Naulakkopohdintoja

Tämän viikonlopun (edit: jo viime viikonlopun) tavoitteena oli valita eteiseen jonkinlainen ratkaisu takkien säilyttämiseksi. Kuulostaa triviaalilta, mutta on kaikkea muuta. Tila on epäsymmetrinen ja kulmikas, ja siitä on käynti sekä olohuoneeseen, kylpyhuoneeseen, keittiöön että meidän master bedroomiin. (Tämän remonttipostauksen lopusta löydät kuvan pääsisäänkäynnistä.) Lisäksi yhdelle lyhyelle seinustalle (pääoven vasemmalle puolelle) on kätketty sähkökaappi. Ovien aukeamisista ja kulmista johtuen emme keksineet, miten olisimme saaneet mahdutettua siihen kiinteän kaapin, jota olisin ulkovaatteille mieluusti preferoinut. Joten nyt täytyy löytää kaunis ja funktionaalinen ratkaisu avoimeen tilaan.

Tällä hetkellä pyörittelen mielessäni vielä paria vaihtoehtoa. Näistä ensimmäiseen ihastuin Tukholman huonekalumessuilla viime keväänä. Ferm Livingin Pujo naulakko on katomaisen suunnittelutoimiston Studio Finnan käsialaa. Pidän kovasti sen modernista muotokielestä; naulakko näyttää tyhjänäkin liki veistokselta! Huonona puolena on naulakon pienuus. Siihen mahtuu maksimissaan kolme takkia. Pystymme elämään kurinalaisesti ja pitämään kukin vain yhtä takkia käytössä kerrallaan, mutta mitenkäs vieraiden takit? Noh, tämäkin vielä olisi ratkaistavissa, sillä heti ulko-oven jälkeen on noin 35 senttiä syvä ”minieteinen”, johon tulemme laittamaan joka tapauksessa muutaman lisäkoukun. Ja osa meidän omista takeista voisi olla toisen kakkosoven viereen asennettavassa naulakossa. Toinen miinus Pujossa on, että sen rinnalle olisi kehitettävä jonkinlainen laatikko tms. pipoille ja hanskoille. Ja kolmas miinusmerkki tulee pitkien takkien säilytyksessä. Tällä hetkellä käytössäni on musta villakangastakki, joka ylettyy reilusti alle polven…

Blogi_Pujo03.jpg

Kilpaileva vaihtoehto Pujolle on tanskalaisen pikkubrandin Kristina Dam Studion Grid Coat Hanger. Siinä voi fiksusti säilyttää takkeja, laukkuja, huiveja ym. koukuista roikottaen ja etuosan tankoon voi ripustaa henkarit, joita itse takeille suosin. Lisäksi hyllykön päälle voisi laittaa jonkun kivan punoskorin tumpuille ym. Naulakko on myös sopivan siro pieneen tilaan – vain 75 senttiä leveä. Tämäkin naulakko on toki kauneimmillaan kun sitä ei pakkaa täyteen. Mutta vieraiden tullessa se kuitenkin selviää myös suuremmastakin takkikuormasta.

Blogi_kristinadamstudio_gridcoathanger.jpg
Kuvat valmistajilta

Kuvat valmistajilta

 

Mitä mieltä olette? Kumpaan te päätyisitte? Esteetiikko-Riika sanoisi Pujo, mutta funktonaalinen puoleni kumartaisi Gridin suuntaan… Ja loppupelissä molemmat ovat kauniit; eihän ne tälle listalle olisi alkujaan muuten päässeetkään. :)