Our bathroom

Jälleen esittelyssä uusi kulma kodistamme, nimittäin kylpyhuoneemme. Ostaessamme asunnon noin pari vuotta sitten taloyhtiöön oli juuri tehty putkiremontti, joten kylppäri oli ainoa tila, jota ei tarvinnut laittaa kokonaan uusiksi. Onneksi taloyhtiön laattavalinnat olivat neutraalit, joten olimme tyytyväisiä niihin sellaisenaan. Tila on nimittäin sen verran kompakti, että erikoislaatoilla ei oikein kannatta leikitellä.

Kalustevalinnoissa olimme sen sijaan aika eri linjalla. Perinteinen laitosmainen peilikaappi sai väistyä, ja myös sen alla olleen karun lavuaarin korvasimme mittojen mukaan teetetyllä tummalla laatikostolla, jossa on sama corian-taso ja -lavuaari kuin keittiössäkin. Myös kaarevan suihkukaapin tilalle olisin itse valinnut kulmikkaammat, taittuvat ovet, mutta näillä mennään!

Kuvat ovat kaikki näköjään aika pitkälti samasta suunnasta; näiden lisäksi tilaan on sijoitettu vielä pesukone sekä lämmitettävä pyyhkeenkuivausteline.

Näkymä oveltapäin.

Pidän kylpyhuoneessa melkein aina jotain elävää. Joulu-tammikuussa ripauksen vihreää toi pieni kuusenoksa, nyt eukalyptus.

Tässä kuvassa näkyy kivasti, miten laatikosto on kiinnitetty suoraan seinään. Tekee siitä siromman ja helpottaa siivousta. Huomaa myös kaunis matto, joka on Suomessa asuvan japanilaissuunnittelijan Masaru Suzukin käsialaa.

Roskakoria valitessa harkitsin alla näkyvän ja Vippin kalssikon väliltä. Lopulta Menu vei voiton siroudellaan.

Pellava-puuvilla-tekstiilit ovat Lapuan Kankureilta. Värisävyjä mietin pitkään ja lopulta olin niinkin rohkea, että otin mukaan ripauksen sinistä. ;) Parhaiten nämä rouheat pyyhkeet ja kylpytakit istuvat kyllä saareen... Joten pitääkin kuvata siellä ensi kesänä oikeassa tunnelmassa!

Tuotetiedot / Product details:

Menun Norm roskakori / Norm pedal bin by Menu. (myös WC-harjamme on samaa sarjaa; ei näy kuvissa). 
Lapuan Kankureiden Terva-jättipyyhe pellava-puuvilla-sekoitetta. / Terva giant towel by Finnish Lapuan Kankurit 
… ja saman sarjan kylpytakki… and a bath robe from the same collection. 
Ottaipnu Designin matto. / Bath rug by Ottaipnu Design. 
Aesopin käsisaippua Vitra-myymälästä / Hand soap by Aesop from Vitra store. 
Kasvojenpesuaine toiselta australialaismerkiltä Grown Alchemistilta. Huom: Tietääkö joku saako näitä Suomesta? Käsittääkseni ei… / Facial wash by Grown Alchemist. 
Nomessin bambuhammasharja muistaakseni Pinosta. / Bamboo toothbrush by Nomess from Pino
Marvisin hammastahna Zarrosta. / Tooth paste by Marvis from Zarro. 
Kuparinvärinen lasi Iittalan Kartio-klassikko. / Kartio glass by Iittala.

Nyt pehkuihin, kello onkin taas luvattoman paljon. Eli kauniita unia!

P.S. Torstaina luvassa Katriinan kesäisiä lomatunnelmia Dubaista, cannot wait! :)

Yet another new corner from our apartment, the bathroom! When we bought this home about two years ago, the plumbing system had been completely renewed recently and all bathrooms along with it, so bathroom was the only space we did not need to remodel from scratch.

Luckily the housing association had made neutral choices with the tiles, so we were happy with them. (Besides, the space is so compact, that it would not make sense to play with any special tiles.) But the fittings we changed. The custom-made dark drawer with the Corian top and sink comes from the same carpenter, who made the kitchen, walk-in-closet, etc. Simple and modern as we like it.

It’s time to go to bed now… so sweet dreams!

P.S. Highlights from Katriina’s trip to Dubai coming on Thursday, cannot wait!