Pimennysverhot Interior Partnersilta

Kesäloman kynnyksellä sain viimein aikaiseksi tilattua meille pimennysverhot sekä vanhempien että pikkumiehen makuuhuoneeseen. Olimme Patrikin kanssa vähitellen tottuneet nukkumaan valoisemmassakin tilassa, mutta toki verhottomuus makuuhuoneessa oli jokseenkin kestämätön ratkaisu (siitäkin huolimatta, että vastapäiset naapuri-ikkunat sijaitsevat hyvän matkan päässä toisella puolella korttelia). Virittelin ikkunaan liki vuoden ajan erinäisiä lakanaratkaisuja, heh. Lopulta niin paljon enemmän vaivaa, kuin että olisin heti kävellyt verholiikkeeseen ja hoitanut asian kuntoon (note to self)!

Lopullinen niitti päätökselle tuli, kun Patrik oli W:n kanssa saaressa ja esikoinen nukkui siellä pilkkopimeässä huoneessa yli yhdeksään aamulla – eli noin 2,5 tuntia normaalia pidempään! Halusimme ehdottomasti nauttia paremmista unista myös lomallamme, joten ei muuta kuin verhovaihtoehtoja kartoittamaan.

20190909-Coterie-Pimennysverhot-01205.jpg
20190909-Coterie-Pimennysverhot-01207.jpg
20190909-Coterie-Pimennysverhot-01223.jpg

Ikkunamme poikkeavat standardimitoista, joten valmisratkaisut sain unohtaa heti. Lopulta pyysin tarjouksen kolmesta eri verholiikkeestä, ja päädyin vaihtoehdoista laadukkaimpaan eli Interior Partnersiin *. Halusin verhoihin vankan tuntuisen mekaniikan metallisella kuulaketjulla. Hintaero edullisimman ja tämän välillä oli melkoinen – yli kolmenkertainen – mutta tunnen itseni ja olisin aamuin ja illoin himpulaa muovista kuulaketjua käyttäessäni katunut valintaani.

Oikean sävyn löytääkseni lainasin Interior Partnersilta useamman valkoisen ja vaaleanharmaan kangastilkun. Kotona saatoin katsoa rauhassa miltä eri sävyt ja struktuurit näyttivät eri vuorokaudenaikoina. Alla vielä meille valikoituneiden verhojen speksit. Mutta kannattaa tosiaan noutaa eri kangas- ja värivaihtoehtoja kotiin testattavaksi. Valkoisenkin sävyjä kun on niin monia!

Pimentävä kuulaketjutoiminen kierrekaihdin Sidewinder 8275
O-Blackout kankaalla valkoinen 0202

Itse verhot valittuani piti vielä päättää miten ne asennettaisiin: smyygin sisään vaiko päälle. Edellisessä kodissa meillä oli vastaavalla tekniikalla toimivat verhot smyygin päällä. Näiden kahden kokemuksen perusteella en näe eroa sisään tulevan valon määrässä – molemmat päästävät reunoilta valoa sisään jonkun verran. Mikäli huoneesta haluaisi aivan sysimustan, pitäisi smyygien sivuun asentaa kiskot, joita pitkin verhot kulkisivat – ei kovin esteettinen ratkaisu siis. Meidän tapauksessamme valinta oli lopulta selvä, sillä makuuhuoneen ikkunaseinä on kaareva. Ja oli luontevaa noudattaa samaa asennustapaa myös W:n huoneessa.

20190909-Coterie-Pimennysverhot-01233.jpg
20190909-Coterie-Pimennysverhot-01231.jpg

Yllä olevista kuvista voi hieman saada osviittaa, miten pimeäksi huoneen saa syysauringon porottaessa taivaalta. Eli selvästi hämäräksi, mutta ei pimeäksi. Olen silti erittäin tyytyväinen ja tekisin samat valinnat uudelleen, sillä sivukiskoja en ikkunoihin halua.

Hintaa kolmelle ikkunalle (kuvissa näkyvä yksi todella iso ikkuna ja W:n huoneessa kaksi yhtä korkeaa, mutta selvästi kapeampaa ikkunaa) kustansivat asennuksen kera yhteensä noin 1200 euroa (ennen pientä blogialennusta, jonka neuvottelin jälkikäteen). Jokainen tapaus lasketaan toki erikseen (eikä kahta identtistä casea ole), mutta antaa teille toivottavasti suuntaan hintatasosta.

Laittakaahan kysymyksiä alle, mikäli jokin jäi vielä mietityttämään!

Ihanaa viikonloppua!

* Pimennysverhoista saatu pieni alennus blogipostausta vastaan.