Stories behind our posters

Pidän siitä, että esineillä ja huonekaluilla on oma tarinansa. Muistan esimerkiksi ensimmäisen designer-laukkuni, jonka ostin ensimmäisestä vakituisesta työpaikastani saamallani ensimmäisellä kuukausipalkalla. Tummanruskea Mulberryn nahkasalkku tulee kuulumaan aina laukkukokoelmaani, vaikka ei enää aktiivikäytössä olekaan.

Taiteen kohdalla tarinoiden merkitys vain korostuu. Haluan ripustaa seinilleni jotain, joka puhuttelee muutenkin kuin kauneudellaan. Esimerkiksi nämä kolme julistetta muistuttavat kaikki rakkaista hetkistä ja matkoista.

Los Angeles. Kaupunki, jonne olisin valmis muuttamaan takaisin vaikka tältä istumalta. Tilasin julisteen Ork Posters:lta, josta löytyy paljon eri Yhdysvaltojen kaupunkeja ja alueita typografisina visualisointeina. Palaamme LA:n tunnelmiin pikemmin kuin arvaattekaan! #laukutpakattu #unelmaloma

Let’s never forget the first time we met. Kotimaisen BEdesignin betoniprinttijuliste muistuttaa elämäni tärkeimmästä päivästä. Tapasimme viisi vuotta sitten vappubileissä Karusellin tanssilattialla. Patrik osti meille pullon Bollingeria (myönnän, saatoin aavistuksen yllyttää), mutta siitä ei taidettu juoda siemaustakaan, kun keskityimme toisiimme.

Edit by Patrik: Ei hajuakaan oliko pullo Bollingeria. But never let the truth get in the way of a good story!

Go! Cities on ostettu Kaapelitehtaalta Design Market -tapahtumasta. Kyseessä on kahden nuoren virolaisen muotoilijan perustama yritys, Bold Tuesday, ja heiltä löytyy muitakin upeita printtejä (kts. postauksen loppu). Tai itse asiassa kyseinen juliste on tarra, johon on leikattu 50 kaupunkia. Kokonaan paljastetut kaupungit ovat kohteita, joissa olemme molemmat käyneet (useimmissa näistä yhdessä). Puoliksi paljastetuissa on vieraillut vain toinen. Esimerkiksi Berliinissä ja Dublinissa Patrik kävi poikaporukalla, ja Montrealissa ja Kuala Lumpurissa olen käynyt ennen kuin tiemme kohtasivat.

Pidämme matkustamisesta kovasti, ja tyypillisesti teemme yhden pidemmän kaukomatkan vuodessa ja pari kaupunkilomaa jonnekin lähemmäs. Tulen varmasti kertomaan seikkailuistamme myös täällä.

Kuvat lainattu Bold Tuesdayn sivulta.

Joko laskitte monessako kaupungissa olette käyneet? Olisi myös kiva kuulla teidän top-kohteet! Omat suosikkini näistä ovat LA ja Amsterdam. Ja pitkäaikaisiin toivekohteisiini kuuluu Lissabon ja Melbourne. One day!

Kuvat lainattu Bold Tuesdayn sivulta.

I like it when items and pieces of furniture have a story. I remember vividly how I purchased my first designer bag with my first salary. I no longer use the Mulberry brief case actively, but it will always stay with me.

With artworks the underlying narratives are even more important. I prefer hanging posters that have a personal meaning besides being beautiful. For example all these three kitchen posters remind me of special moments and travels.