Menun pyöreä ruokapöytä

20180818Coterie-02591-2.jpg

Tervehdys! Pojat lähtivät aamulla salille, joten minulle tarjoutui loistava tilaisuus kuvailla kodista hieman uusia kulmia. Esittelyssä tänään keittiön ruokapöytä, jonka hankin yhdeltä suosikkibrandiltani, tanskalaiselta Menulta Finnish Design Shopin kautta.  

Keittiössämme on runsaat kolme metriä leveä syvänne, ikään kuin puolikas heksagoni, joten se tarjosi täydellisen set-upin pyöreälle ruokapöydälle. Olen niin iloinen, että pääsin viimein toteuttamaan monivuotisen haaveeni! Haaveilin pyöreää pöytää jo edelliseen kotiin, mutta pitkulainen aika kapea tila ei sitä mitenkään mahdollistanut. Ja onneksi ei tullut silloin hankittua mitään arvokkaampaa kompromissiakaan; sain nyt sitten hyvällä omalla tunnolla panostaa kunnon pöytään. 

20180818Coterie-02582.jpg
20180818Coterie-02619.jpg

Snaregade-pöytä on nimetty pöydän suunnitelleen Norm Architectsin toimiston kotikadun mukaan. Se on suunniteltu alkujaan Menun perustajan, Bjarne Hansenin olohuoneeseen ja Norm Architectsin omaan toimistoon, kunnes hyväksi todetut kalusteet päätettiin ottaa osaksi Menun valikoimaa. (Olen ymmärtänyt, että Norm Architectsin ja Menun välillä olisi jonkinlainen (omistuksellinen?) linkki; kommentoikaa rohkeasti alle, mikäli jollakulla on tästä faktaa!)  

Muotoilun juju on pöydän jaloissa, jotka on aseteltu epäsymmetrisesti. Ja ainakin meidän suuremmassa 140 senttisessä pöydässä jalat on asetettu fiksusti tarpeeksi kauas pöydän reunasta, joten ne eivät liioin haittaa, vaikka pöydän plaseeraisi useammallekin istujalle.

Tammiviilukansi on petsattu mustaksi ja sitä on hieman kevennetty reunasta viistoon leikkaamalla. Pohdin alkujaan, tuntuuko musta kansi synkältä, mutta huoleni on osoittautunut turhaksi. Vaaleat astiat tulevat kauniisti esiin tummasta pinnasta.

20180818Coterie-02593.jpg
Valaisimen kiinnittys repsottaa vielä kunnes olemme lukinneet sen korkeuden. Ajattelin kokeilla laskea sitä noin 15 senttiä alaspäin - Mitä mieltä te olette?

Valaisimen kiinnittys repsottaa vielä kunnes olemme lukinneet sen korkeuden. Ajattelin kokeilla laskea sitä noin 15 senttiä alaspäin - Mitä mieltä te olette?

20180818Coterie-02607.jpg
Tämä Timberwisen lattia... <3

Tämä Timberwisen lattia... <3

Pöydästä löytyy useita versiota; kahta pyöreää kokoa (120 ja 140 cm), ovaali ja kulmikkaita malleja. Viime keväänä pöydästä esiteltiin myös Tukholman huonekalumessuilla myös harmaa vaihtoehto. Mustassa sen kaunis muotoilu pääsee kuitenkin parhaiten esiin.

Meidän pöytä on kahdesta mallista suurempi eli halkaisijaltaan 140 senttiä. Tein remonttivaiheessa vastaavankokoisesta vanerilevystä demoversion, jolla testailin mahtuuko suurempi malli kulmikkaaseen tilaan ja myös mihin kohtaan pöytä tulisi tarkalleen sijoittumaan, jotta osasimme vetää kattovalon juuri sen yläpuolelle. Kaikki meni mittailujen osalta juuri nappiin! 

Nyt puolitoista kuukautta pyöreän pöydän ympärillä istuttuamme en voisi olla tyytyväisempi. Keskusteleminen sen äärellä tuntuu todella luontevalta ja jotenkin kaikki tuntuvat olevan paremmin läsnä.

Palataan lähipäivinä eteiseen; käynnissä on kova pohdinta miten ratkaisen takkien säilytyksen. Niin ja kuvissa vilahti myös ruokailutilan upea valaisin! Esittelen sen paremmin vielä omassa postauksessaan, jahka se on löytänyt lopullisen asennuskorkeutensa; vaatii vielä hienosäätöä.

Ihanaa viikonloppua!