunnetuimpia töitään ovat pienistä keramiikanpaloista kootut ryijyt. Tuotemuotoilua edustaa mm. Finartelle suunnittelemat Suovilla ja Saaristo matot sekä uusi silmutyynyt. Hakolalle Marianne on puolestaan suunnitellut näppärän Lippa-hyllyn.

Aika työpajassa hurahti hetkessä kuunnellessa lisää Mariannen työstä ja jutellessa muiden designista ja sisustamisesta kiinnostuneiden kiinnostavien kurssilaisten kanssa. Suosittelen lämpimästi!

Oletteko käyneet joissain vastaavissa työpajoissa? Olisi ihana kuulla ja saada vinkkejä! <3