Keittiön tasot  

201801027Coterie-04210.jpg

Miten teidän viikonloppu on startannut? Tällä on tuttuun tapaan piipahdettu salilla ja metsästetty pikkumiehelle pantteripukua ensi viikon halloween-juhliin. :)

Jatketaan viime viikonloppuna nappaamien kuvien äärellä kuvattuania pitkästä aikaa meidän keittiötä. Keittiöstä voisi kirjoittaa monesta eri vinkkelistä (btw, saa esittää toiveita myös sieltä suunnalta!); syvennytään tänään tasoihin.

Ensin harkitsin tasoihin erilaisia kivi-, marmori- ja kvartsivaihtoehtoja. Pisimmälle vein ajatusta vaaleasta kvartsitasoista, sillä kvartsitasot ovat täysmarmoria vähän armollisempia huokoisuuden suhteen. Marmorihan imaisee etenkin kaiken rasvaisen ja happaman nopeasti sisäänsä. Vaikka perussiistejä olemmekin, niin realiteetti meillä on, että tasoille jää välillä jotain, mikä jättäisi marmoritasoon heti jäljen ja tiedän, että itseäni oliiviöljypullon rinkulat ja mustaviinimarjamehun roiskeet häiritsisivät. Lisäksi sain vaikutelman, että kvartsitasoissa sävyä pystyy kontrolloimaan paremmin ja niistä oli helpompi löytää kylmiä sävyjä; marmorit tuppaavat taittumaan enempi lämpimään. Mutta varmasti näissäkin on suuria valmistajakohtaisia (laatu)eroja ja parempi kun en enempi kommentoi, kun en ole marmoreihin kunnolla perehtynyt.

Puinen klassikkotuoli teki tilasta heti sisustetumman näköisen; pieni taulu tai peili sen yläpuolella näyttäisi vielä kivalta. :)

Puinen klassikkotuoli teki tilasta heti sisustetumman näköisen; pieni taulu tai peili sen yläpuolella näyttäisi vielä kivalta. :)

201801027Coterie-04156.jpg
201801027Coterie-04165.jpg
201801027Coterie-04167.jpg

Pitkän harkinnan jälkeen päädyimme ohueen, vitivalkoiseen Staron-komposiittitasoon. Blogia pidempään seurailleet muistavat, että myös meidän edellisen kodin tasot olivat hyvin samankaltaiset. (Vanhat kuvat (myös allekirjoittaneesta) voi kurkata täältä.) Silloin materiaalina oli Corian. Nyt muutaman kuukauden käytön jälkeen voin sanoa, että materiaalit ovat käytännössä aivan identtiset. Molemmat kestävät todella hyvin kulutusta eivätkä naarmuunnu. Ne eivät myöskään ole huokoisia, joten tahroja ei tosiaan synny helposti. Ja jos jokin pieni värjäymä tulee, sen voi hangata ns. taikasienellä pois. Molemmat materiaalit kestävät hyvin myös kuumaa, vaikkakin en ole testannut millään tulikuumalla kattilalla tms.

201801027Coterie-04202.jpg
201801027Coterie-04194.jpg

Myös hana on hyvin saman näköinen kuin viimeksi. Edelliskerralla valitsimme Ruotsalaisen Niviton (kurkkaa kuva täältä), tällä kertaa päädyimme mattamustaan Tapwelliin sekä keittiössä että kylpyhuoneessa, sillä Nivitolta löytyy mallistostaan vain keittiöhana. Btw, hanojen valitsemiseen liittyy omat kiemuransa, joten ehkäpä pitäisi kirjoittaa niistä oma postauksensa :)

201801027Coterie-04193.jpg

Suurin ero edelliseen tasoon verrattuna on, että nyt nostimme tasomateriaalia reippaasti ylöspäin keittiötason takaseinälle. Viimekerrasta opimme, että vettä roiskuu väkisinkin myös takaseinään, joten pystyyn nostettu taso on siisti ja helppohoitoinen vaihtoehto. Ja myös näyttää kivalta!

 

Nyt valmistautumaan illan dinnerille; ihanaa viikonloppu!