Kauden trendikkäin sohva

Massproductions_01.jpg

Patrikin ystävä kysyi suosituksia kivoista sohvista, joten sain hyvän syyn tehdä postauksen aiheesta. :) Sohvien muotokielessä on viimeisen vuoden aikana tapahtunut selvä käänne, kun markkinoille on alkanut tulla yhä enemmän pehmeälinjaisimpia sohvia, joissa on kauniita orgaanisia, kaarevia ja pyöreitä muotoja. Viimeisen vuosikymmenen pintansa ovat pitäneet varsin minimalistiset kulmikkaat sohvat. Alkuun niiden muodot olivat raskaampia ja nyt viime vuodet mallistoihin on pulpahdellut varsin siroja linjakkaita versioita.

Lähde: Annaleena Leinon Instagram-tili

Lähde: Annaleena Leinon Instagram-tili

Nyt puhaltaa kuitenkin aivan uudet tuulet. Uusimmat pehmeälinjaiset, pyöreät ja täyteläiset sohvat poikkeavat tyyliltään todella selkeästi skarpeista suoralinjaisista edeltäjistään. Ja ainakin minun silmään ne näyttävät ihanan raikkailta ja tyylikkäiltä! Jopa siinä määrin, että olen alkanut harkita uuden sohvamme myymistä ennen kuin olen avannut sitä edes paketista, heh. Note to self: älä enää koskaan tee huonekaluostoksia ennen kuin olet muuttanut uuteen kotiin! Jo puolessa vuodessa voi tapahtua paljon. Aika hitaastihan tyylisuunnat kalusteissa yleensä muuttuvat, mutta nyt tunnutaan olevan poikkeuksellista isomman käännöksen kohdalla.

Lähde: Annaleena Leinon Instagram-tili

Lähde: Annaleena Leinon Instagram-tili

Ensimmäiset stylistit, joiden huomasin suosivan tätä pyöreää linjaa löytyvät lahden takaa Ruotsista. Annaleena Leino on Tukholmassa asuva suomalaistaustainen stylisti/suunnittelija/bloggari, jonka nimeän tällä hetkellä lempistylistikseni. Hänen Instagram-tili löytyy täältä. (Tapasin hänet pikaisesti helmikuussa Tukholman Design Weekilla ja hän vaikutti äärettömän mukavalta ja lämpimältä ihmiseltä.) Annaleena on onnistunut luomaan aivan oman kädenjäljen, jossa taide on vahvasti läsnä ja joka näyttää uskomattoman raikkaalta. Toinen pyöreitä muotoja suosiva henkilö on Ruotsalainen tähtistylisti Lotta Agaton, jonka Instargram-fiidi löytyy täältä. Molemmat ehdottomasti seuraamisen arvoisia!

Lähde: Lotta Agatonin Instagram-tili

Lähde: Lotta Agatonin Instagram-tili

Upeita orgaanisia muotoja löytyy mm. ruotsalaiselta Mass Productionsilta (jolta kansikuvakin on lainattu) sekä yksi upea klassikkomalli Freeform Vitralta, jota oli ainakin jossain vaiheessa myös Helsingin Artekissa esillä.

Leppoisaa minilomaa siitä nauttiville! Ja palataan viimeistään viikonloppuna remonttikuulumisten merkeissä :)