Makuuhuoneen valaisin Pholc Mobil 7020180826Coterie-02689.jpg

Pikainen tervehdys jo näin perjantain-illan päätteeksi! Yleensä kirjoittelen teille lauantaisin otettuani päivällä ensin uusia kuvia, mutta huomenna olen kutsunut kylään ystäviä tänne meille dinnerille – jännittävää! Vuorokausi on juuri muuttumassa lauantain puolelle, eikä minulla ole vielä harmaintakaan aavistusta mitä kokkaisin heille, mutta onhan tässä vielä aikaa, heh. (Töissä on aika kiireinen kausi jälleen menossa, kun teemme ensi vuoden suunnitelmia, budjettia jne.) Lisäksi olisi tarkoitus lähteä huomenna kerrankin hieman juhlimaan. En muista koska oltaisiin oltu tyttöporukalla viimeksi liikkeellä! Aika kauas on siis tultu niistä ajoista, kun käytiin kutakuinkin joka viikonloppu ulkona. :)

Tänään suuntaamme katseen makuuhuoneemme kattovalaisimeen. Ruotsalaisen Pholcin valaisimen Mobil 70:n on suunnitellut hollantilainen Monika Mulder. Finnish Design shopin esittelyn mukaan Mulder painottaa muotoilussaan esineiden veistoksellisia ulottuvuuksia, ja tahtoo tuoda niihin sulavan käytännöllisyyden lisäksi myös kauneutta ja leikkisyyttä.

Instagram-kuvissa Mobil-valaisinta on näkynyt lähinnä ruokapöydän päällä ja olohuoneessa, mutta se taipuu mielestäni hienosti myös makuuhuoneeseen. Valaisimesta on saatavissa kolmea eri väriä: musta, messinki ja uutuutena myös nikkeli. Paunaisena lankana meillä valaisimissa on muissa kodin yksityiskohdissa kuten vetimissä, hanoissa jne. on sekoittaa mustaa ja messinkiä. Tämän valaisimen kohdalla musta väri oli kuitenkin selvä vaihtoehto. Valaisimessa on mielestäni vahvoja 50-60-lukulaisia muotoja, joten musta toi valaisimeen kaipaamani modernia fiilistä. Ja makuuhuoneen vaatekaappien nupit ovat puolestaan messinkiä, joten en halunnut materiaalivalinnoista liian harmonisia.

20180826Coterie-02690.jpg
Ensimmäistä kertaa testasin sängyssä yhdistelmää, jossa kaikki tyynyt ja pussilakanat ovat erilaisia - ja toimi todella kivasti! Marimekon Tasaraita-tyynyliina tuo ripauksen vaihtelua yksivärisiin pellavalakanoihin.

Ensimmäistä kertaa testasin sängyssä yhdistelmää, jossa kaikki tyynyt ja pussilakanat ovat erilaisia - ja toimi todella kivasti! Marimekon Tasaraita-tyynyliina tuo ripauksen vaihtelua yksivärisiin pellavalakanoihin.

Mainittakoon vielä, että valaisinta voi muokata hieman; metallikaaret liikkuvat liitoskohdista. Ensimmäisiä kuvia ottaessani en tätä vähän hoksannut, joten valaisin ei tule ihan parhaimmalla tavalla edukseen näissä. Nyt kun olen vähän liikutellut varsia, se näyttää joka kulmasta hyvältä!

Mobil 70 on hinnaltaan valaisin varsin kohtuullinen, 371 euroa  Finnish Design Shopilla

Mobil 70 on hinnaltaan valaisin varsin kohtuullinen, 371 euroa Finnish Design Shopilla

20180923Coterie-03505.jpg
Kaunis leopardikuviollinen & Other storiesin mekko ei valitettavasti sopinut vartalotyypilleni, joten lähtee palautukseen…

Kaunis leopardikuviollinen & Other storiesin mekko ei valitettavasti sopinut vartalotyypilleni, joten lähtee palautukseen…


Ainoa huono puoli valaisimessa on se, että se vaatii G9-kantaisen lampun. Patrik yritti etsiä meille maailman ääristä 3000 kelvinin mahdollisimman kirkkaita lamppuja. Vahvimmatkin mitkä löytyivät ovat riittämättömät esim. lukemiseen. Eli sain hyvän syyn hankkia vielä erillisen lukuvalon ;)

Rentouttavaa viikonloppua! Ja pitäkää peukkuja kokkailujeni suhteen :D Yritän napsia teille myös jokusen kuvan ainakin kattauksesta.