Home visit - Karl Gustavsgatan 13, Göteborg

00.jpg

Oh my mikä asunto! Tätä 49-neliöistä kotia kuvatessa on pakko ottaa kaikki ylistävät adjektiivit käyttöön; ainakin allekirjoittaneen silmään liki täydellinen! En ole tehnyt home visit -postauksia toviin, mutta tämä oli pakko ottaa itsellenikin talteen.

Asunnossa on toinen toistaan upeampia yksityiskohtia. Lähdetään liikkeelle vaikkapa näyttävistä kattolistoista. Pidän juuri tämän tyylisistä pienistä ”palkeista” koostuvista kipsilistoista (pakko saada vielä joskus omaankin kotiin!). Ja tuo koriste oven päällä – aivan mieletön! Klassisen kaunis kalanruotoparketti, jota kehystää simppeli friisi. Ja korkeat valkoiset jalkalistat. Upeat pariovet, joissa kaunis kukkakoriste. Huomatkaa myös todella kauniit hantaakit. Näyttävät niin puhtailta ja siisteiltä, että ovat luultavasti uudet. (Vinkatkaa pliis, jos joku tietää kenen nämä voisi olla!). Eli check, check, check, check, check ja check. Tässä asunnossa kaikki kriteerit loksahtavat paikoilleen.

Voi kun vastaavia kohteita olisi enemmän Helsingissäkin! Muutamia saman henkisiä taloja löytyy meiltäkin mm. Kaartinkaupungista, mutta taitaa olla laskettavissa yhdenkäden sormilla. Rakennus on vuodelta 1880, mikä näkyy uljaana yli kolmen ja puolen metrin huonekorkeutena.

Upeiden puitteiden lisäksi asunnon stailannut Greydeco on tehnyt huikeaa työtä, ja nousi kertaheitolla omiin suosikkeihini. (Käykää ihmeessä kurkkaamassa heidän kotisivujen Inspo-kansio!) Kerman ja toffeen sävyissä liikkuva värimaailma on todella seesteinen, ja se kääntää varsin keskinkertaisen keittiönkin voitokseen yhdistämällä sen täydellisesti asunnon muuhun väripalettiin. Väheksyä ei pidä myöskään valokuuvajan Jonas Bergin kädenjäljen merkitystä onnistuneessa kokonaisuudessa.

Olisi muutes kiinnostavaa tietää, mikä kaikki asunnossa on alkuperäistä ja mikä uutta. Kalanruotoparketti on ainakin vuodelta 2012. Mutta entä kattolistat? Tai ovikoristeet? Tai ovet..? Ja miten paljon stailisti on vaikuttanut lopputulokseen. Kaikki huonekalut on varmasti uusittu, mutta entä esimerkiksi seinien värisävyt..? Nappivalintoja nekin.

Myös sisustuksellisesti tyylissä on paljon sitä, mitä lähden itsekin meille tavoittelemaan. Laadukkaita vähäeleisiä huonekaluja, osa uusia ja osa vanhoja klassikoita. Tykkään!

01.jpg
03.jpg
04.jpg
05.jpg
06.jpg
07.jpg
08.jpg
08b.jpg
09.jpg
10.jpg
12.jpg
11.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
Kaikki kuvat Stadshem

Kaikki kuvat Stadshem

Lisätietoja asunnosta Stadshemin sivuilta. Energistä viikkoa!