Naming party 1/2 - Decorations

Jipii perjantai! Vaikka itselläni ja pikku-W:llä päivät muistuttavat kovasti toisiaan, on viikonloppu erityistä aikaa, sillä silloin isä ei tee ollenkaan töitä, ja voimme touhuta vielä enemmän kolmisin. <3

Pakitetaan vielä kuitenkin viime viikonloppuun, jolloin vietimme pikkuherran nimenantojuhlaa. Kumpikaan ei kuulu meistä tällä hetkellä kirkkoon (sillä ajatukseni eivät käy kirkon kanssa yhteen mm. samaa sukupuolta olevien henkilöiden parisuhteesta), joten kirkkoristiäisiä emme valitettavasti saaneet. Mainittakoon, että olin yllättynyt, ettei kastaminen kirkossa ole mahdollista, jos vanhemmat eivät kuulu kirkkoon. Ymmärtäisin sen, että kastetilaisuudesta vaikka veloitettaisiin erikseen, mutta en sitä, että yhtä pientä ihmisalkua ei toivoteta joukkoon… Noh, ei siitä sen enempää.

Juhlistimme pikku-W:tä lähimmän perheen ja muutamien ystävien kanssa intiimisti, joten halusimme järjestää lämminhenkisen juhlan meillä kotona. Mietin koristeluiden tyyliä pitkään: tavoitteena oli luoda jotain klassista ja kaunista ripauksella sinistä ja minttua. Näyttäviä paperipalloja näimme jo baby showereissani ja ilmapallojen totesin sopivan paremmin tulevien vuosien syntymäpäiville. Lippunauhakin tuntui jo hieman kuluneelta idealta, kun olin toteuttanut vastaavan viime keväänä silkkipaperista ja nyt hiljattain kankaisena pikku-W:n sängyn päälle.

Noutopöydän kattaus ennen ruokaisten salaattien ym. asettelua.

Kunnes välähti: Origamilintuja kauniista erivärisistä papereista! Kauniit paperit sinisen ja vihreän sävyissä löysin Paper Shopista Fredrikinkadulta, ja taitteluohjeet kurjille täältä. Joten ei muuta kuin kurkitehdas pystyyn! Noin 20 linnun taittelussa menikin tovi… joten kannattaa aloittaa ajoissa. ;)

Kiinnitin ensin langan verhotangon kulmasta ilmastointiluukkuun ja siihen kurkia eri korkeudelle. Papereita oli neljää eri sävyä ja lisäksi vielä yksi kaunis printti, joka näkyy yllä isoimmassa linnussa. 

Kukat tilasin Stockalta ja asettelin rennosti suureen pyöreään vaasiin. K-a-i-k-k-i eteläisen Helsingin kukkakaupat ovat heinäkuun lomilla, joten pääsin itse sommitelman tekoon. Olin lopputulokseen oikein tyytyväinen.

Saareke toimi juomapisteenä. Makealle varatut astiat odottavat lieden päällä. 

Pikkuväelle oli varattu muumikuohuvaa aikuisten nostaessa maljat kuplivaa. Kaikki lasit Iittalan.

Toinen avainkoriste oli kakun päälle tuleva viirinauha, joihin on kiva kirjoittaa vaikkapa nimet, nimikirjaimet tai syntymäpäivä. Leikkasin ylijäämäpapereista sopivankokoiset liput ja surautin ne ompelukoneella yhteen. Tekstit tein valkoisella tussilla. Lopputuloksesta tuli mielestäni todella kaunis. Etenkin yksinkertaisen tumman sacherkakun kanssa lippunauha näytti kauniilta.

Lippukoriste näytti erityisen hyvältä yksinkertaisen sacherkakun kanssa. 

Aluksi suunnittelin leipovani kakut itse (rakastan leipomista!), mutta lopulta oli pakko tunnustaa, että tunnit eivät vain riitä. Kaikki tarjottavat Stockmannin Herkusta, johon voi aina luottaa.

Macaronit ovat niin kauniita! Mutta eivät kyllä oikeasti kovin hyviä… Vai tykkääkö joku niistä o-i-k-e-a-s-t-i..? ;)

Kuten otsikko jo enteilee, juhlista luvassa vielä toinenkin postaus, jossa kurkistetaan mm. meidän kaikkien – myös Katriinan – asuihin. Eli palataan asiaan viimeistään alkuviikosta!

Oikein rentouttavaa viikonloppua!

Pssst. En ole vieläkään saanut kuvattua vaatehuoneemme uudistusta… Noh, jos ensi viikolla! Lupaukseni keittiökuvista tuli onneksi katettua kätevästi tässä samalla :)