Akvaario – Hitti vai huti?

Kävimme pikkumiehen kanssa jokin aikaa sitten Lastenklinikalla (long story) ja törmäsimme sen aulassa akvaarioon. Kolmisin sitä hetkenaikaa haltioituneina tuijoteltuamme oli sekä minulle että Patrikille syntynyt sama ajatus – olisi ihanaa saada oma akvaario! Patrik katsoo usein merenalaisesta maailmasta kertovia luontodokumentteja ja lomamatkoilla häntä ei meinaa saada vedestä millään. Joten olisi ihana tuoda pala merenpohjaa myös kotiimme!

Uskon vahvasti, että oikein toteutettuna akvaario voisi olla myös upea sisustuselementti. Vaikka totta puhuen en löytänyt yhtään todella edustavaa kuvaa… Melkein kaikissa kuvissa myös sisustustyyli näyttää jämähtäneen akvaarioiden kultakaudelle eli 90-luvulle… Mutta vakaasti uskon, että akvaariosta voisi saada hienon!

Kaiken avain – kuten sisustuksessa yleensäkin – on hyvä suunnittelu. Akvaario pitäisi siis ottaa huomioon jo remonttia suunnitellessa ja luoda sille oma paikka, josta sitä pystyisi mieluiten tarkastelemaan useasta suunnasta. Ja integroida akvaario tilaan niin, että puhdistuslaitteille, valoille jne. on oma piilopaikkansa.

Ennen kun tähän vaativaan urakkaan lähdemme, pitää kyllä melkoisesti vielä perehtyä siihen, miten paljon työtä akvaario vaatii ja miten paljon sen hoidosta pystyy automatisoimaan. Tulemme olemaan kesäisin saaressa, joten akvaarion pitäisi selvitä ainakin muutama päivä kerrallaan ilman hoitoa. Saa kommentoida, jos kuulostaa ihan utopistiselta! Ja melkoisesti pitää perehtyä hoitorutiineihin, vedenmittauksiin, kala- ja kasvilajien valintaan jne. jne. ennen kuin urakkaa voi vakavasti edes harkita… Jos teillä on kokemuksia akvaarion hoidosta, niin kuulisin enemmän kuin mielelläni! Ja samoin mahdolliset hyödylliset akvaarioblogivinkit, akvaarioiden valmistajat ja niitä myyvät parhaat liikkeet otettaisiin kiitollisena vastaan. <3

Kuvat Pinterest. Lisää akvaarioaiheisia kuvia löytyy Coterien tästä Pinterest-kansiosta.