Heavenly French toast

Näiden kuvien ja köyhien ritarien reseptin myötä haluan toivottaa kaikille leppoista ja kesäistä sunnuntaita! Kuvasimme nämä ”viiden tunnin lounaan” yhteydessä (nyt ymmärrätte, mihin kaikki 300 minuuttia kuluivat ;)) ja asukin ehti välissä vaihtua, kun kävin keittiön puolella häärimässä.

Köyhät ritarit kuuluvat itselläni pullantuoksuisiin lapsuusmuistoihin ja menestys ne olivat nytkin :) Alla resepti ja Hans Välimäen vinkkejä täydellisiin ritareihin (poimittu kirjasta ”Olivian parhaat reseptit”).

Köyhät ritarit (4 annosta) / French toast (four portions) 
10 viipaletta pullapitkoa (Oululaisen peruspitko on Hansin mukaan paras) / 10 slices of plain coffeebread / bun 
1 muna / egg 
1 dl maitoa ja 1 dl kermaa (tai 2 dl punaista maitoa) / 1 dl milk and 1 dl cream 
½ rkl sokeria / ½ spoon sugar 
1 tl vaniljasokeria (tai mieluiten aitoa vaniljatangosta raaputettua vaniljaa) / ½ teaspoon vanilja sugar 
½ tl kanelia / ½ teaspoon cinnamon 
¼ tl suolaa / ½ teaspoon salt

50 g voita ja tummaa sokeria paistamiseen / butter and dark sugar for frying

  1. Sekoita kaikki aineet. / Mix all ingredients.
  2. Leikkaa pulla 2-2,5 cm viipaleiksi. (Pullan tulisi olla kuivahtanutta; muuten munamaito imeytyy siihen liikaa ja se jää paistamisen jälkeen liian märäksi.) / Slice the bun into 2-2,5 cm thick pieces.
  3. Kostuta viipaleita munamaidossa molemmin puolin (sen verran kun yhdelle pannulle mahtuu). / Moisten the slices in the milk.
  4. Ripottele pinnoitetulle pannulle aavistus tummaa sokeria. Kun sokeri alkaa sulaa, lisää reilusti voita (jotta viipaleet paistuvat myös sisältä). Kun rasva kuohahtaa, lisää pullaviipaleet. / Melt dark sugar and butter on the frying pan.
  5. Paista ritareita kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita ja pinta on rapea. (Oikea lämpötila on kriittinen: Liian kuumalla pinta palaa; liian alhaisella pinnasta ei tule rapea. Asteikolla 1-6, kokeile ensin nelosta.) / Fry bun slices until they are crispy.
  6. Tarjoile lämpiminä esim. marjojen, hillon, kermavaahdon, rahkan ja/tai jäätelön kera. / Serve with berries, jam, cream and/or ice cream.

Ihanaa sunnuntaita! Have a lovely Sunday!