Kurkistus Matrin kuvauksiin

20190601Coterie_Matri_BehindTheScenes-07310.jpg

Apua, vieläkö jaksatte yhden makuuhuoneaiheisen postauksen? Lupaan, että kirjoittelen pian meidän keittiöstä sekä kylpyhuoneesta, jonne en ole blogissa teitä vielä johdattanutkaan. :)

Pääsin kurkistamaan tällä viikolla Matrin tuotekuvausten kulisseihin kotimme toimiessa helatorstaina kuvauslokaationa. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun päästin ammattilaisen kuvaamaan tätä asuntoa ja ylipäätään ensimmäinen kerta, kun kodissamme tehtiin kunnon kuvaukset, joihin en itse osallistunut mitenkään. Oli todella mielenkiintoista seurata ammattilaisten työskentelyä ja saumatonta yhteistyötä. Visuaalisesta ilmeestä vastasi myös Marimekolle paljon stailaava Susanna Vento (Susannan esteettisen ja ajattelevan blogin löydät täältä) yhdessä Matrin Elli Lehnhoffin kanssa ja kameran takana hääri mm. Asunille kuvaava Unto Rautio. Eli melkoinen tiimi oli kasassa! Alla muutamia havaintoja ja kuvausniksejä näin sivustakatsojan vinkkelistä.

Susanna ja kauniit propsit.

Susanna ja kauniit propsit.

Less, but better. Jokaista kuvaa hinkattiin pitkään. Eri set-uppeja / sisustuksia rakennettiin päivän aikana kolme. Siinä missä itse olisin yrittänyt kuvata sänkyä jokaisesta mahdollisesta kuvakulmasta, oli sisustusstailistilla ja valokuvaajalla hyvin tarkka visio siitä, millaista kuvaa oltiin tekemään. Ja sitä yhtä kuvaa hiottiin pitkään vielä senkin jälkeen, kun amatöörin silmään kaikki näytti jo täydelliseltä :) Ensin stailauksen näkökulmasta ja lopulta kuvaajan perspektiivistä, kunnes jokainen valo ja varjo oli kohdillaan.

Kuvaa mahdollisimman kaukaa. Tyypillisesti tuotekuvaukset suoritetaan avarassa studiossa, jossa on reilusti tilaa pakittaa kameran kanssa. Vaikka huoneemme ovat verrattain suuria, tulee niissä yllättävän nopeasti rajat vastaan. Kuvasimme sekä meidän master bedroomissa että pikkumiehen huoneessa. Makuuhuoneen osalta kuvaaja keksi kiepauttaa sängyn vaatekaappien eteen (kaappien ovien raot photoshopataan pois lopullisista kuvista), jolloin hän sai lisätilaa voidessaan kuvata sänkyä vinottain eteisestä ison oviaukon läpi. Myös W:n huoneessa kuvatessa kuvasimme oviaukon läpi olohuoneen puolelta niin, että kauniit vanhat ovet jäivät tarkoituksella osittain kuviin näkyviin.

Huomatkaa ihana savesta tehty hands-kynttilä Artekin penkillä. <3

Huomatkaa ihana savesta tehty hands-kynttilä Artekin penkillä. <3

Auts, vähän olisi pitänyt oikoa objektiivin aiheuttamia vääristyksiä. Näkyy parhaiten - tai siis pahiten - kattolistoissa.

Auts, vähän olisi pitänyt oikoa objektiivin aiheuttamia vääristyksiä. Näkyy parhaiten - tai siis pahiten - kattolistoissa.

20190601Coterie_Matri_BehindTheScenes-07358.jpg
20190601Coterie_Matri_BehindTheScenes-07330.jpg

Panosta kunnon välineisiin. Unton kalustoa ihastellessa iski kyllä taas hirmuinen hinku päivittää omaakin välineistöä! Meidän Sonyn objektiivit ovat ihan ok:t (saivat myös Unton siunauksen), mutta itse kameran rungolla on jo sen verran ikää, ettei kuvankäsittelyohjelmat tue siihen ns. live view:ta, jolla saisin nappamaani kuvan automaattisesti PC:n/iPadin ruudulle katsottavaksi ja pikakäsiteltäväksi. Olen kyllä pystynyt kiertämään tämän käyttämällä kamerassa yleensä muistitikkua, jossa on wifi, ja joka lähettää kuvan pienellä viiveellä iPadille katsottavaksi… (Kiitokset Patrikille selvittelytyöstä ja ideoinnista!) Mutta olisi kiva tehdä prosessi vielä jouhevammaksi ja mahdollistaa myös kuvan (pika)editointi. Vasta screeniltä nimittäin näkee, mikä kuvassa tai stailauksessa on pielessä.

Lisäksi runkoa päivittämällä saisin videot next levelille… Lopussa on pariminuuttinen videokooste ensimmäisestä set-upista ja nauhoitteen laatu ei kyllä päätä huimaa… iPhonellakin tulisi varmasti skarpimpaa kuvaa, murr. Vaikka päivä oli kirkas, kadunpuolen huoneissa oli valoa rajallisesti, sillä talomme julkisivua maalataan parhaillaan ja koko kadunpuoli on huputettu. Kuvauksia ajatellen se ei ollut onneksi kuitenkaan ongelma, sillä auringonvalo suodatettiin joka tapauksesta. Joten siirrytäänpä tämän myötä vinkkiin neljä.

Sisäpihan puoli tulvi valoa! Huomaa upea sävy syksyllä myyntiin tulevassa Matrin päiväpeitteessä &lt;3

Sisäpihan puoli tulvi valoa! Huomaa upea sävy syksyllä myyntiin tulevassa Matrin päiväpeitteessä <3

Myös oljenvärinen sametti kuuluu Matrin syysuutuuksiin. En koskaan rohkenisi tilata näin värikästä vaihtoehtoa... mutta nyt kun näin sen meillä livenä, näytti väri todella upealta!

Myös oljenvärinen sametti kuuluu Matrin syysuutuuksiin. En koskaan rohkenisi tilata näin värikästä vaihtoehtoa... mutta nyt kun näin sen meillä livenä, näytti väri todella upealta!

20190601Coterie_Matri_BehindTheScenes-07405.jpg
Valaisin siimalla sivuun - kikka, jota itsekin hyödynnän välillä.

Valaisin siimalla sivuun - kikka, jota itsekin hyödynnän välillä.

20190601Coterie_Matri_BehindTheScenes-07392.jpg
Huomaa kirjojen päällä kaunis kivenlohkare.

Huomaa kirjojen päällä kaunis kivenlohkare.

20190601Coterie_Matri_BehindTheScenes-07436.jpg

Suodata auringonvalo. Niin ihanaa kun auringonvalo onkin, tekee se kuvaamisesta haastavaa. Riippuu tietysti mitä tunnelmaa ollaan hakemassa, mutta hyvin jyrkät valot ja varjot ovat harvoin kuvassa eduksi. Niinpä Untokin suodatti auringonvalon melkein kaikista kuvista pois. Yllä Susannan käsissä jälleen yksi härpäke, joka menee omalle hankintalistalleni.

 

Alla vielä lupaamani video. On kiva huomata, että videoiden leikkaaminen ja editointi alkaa jo sujua. Vielä kun saan kaluston kuntoon, on kivempi tehdä näitä. Lähden ensi viikonloppuna parin tyttökaverin kanssa Rivieralle, joten katsotaan, josko saisin uuden kameran jo sinne mukaan.

Kesäistä viikonalkua!