Scandinavian outdoor furniture | Kesäkalusteita

Auringon kivutessa yhä ylemmäs ajatukset alkavat ainakin täällä siirtyä lähestyvään terassi- ja mökkisesonkiin. Patrikin vanhemmat piipahtivat saaressa jo nyt pääsiäisviikonloppuna ensimmäisen kerran; me odottelemme vielä pikkuisen maailmaantuloa tukevasti (kirjaimellisesti ;)) täällä mantereen puolella. Mutta toiveissa olisi voida viettää aina osa viikosta saaristosta sitten kun arki pikkuisen kanssa alkaa vähitellen sujua.

Ruotsista ja Tanskasta löytyy muutamia aivan ihania ulkokalustemerkkejä; tässä niistä muutamia. Vinkatkaahan, jos unohdin listalta jonkun; pienempiä merkkejä on varmasti paljon. Jäin myös miettimään löytyykö meiltä kotimaista vastaavaa..? Ei taida... mutta toivottavasti olen väärässä. :)

Cane-line

Tanskalaisen Cane-linen mallisto on laaja; mallistoja on useita ja osa tuotteista soveltuisi mainiosti sisätiloihinkin. Tunnetuin sen tuotteista lienee pieni näppärä On-the-move –pöytä.

Btw, mainoskuvissa näkyy iso tyylillinen ero: siinä missä moni muu pohjoismainen brandi vannoo kotimaisten juurien korostamiseen, on Cane-linen tuotteet kuvattu välimerenturkoosissa vesissä sypressipuiden näkyessä taustalla.

Pictures Cane-line

Grythyttan

Ruotsalaisen Grythyttanin ikoniksi on muodostunut puutarhatuoli, jonka selustassa on viisi pystylautaa.

Pictures Grythyttan

Röshults

Ruotsalaiselta Röshultsilta löytyy aivan upeita ulkokeittiöitä, grillejä sekä myös perinteisiä ulkokalusteita. Yhteistä tuotteilla on kulmikas yksinkertainen design, joka yhdistelee metallia ja puuta.

Pictures Röshults

Skakerag

Tanskalainen Skakeragin mallistoon kuuluu perinteisiä, romanttisempia puukalusteita, mutta myös linjakkaampia metallirunkoisia ulkokalusteita. Uutuutena sisustuslehdissäkin vilahdellut Hang-tuoli (alin kuva).

Pictures Skagerak

Skargaarden

Myös ruotsalaisen Skargaardenin valikoima on laaja; mallistoja löytyy pastellinvärisistä romanttisista metallikalusteista safarihenkeen.

Skagerak_02-1.jpg

Pictures Skardaarden

Nyt anoppilaan pääsiäislounaalle, palataan taas!

The sun is climbing higher and higher here in the Nordics as well, and one’s thoughts – at least mine – are drifting towards the coming terrace and cottage season. :) Patrik’s parents visited their summer place on the island this Easter weekend already, while we’ll stay on the mainland until the baby has been born. But hopefully we’re able to spend part of the week on the island then when we’ve found and got used to new routines with the little one!

There are numerous really nice Scandinavian outdoor furniture brands, mainly from Sweden and Denmark. Above five of them; please comment, if you know some additional ones!