Hyllyt järjestyksessä

201801024Coterie-04158-2.jpg

Kuvailin viime viikonloppuna pitkästä aikaa meidän keittiötä. Oli ihanaa kun jokainen nurkka oli taas (ainakin hetken) täydellisessä järjestyksessä – yksi näitä bloggaamisen hyviä puolia, heh. Nautin suunnattomasti siisteydestä ja nimenomaan siitä, että kaikki tavarat ovat paikallaan (villakoirat eivät niinkään haittaa). Lapsiperheessä on kuitenkin hyväksyttävä, että elämisen jäljet saavat näkyä.

Kuvailin myös keittiökaappeja, joten palataan niihin vielä myöhemmin. Nyt kuitenkin muutama sana integroidusta hyllystämme ja nimenomaan sen sommittelusta. (Siitä miksi hylly tuli juuri tähän kohtaan, voit lukea tästä aiemmasta postauksestani.)

201801024Coterie-04178.jpg
201801024Coterie-04183.jpg
201801024Coterie-04218-2.jpg

Hyllyn sommittelu lähtee kauniiden ja itselleni jollakin tapaa tärkeiden esineiden valitsemisesta. Yritän noudattaa kodissani sellaista periaatetta, että kun hankkii vain kauniita esineitä, ei lopputuloksesta voi tulla huonoa, vaikkeivät kaikki tavarat aina täydellisessä järjestyksessä olisikaan. Kaikki uudet hankinnat noudattavat tätä linjaa, mutta kyllä meidänkin kaapeista löytyy esimerkiksi kirkkaansininen taikinakulho, joita ei ole aikoinaan valittu estetiikka edellä. :)

Toiseksi pidän hyllyn sommittelua tehdessä mielessäni esineiden värisävyt. Harmonisen kokoelman saamiseksi valitsen yleensä muutaman toisiinsa sointuvan sävyn. Tähän sommitelmaan valikoitui pääväreiksi erisävyisiä valkoisia ja beigejä ripauksella vaaleanpunaista. Lisäksi alahyllyllä oleva musta By Lassenin kynttelikkö tuo asetelmaan kivasti särmää. Kaikkia värejä löytyy vähintään kahdesta kohtaa.

201801024Coterie-04218.jpg
201801024Coterie-04218-3.jpg
201801024Coterie-04221.jpg

Kolmanneksi mietin esineiden muotoja; etenkin sitä kautta, että niihin tulee tarpeeksi variaatiota. Lisäksi myös esineiden korkeuseroja. Toiseksi alin hylly on tätä kriteeriä ajatellen vähän turhan ”flät”.

 

Loppupelissä kokonaisuus syntyy kuitenkin kokeilemalla liikaa miettimättä. Etenkin esineiden määrä hyllyllä määräytyy aika mututuntumalla. :)

Olisi kiva kuulla löytyykö teidän kodeista vastaavia integroituja hyllyjä!

Leppoisaa iltaa ja palataan ensi kerralla luultavasti meidän keittiöön!