Bugaboo Buffalo it is - Lastenvaunut valittu!

Joko huomasitte - ylälaitaan on ilmestynyt uusi Coterie Kids -osio! Allekirjoittaneen olisi tarkoitus julkaista sen alla odotukseen, vauvan tavarahankintoihin, vaatteisiin, lastenhuoneen sisustukseen ym. liittyviä juttuja ainakin näin alkuun noin kerran viikossa. (Katsotaan miten hyvin suunnitelma toteutuu kunhan pikkuprinssi on liittynyt seuraamme. ;)) 
HUOM: Jos olet kiinnostunut vain tietystä teemasta (muoti vs. sisustus vs. vauvahuuma), on aiheen rajaaminen ylävalikosta suotavaa. :)

Vaunujen valinta tuntuu olevan monelle odottajalle yksi tärkeimpiä varustehankintoihin liittyviä kysymyksiä. Ja syystäkin! Tuleehan samoja (yhdistelmä)rattaita kärryteltyä noin kolmivuotiaaksi saakka ja ovathan vaunut tarvikehankinnoista se hintavin. (Oli kieltämättä hieman sulattelemista, kun ystäväni varoittivat, että laatuvaunuihin ja eri lisäosiin uppoaa helposti reilusti yli tuhat euroa...)

Miksi Bugaboo?

Vaunujen merkkiviidakko on melkoinen. Niinpä olin todella iloinen, että sain lähes kaikilta lapsellisilta (ja jopa lapsettomilta) ystäviltäni johdonmukaisen suosituksen – Bugaboo olisi kuulemma paras valinta: laadukas, kestävä sekä toiminnallinen. Tykästyin vaunujen muotoiluun myös visuaalisesti, joten palaset loksahtivat nopeasti kohdilleen. Yleensä kartoita kaikkia vähänkään arvokkaampia hankintojani todella huolella (autoa ostaessani soitin jopa sen valmistaneelle Uudenkaupungin autotehtaalle ;)), mutta vaunujen osalta word-of-mounth oli niin johdonmukainen, että uskalsin luottaa siihen suhteellisen kevyen käyttökokemusgooglailun jälkeen.

  • Ystävien hyvät kokemukset laadusta ja toiminnallisuudesta
  • Laaja valikoima erilaisia lisävarusteita
  • Kaunis design; runko saatavana sekä metallinvärisenä että mustana; useita eri kangasvaihtoehtoja
  • Hyvät jälleenmyyntimarkkinat

All pictures from Pinterest (these originally from Bugaboo)

Bugaboo Cameleon vaiko Bugaboo Buffalo?

Valittavaksi jäi siis enää malli. Harkitsin Cameleonien ja Buffaloiden väliltä; molemmista oli ystäväpiirissä kokemusta ja kaikki olivat tyytyväisiä valintaansa, joten tiesin, ettei vikaan voi mennä.

Lopulta päädyin Buffaloon etenkin siksi, että ko. mallissa on sekä edessä että takana tukevat renkaat ja jykevämpi runko. Ja vaikka enimmäkseen kärrytelläänkin Helsingin keskustassa, toiveina olisi päästä viettämään aikaa myös saaristossa hiekkateiden varrella kunhan arki vauvan kanssa alkaa rullata. Ja toisaalta myös keskustan mukulakiviä ja lumisia talvia miettiessä tukevat rattaat tuntuivat houkuttelevimmilta.

Lisäksi vaunun kori on Buffaloissa hieman korkeammalla kuin Cameissa. Olen itse 174 senttiä pitkä ja Patrik jopa 196, joten jokainen lisäsentti tulee tarpeeseen. :)

Toki Cameja olisi ollut kevyempi ja näppärämpi siirrellä (esim. raitiovaunuun), mutta sen mitä olen Buffaloita testannut, ovat nekin tuntuneet ketteriltä.

All pictures from Pinterest (these originally from Bugaboo)

Alla vielä vertailu, jonka olen koostanut ystävieni kommenttien, blogien ja Bugaboon omien sekä lukuisten muiden sivujen perusteella, jossa käyttäjät ovat jakaneet kokemuksiaan ja havaintojaan. Omat vaunumme ovat vasta matkalla, joten en ole päässyt faktoja itse tarkistamaan. Eli kommentoikaahan, jos joku kohta ei pidä mielestänne paikkansa tai jos unohdin jotain oleellista! Korostan myös, että plussia ja miinuksia olen arvioinut meidän tarpeiden näkökulmasta – joku toinen olisi niistä varmasti eri mieltä.

Lopuksi mainittakoon, että päädyin tilaamaan vaunut Hollantilaisesta verkkokaupasta Baby Plussalta – siitä kuitenkin oma postauksensa luvassa luultavasti ensi viikolla!

A new section – Coterie Kids – is now officially launched! You can find it from the top navigation. Note: If you’re interested in certain topic(s) only, the top navigation menu allows you to conveniently select posts related only to fashion, interior, kids or lifestyle.

My plan is to write once a week or so about themes like baby gear, kids’ fashion and interior, and about our life with a newborn in general. Let’s see how well this plan works after the little prince has been born. ;)

In today’s blog post a few words on how I ended up ordering Bugaboo Buffalo strollers. Firstly, the choice of brand was easy. Almost all my friends had come to the same conclusion and they all had extremely good experiences of their bugaboos. And since I liked the design as well, the choice was clear.

Second step was to choose the model. There I considered between Bugaboo Cameleon and Bugaboo Buffalo. My friends had experiences of both, and everybody seemed to be happy with their choice, so I knew I could not make a bad decision. After some googling and seeing both strollers in live, Buffalo won. It felt more robust, but still agile enough for the city use as well.

We ordered these beauties online from a Baby Plus in the Netherlands, but more about this in the next Kids post. Stay tuned!

P.S. Suurkiitokset vielä seuraaville asiantunteville blogikirjoituksille! Olen yrittänyt poimia niistä oleelliset pointit oheiseen taulukkoon, mutta lisäinfoa haluavan kannattaa vilkaista ko. postaukset sekä niiden informatiiviset kommentit. 
P.S. Big thanks for these Finnish lifestyle blogs, who've also written about their Bugaboo experiences and selection process. I found them all very useful!

Kuistin kautta: "Bugaboo Buffalo
Bättre liv: "Kiikarissa Bugaboo Buffalo
Hyvä voittaa: "Vaunuillen" ja "Oikeasti vaunuillen
Lolou’s Crush: "Hei kameleontti, tervetuloa puhveli"