Bora Classic ensikäytössä

20180902Coterie-02743.jpg

Toivottavasti sielläkin on ollut rentouttava viikonloppu! Meillä kävi juuri ystäväpariskunta kyläilemässä; on niin ihana kutsua nyt jälleen ystäviä kotiin! Tutustuimme pariskuntaan itse asiassa asuntoasioiden merkeissä; vuokrasimme heiltä Taka-Töölössä sijainneen todella kivan (mutta meille vähän pienen) asunnon muutettuamme Tarkk’ampujankadulta asuntokaupat tehtyämme (lue lisää vuokra-asunnosta täältä). Aikamoinen sattuma, että heillä on juuri W:n ikäinen lapsi (ja nyt toinenkin) ja että ollaan niin samalla aaltopituudella. :) Näin aikuisiällä kun ei kovin usein enää ystävysty ihan uusien ihmisten kanssa.

Tänään ensimmäisiä kokemuksia Savon Bora Classic -liedestä*. Saatiin se viimein asennettua pari viikkoa sitten, jipii! Kauhean montaa kertaa emme ole kyllä vielä ehtineet kokkailemaan kotona. Säät ovat olleet edelleen niin kesäiset, että olemme syöneet kutakuinkin joka ilta ulkona. Syksyn tullen viihdytään taas paljon enemmän kotosalla, joten liesi pääsee vielä kyllä ahkeraan käyttöön!

20180902Coterie-02794.jpg
20180902Coterie-02788.jpg
20180902Coterie-02746.jpg

Halusimme keittiöön ehdottomasti liesituulettimen, joka olisi integroitu tasoon. Jo edellisessä keittiössä toimivaksi todettu layout, jossa liesi oli saarekkeessa, oli meille itsestään selvä vaihtoehto; niin tyytyväisiä siihen viimeksi olimme. Kattoon asennettava malli ei tullut kysymykseen, sillä en halunnut rikkoa keittiön ilmavaa tunnelmaa. Ja huonekorkeuden lähennellessä 315 senttiä, en tiedä olisiko se ollut edes teknisesti mahdollistakaan; kaunista ei ainakaan.

Haaveilin Bora Classicista jo edellisen asunnon kohdalla, mutta silloin budjetti ei antanut myöten. Tähän kotiin olemme valinneet vielä asteen verran laadukkaampia juttuja visuaalisuudesta yhtään tinkimättä. Borasta löytyy myös näyttävä Basic malli, jossa on keskellä pyöreä liesituuletin; omaan silmän tämä pitkulainen tuuletinmalli näyttää vielä minimalistisemmalta ja linjakkaammalta.

Tuulettimen ympärille voi valita erilaisia liesiyksiköitä kaasusta grillitasoon. Kaasu olisi kokatessa super nopea ja ah, niin kuvauksellinen! Lapsiperheeseen en itse kaasuliettä kyllä uskaltaisi edes harkita; saaressa saa stressata jo ulkogrillistäkin tarpeeksi. Niinpä meille valikoitu kaksi rajatonta induktiotasoa imuyksikön molemmin puolin.

20180902Coterie-02821.jpg
20180902Coterie-02839.jpg
20180909Coterie-02855.jpg
20180909Coterie-02867.jpg

Taloyhtiön hormi on aivan eri seinustalla, joten sekin oli meidän kohdalla selvä, että liesituuletin toteutettaisiin aktiivihiilisuodattimella, joka palauttaa puhdistetun ilman huoneeseen saarekkaan alapuolelta. (Ja saako kerrostalojen liesituulettimia enää edes kytkeä hormiin?? Kommentoikaa alle jos tiedätte.) Palaan varsinaisiin käyttökokemuksiin, jahka olemme päässeet kunnolla kokkailemaan! Munakasta tehdessä käytin vain alhaisinta imutehoa, ja liesi hoiti homman vaivatta.

HUOM: Liettä maahantuova Savo on tuttuun tapaan taas Habitaressa. Heidän löytää osastolta 6f80. Kannattaa käydä piipahtamassa, mikäli liedenhankinta on yhtään ajankohtaista! Siellä pääsee itse näkemään lähietäisyydeltä, miten liesi toimii ammattilaiskokkien käsittelyssä. :)

Energistä viikkoa!

* Tuotteesta saatu alennusta bloginäkyvyyttä ja kuvia vastaan