Our breakfast cabinet

Aamiaiskaappimme on vilahtanut kuvissa jo aiemminkin, mutta ajattelin vielä avata konseptia hieman näin sanallisesti.

Ajatus suljettujen ovien taakse jäävästä työtasosta on elänyt visioissani varmaan jo kymmenkunta vuotta. Muistan törmänneeni konseptiin ensimmäisen kerran Marko Paanasen sisustusohjelmassa vuosia vuosia sitten. (Muistattehan sen vaaleatukkaisen, innostuneen sisustussuunnittelijan, joka haki inspiraatiota jenkeistä ja taikoi upeita koteja Inno-ohjelmassa?).

Perinteisesti aamiaiskaappiin kätketään nimensä mukaisesti aamiaistarvikkeita: kahvikone kuppeineen, leivänpaahdin, myslipurkit jne., enkä ole nähnyt muita kohteita (tai edes kuvia), joissa kaapista löytyisi myös vesipiste. Meillä ydinajatuksena oli piilottaa nimenomaan ei-niin-esteettinen tiskiallas (lue: tiskivuori ;)), ja olen pitänyt ratkaisua superkätevänä.

Aamiaiskaappimme molemmat ovet liukuvat kiskoja pitkin oikeaan reunaan; vähän kuten alla olevassa kuvaparissa. Mutta toteutustapoja on muitakin. Esimerkiksi toisessa kuvaparissa alla ovet saa painettua näppärästi kaapin sisään. Me kuitenkin luovuimme tästä vaihtoehdosta, sillä mekanismi olisi vienyt noin 10 cm molemmilta puolilta tilaa.

Todella onnistuneita molemmat kohteet yllä; vaalean puun ja valkoisen yhdistelmä näyttää upealta! (Keittiö)remonttikuume sen kuin kasvaa näitä katsellessa… :)

Aamiaiskaappi01.jpg

Source: All four photos above from Pinterest: 1 / 2 / 3 / 4

Vuoden 2012 asuntomessukohteessa (alla vasemmalla) aamiaiskaappi on toteutettu ylöspäin nousevalla klippiovella. Jos ovimekanismi on laadukas, myös tämä ratkaisu on kätevä. Edellisessä asunnossani oli Saari-keittiöiden toteuttama vastaavanlainen nouseva yläovi, ja pidin siitä kovasti. Käytännössä kaappi oli useimmiten auki, mutta vieraiden tullessa sisällön sai nopeasti piiloon.

Anna-lehden sivuilla esitellyssä valkoisessa keittiössä on puolestaan ns. normaalit kaapinovet. Varmasti edullisin vaihtoehto, mutta samalla myös tylsin… Keittiössä on muutes paljon samoja elementtejä kuin meillä: tumma taustaseinä, laseja kauniissa rivissä ja kahvikone oikeassa laidassa... Ja totta puhuen harkitsin myös lasisia hyllyjä! Mutta niistä tuli vielä liikaa ysäriviboja eikä hyllyjen pituudella olisi voinut oikein leikitellä, joten päädyimme puisiin.

Sources: Photo 1 (left) / Photo 2 (right)

Our breakfast cabinet is one of the things we’re most pleased with in our kitchen. Traditionally breakfast cabinets hide items needed when preparing the first meal of the day: a coffee maker and mugs, a toaster, granola jars, etc. But in our case we have put also the kitchen tap behind the doors. And it’s super convenient - especially when unexpected visitors drop by and you have some old dishes in the sink. :)

Valoisaa loppuviikkoa! / Have a bright week!

P.S. Lisää keittiöaiheesta kitchen-tagin alta. / More about the theme under kitchen-tag.