Ultramoderni Nemo Lighting

20180923Coterie-03491.jpg

Toivottaasti sielläkin on ollut kiva viikonloppu! Täällä eilen järjestämäni dinneri meni oikein hyvin. Olin etukäteen suunnitellut, miten valitsisin jonkun maan teemaksi, ja miten huolella valitsisin reseptit, viinit jne. täydelliseksi paketiksi. Ihan ei mennyt suunnitelmien mukaan, vaan lauantai-aamuna matkalla kauppaan googlailin nopeasti reseptejä :)

Pelasin kiireen keskellä aika varman päälle; uunilohen kanssa ei voi epäonnistua. Pienen jännitysmomentin toivat foodie-kollegaltani saamat islantilaiset violetit perunat. Ilmeisesti ruoka oli ihan maistuvaa (myös perunat :)) ja tärkeintä oli nähdä tyttöjä pitkästä aikaa. Puolet meidän seurueesta jaksoi lähteä baariin asti muutamille drinksuille Groteskiin ja Teatteriin, mistä olen erittäin ylpeä. En edes muista koska oltaisiin käyty kolmisin ulkona; taitaa olla ennen W:n syntymää.

20180923Coterie-03496.jpg
20180923Coterie-03490-2.jpg

Jatketaan tänään lempiteemallani eli designvalaisimilla. Olette varmasti huomanneet, että olen heikkona moderneihin kiinnostaviin lamppuihin. Vannon sisustuksessa laadun nimeen, ja valaisimissa jos missä laatuun panostaminen on erityisen perusteltua. Ensinnäkin laadukas valaisin on lähes elinikäinen ystävä. Toisin kuin vaikka keittiön pöytä, valaisin ei juurikaan kulu. Toiseksi valolla on todella suuri merkitys tunnelman ja viihtyvyyden luojana. Ja ainakin meillä valolla on vaikutusta myös mielialaan; hyvin valaistu asunto toimii tehokkaana kaamosmasennuksen karkottajana talven pimeimpinä kuukausina. Ja kolmanneksi, näyttävät valaisimet toimivat sisustuksessa kirsikkana kakun päällä. Sinne tänne ripotellut pienemmän valaisimet tekevät asunnosta huolitellun ja sisustetun näköisen. (Meidän sisustuskuvat näyttävät osin siksi vielä mielestäni paljailta, ettei huoneissa ole vielä tarpeeksi valonlähteitä.)

Ihastuimme tähän Nemo Lighting:n valaisimeen kahlatessani varmasti tuhansia valaisimia läpi. Nemo Lighting on vuonna 1993 perusteettu italialainen yritys, joka keskittyy huippumoderneihin valaisimiin. Osa niistä lähentelee mielestäni jo taidetta! Muutamat heidän valaisimet ovat saavuttaneet jo ikonisen aseman, mm. tämä Crown major on suosittu modernisoitu versio kristallikruunusta. Suuremmalle yleisölle merkki on kuitenkin vielä aika vieras, joskin viime vuosina heidän valaisimia on silloin tällöin vilahdellut myös kotimaisissa sisustuslehdissä.


Kriteereinä ruokapöydän päälle tulevalle valaisimelle oli design, valon sävy ja ennen kaikkea valovoima. Designiltaan kauniita valaisemia on vaikka kuinka, mutta monistakaan ei lähde tarpeeksi valoa. Lisäksi halusimme mallin, joka suuntaisi osan valosta kattoon. Katon kautta laajalle alueelle epäsuorasti heijastuva valo toimii hyvänä yleisvalona.

Ellisse Doublessa kaikki kriteerit loksahtivat kohdilleen, ja tilasin sen kätevästi Finnish Design Shopin projektimyynnin kautta (kuten myös mm. ruokapöydän). Valaisimen moderni muotokieli puhutteli meitä molempia. Lisäksi siitä oli saatavana 3000 kelvinen versio. Ja valotehoa kahdessa led-rinkulassa  piisaa 9300 lumenin verran. Ja se on paljon. (Lumeneistan saa parhaan käsityksen vertailemalla eri valaisimia keskenään.)

20180923Coterie-03423.jpg
20180923Coterie-03427.jpg


Olisi ihana kuulla mitä pidätte! :)

Palataan luultavasti jo viikolla lauantai-illan kattaukseen! Eli kuulumisiin ja energistä viikkoa!