Sisustaminen lapsiperheessä – Onko se erilaista?

20180926Coterie-03537.jpg

Olin ajatellut kirjoittaa näiden kuvien yhteydessä syys-garderobin päivityksestä. Mutta katseltuani aamupäivällä muotiteollisuuteen liittyviä sustainability-puheenvuoroja alan konferenssista, tuntuu hyvältä idealta korvata aihe toisella. Joten otetaan meille hyvin ajankohtainen teema eli sisustaminen kodissa, jossa asuu myös pikkuväkeä.

Sanottakoon heti näin alkuun, että meidän ihana Roots Livingin pehmeä matto meni eilen illalla mustikkaan, joten tunteet ovat siitä vielä pinnassa. Olen nyt kuitenkin nukkunut tässä välissä jo yhden yön, jotta vältytte pahemmilta kuohunnoilta, heh.  

Niin ja kirjoitan tämän kysymysten muodossa siltä varalta, että muutkin bloggarit kuten vaikkapa ihanan Modernisti Kodikas -blogin Kerttu tai Coffee Table Diaryn Giselda innostuisivat raottamaan omia ajatuksiaan aiheen takana. Teille molemmille kun käsite ruuhkavuodet ovat tulleet varmasti tutuksi – ja silti olette onnistuneet sisustamaan niin upeat kodit siinä sivussa!  

20180926Coterie-03547.jpg
20180926Coterie-03540.jpg


Mikä on suurin damage, jonka jälkikasvu on saanut teillä aikaiseksi?

Toistaiseksi tuo Roots Livingin matto. *koputtaa puuta* Pahinta mitä voisi tapahtua, olisi hanojen jättäminen päälle... (Patrikin entiselle työkaverille kävi näin uudessa omakotitalossa).

Miten suhtaudut pikkuväen tekemiin tuhoihin? Menetätkö malttisi vai pysytkö viileänä kuin viilipytty?

Totta kai arvokkaan maton sotkeutuminen harmitti, kun tajusin, että mustikka on liiskautunut mattoon ihan totaalisesti ja viiden sentin päässä oli vielä toinenkin jälki. Päästin pari ärräpääntäkin, mistä en ole ylpeä. En ollut vihainen tietenkään W:lle, vaan Patrikille, joka oli pessyt W:n puolihuolimattomasti mustikkapuuron jälkeen. Mutta lapsihan ei sitä ymmärrä, ettei kiukkuni kohdistunut häneen. Onneksi W on jo sen verran iso, että hänelle voi jälkikäteen selittää ja pyytää anteeksi.

Patrik ottaa vastaavat tilanteet hyvin tyynesti vastaan (mikä kyllä ärsyttää siinä tilanteessa allekirjoittanutta kahta enemmän). ”Älä hanki kolmen tonnin mattoa” ei ole fraasi, jonka haluat siinä hetkessä kuulla.

Parketin suhteen olen ottanut yllättävän tyynesti. W tietää mistä napeista painella silloin, kun hän haluaa tietoisesti ärsyttää. Onneksi junat ja autot iskeytyvät kohti lattiaa meillä aika harvoin. Toki kiellän näissä tilanteissa napakasti (ja lelut lähtevät meillä silloin ”jäähylle” hyllyn päälle), mutta en todellakaan lattian takia, vaan siksi, että pienen lapsen täytyy oppia olla heittelemättä tavaroita.

20180926Coterie-03552.jpg
20180926Coterie-03558.jpg
20180926Coterie-03582.jpg
Neule & Other Stories ja kengät Acne

Neule & Other Stories ja kengät Acne

Miten paljon lapset vaikuttavat teillä sisustukseen? Mitä sisustusunelmia teillä on jätetty lasten takia toteuttamatta?

En ole jättänyt juuri mitään sisustushaavetta toteuttamatta W:n takia. Vaikka matto nyt vähän harmittaakin, niin huomattavasti enemmän keljuttaisi, jos joutuisin lasten takia jättämään jonkun sisustushaaveen kokonaan toteuttamatta! Lapset ovat pieniä monta vuotta, joten en pystyisi asumaan vuosikausia asunnossa, jossa joutuisin jossittelemaan, että kunpa olisin valinnut sitä tai tätä.

En kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö lapsiperheen arkea kannattaisi huomioida sisustuksessa – tietysti kannattaa. Jos on vaikka kaksi todella hyvää vaihtoehtoa, niin toki itsekin kuuntelen järjen ääntä.

Hyvä esimerkki tämmöisestä on keittiön taso. Harkitsin siihen myös marmoria, mutta ymmärtäen että appelsiinikuoret tai öljyinen pullo tulevat väistämättä jäämään meillä tasolle yön yli, en leikitellyt marmoriajatuksella kovinkaan pitkään. (Mutta jos toista hyvää tasovaihtoehtoa ei olisi ollut, olisin päätynyt marmoriin epäkäytännöllisyydestä huolimatta.)

Turvallisuuden takia tehdyt ratkaisut ovat ihan toinen juttu. Niistä emme tingi yhtään. Muutettuamme vanhasta kodista jätin meidän 2,5 metriä korkea antiikkipeilin uudelle omistajalle lainaan, sillä en halunnut ottaa pienintäkään riskiä, että se kaatuisi/tippuisi W:n päälle. Myöskään upeaa lasikantista tai peilien reunustamaa kuution mallista sivupöytää meillä ei tulla tästä syystä näkemään, vaikka niistä kovasti pidänkin.


Olisi kiva kuulla, millaisiin ratkaisuihin te olette päätyneet! Ja palaillaan ensi viikolla yhteen The Poster Clubin julisteeseen, jota äsken kuvailin yhteistyön puitteissa :)

* Kuvissa näkyvä minimalistinen Mixrack rekki ja henkarit saatu Showroom Finlandilta.