Monochrome bedding

Kuva Liewood

Rauhallista sunnuntai-iltapäivää! Toivottavasti sielläkin viikonloppu on kulunut rentouttavasti. Meillä täydelliseen viikonloppuun kuuluu sopivasti tekemistä sekä akkujen lataamista. Eilen oli touhukkaampi päivä, kun naapurimme aivan samanikäinen pikkupoika kävi tervehtimässä pikku-W:tä, ja tänään olemme rentoutuneet pitkällä kävelylenkillä.

Sisustusteemana tänään kurkistus graafiseen petivaatetarjontaan. Aihe on meille pian ajankohtainen, sillä pikkuinen tarvitsee parin kuukauden sisällä suuremman pinnasängyn ja siihen kunnon vuodevaatteet. (Totta puhuen itselleni on kyllä vielä mysteeri missä vaiheessa lapsi alkaa käyttää kunnon peittoa ja tyynyä, mutta eiköhän tämäkin selviä ajallaan. ;))

Aloitetaan klassikoilla. Pussilakanoista puhuttaessa ei voi nimittäin olla kurkistamatta Marimekon ja Finlaysonin mallistoihin. Vaikka ensimmäinen mielleyhtymäni molemmista merkeistä puhuttaessa on suuret räiskyvät kuviot, löytyy molemmilta merkeiltä nykyään myös hillitympiä sävyjä ja printtejä. Marimekolta suosikikseni nousi mustavalkoinen jämpti tiiliskivikuosi. Finlaysonilta valitsisin junioreille karhuja vilistävän Kirsu-kuosin ja meille hieman isommille Kuru-satiinipussilakanasetin.

1. Finlayson, Kirsu-pussilakanasetti, 49,90€ 2. Ferm Living, Half moon 3. Finlayson, Kuru-satiinipussilakanasetti, 65,90€ 4. Marimekko, Tiiliskivi, pussilakana 89€ ja tyynynpäällinen 16,90€

Kotimaisten ikisuosikkien lisäksi nostan esiin muutaman lähinnä pikkuväkeen keskittyvän ulkomaisen tekstiilibrandin. Heiltä kaikilta löytyy myös ns. normaalinkokoiset pussi- ja tyynyliinat, joten suosittelen kaikkia vilkaisemaan, mikäli petivaatehankinta on ajankohtaista.

Hollantilainen ooh noo on alkujaan pikkuväkeen keskittyvä merkki, joten heiltä löytyy hyvä valikoima aivan ihania mustavalkoisia graafisia petivaatteita sekä vauvoille että taaperoille vanhempien parisänkyä unohtamatta. Huom, tyynyjä tilatessa kannattaa huomioida hieman poikkeava mitoitus (50x70 cm tai 65x65 cm).

Kuva ooh noo

Toinen ihastuttava pikkuväkeen keskittävä tekstiilibrandi on tanskalainen Liewood. Myös heiltä löytyy koot vauvasta aikuiseen ja paljon kauniita yksinkertaisia kuoseja hillityin sävyin. Vauvakoot 380 DKK, taaperot 480 DKK ja aikuiset 600 DKK eli noin 80 euroa. En ole vielä osannut valita, mutta luultavasti laitan tilauksen heille jossain vaiheessa menemään.

Kuvat Liewood

Pikkuväen huoneeseen ihastuttava vaihtoehto on myös Tellkiddon klassinen nallekuosi. <3 Taaperokokoisen setti kustantaa 55 euroa ja aikuisen 88 euroa. Varsin hintavia nämäkin ollakseen ”vain” puuvillaa.

Kuva Tellkiddo

Loppuun vielä ihana kotimainen poiminta: Ilonin kalakaverit-pussilakanasetti koko junior 57€. <3

Kuva Iloni

Mielelläni kuulisin, jos teillä on tiedossa muita samaa tyyliä olevia brandeja - etenkin kotimaisia pikkumerkkejä!