Aschebergsgatan 17

Hyvää alkanutta maaliskuuta! Siinä missä helmikuu assosioituu vielä kovana pakkaskuukautena, tuo maaliskuu mukanaan jo lupauksen keväästä. Ja ainakin täällä etelässä viime päivien aurinkoiset säät ovat saaneet allekirjoittaneen kevätfiilistelyn uusiin ulottuvuuksiin. :)

En ennättänyt julkaista viime viikolla home visit -postausta, joten nyt aloitetaan viikko ryhdikkäästi sellaisella. Tällä viiden huoneen plus keittiön göteborgilaisasunnolla on kokoa peräti 182 neliötä. Parasta asunnossa on olohuoneen kaunis erkkeri; myös tummahko kalanruotoparketti näyttää upealta, eikös.

Sisustuksellisesti tämä asunto suorastaan kuhiseen designklassikoita ja tunnistatte niistä varmasti monta. Suurin osa kalusteista on hankittu Vitralta; valaisinvalikoimaa on täydennetty etenkin Gubin ja Louis Poulsenin mallistoilla. Maustetta asuntoon on tuotu modernilla taiteella ja itämaisilla koriste- ja käyttöesineillä. Onnistunut, yhtenäinen kokonaisuus!

Lisäkuvia löytyy Alvhem mäklerin sivuilta – peräti 75 kappaletta, huh.

Sohvapöytänä Noguchin Vitralle suunnittelema klassikko. Lounge-tuolit Eamesin veljesten niin ikään Vitralle suunnittelemat klassikot. Elektroniikka Bang & Olufsenilta.

Myös oikeassa kulmassa näkyvä pikkupöytä on Vitran mallistosta ja mustakupuinen jalkalamppu sen takana Gubilta. Paperilamppu takana niin ikään Noguchin Vitralle suunnittelema. Sohvaa en tunnista, mutta laadukkaalta näyttää sekin.

Rakastan tällaisia näkymisä huoneesta toiseen. <3

Valaisimet ruokapöydän yllä Louis Poulsen. Tuolien alkuperän tunnistatte - tai arvaatte jo tässä vaiheessa. :)

Keltainen tuoli hakee kauniisti väriparin taulusta.

Ruokailutilasta matka jatkuu makuuhuoneeseen. Buddha-henkiset patsaat toistuvat asunnossa kauniina elementteinä.

Myös sarvimainen paperivalaisin Noguchin Vitralle suunnittelema. Pöytävalaisin taitaa taas olla Gubilta. (Gubin valaisimia on asunnossa p-a-l-j-on; läheskään kaikki eivät näy näissä kuvissa.).

Keittiössä toistuu tutut teemat: Vitran kalusteet, itämäiset koriste-esineet ja Louis Poulsenin valaisin. Valaisimesta mainittakoon, että Collage valaisi myös omaa ruokapöytääni edellisessä asunnossa. Sittemmin makuni on kehittynyt yksinkertaisempaan suuntaan, joten myin sen eteenpäin nykyiseen asuntoon muutettuamme.

All images by Alvhem Mäkleri.

I found this gorgeous apartment from Alvhem Mäkleri’s home page, and fell in love with its bay windows and sophisticated herringbone floor.

A word “iconic” describes the interior best. The home is full of design classics from Vitra, Gubi, and Louis Poulsen. Modern art and oriental ornaments complete the style. Hope you like it!

Keväistä viikkoa! / Have a great week!