Kitchen machines

Keittiöpostausten yhteydessä lupasin vielä erillisen päivityksen kodinkoneistamme, joten here you go!

Kaikki kiinteät keittiölaitteemme eli jääkaappipakastin, pesukone(et), uuni-mikro, liesi ja liesituuletin ovat Siemensiltä. Olin jo edellisessä asunnossa luottanut saksalaistekniikkaan ja ollut siihen tyytyväinen, joten tuntui luontevalta jatkaa samalla linjalla. Lisäksi Siemensin valikoima on todella laaja, joten löysimme siitä kaiken tarvitsemamme. Pidän nimittäin ajatuksesta, että kaikki laitteet ovat harmonisesti samalta brandilta.

Jääkaappi-pakastin on meillä perusmallia; en näe mitään upsidea (näennäisesti) ns. ”paremmissa” malleissa, kun perustoiminto on kaikissa sama: pitää ruoka viileänä.

Astianpesukoneen kanssa kannattaakin sitten olla jo tarkempi - ainakin mikäli se sijaitsee muiden oleskelutilojen lähellä. Siinä päädyimmekin arvokkaimpaan hintaryhmään, jotta saimme mahdollisimman hiljaisen pesijän. Nyt konetta tuskin edes huomaa iltaisin. Plussaa myös lattiaan heijastuvasta merkkivalosta, josta näkee kätevästi kuinka monta minuuttia pesuaikaa on vielä jäljellä.

Mikron ja uunin osalta päädyimme hieman erikoisempaan ratkaisuun – nimittäin molempien laitteiden yhdistelmään (ylin kuva). En edes muista mistä / keneltä idea alun perin syntyi, mutta se on kerrassaan nerokas! Sekä mikro että uuni toimivat 100-prosenttisesti yhtä hyvin, kuin edellisessä asunnossa olleet Siemensin erillinen mikro ja erillinen uuni. Joten miksi tuhlata tilaa kahdelle eri laitteelle?

Pahus miten pimeitä kuvia! Murr. Onneksi mennään jo kevättä kohti!

Lieden osalta induktio oli selvä valinta. Se on nopea ja vaivaton. Kesäpaikan grillissä ja parissa vuokra-asunnossa olen joutunut käyttämään kaasua, ja vaikka kaasuliesi kivalta näyttääkin, en halua ottaa lisästressiä kaasupullojen sulkemisesta.

Toinen tärkeä kriteeri liedelle oli sen muoto. Halusin ehdottomasti ns. panoraamalieden ja Siemensiltä sellainen löytyi! Periaatteessa pikkujuttu asettaa neljä keittolevyä vierekkäin neliön sijaan, mutta esteettisesti tämä miellyttää silmääni huomattavasti enemmän. Pitkulainen liesi mahdollistaa myös vierekkäin kokkailun paremmin. :)

Keittiömme erikoisuus on kuitenkin saarekkeesta nouseva liesituuletin. Halusimme kokkauspisteen ehdottomasti saarekkeeseen, jotta ruuanlaitosta tulisi sosiaalinen tapahtuma. (On suorastaan viihdyttävää, kun Patrik paistaa räiskäleitä pöydän ollessa täynnä vieraita. :)) Emme kuitenkaan halunneet asentaa lieden yläpuolelle, kauniiseen kattoomme liesituuletinta, joka olisi hallinnut helposti koko tilaa. Joten ryhdyimme kartoittamaan erilaisia nousevia malleja – ja Siemensiltä sellainen taas löytyi. Check. (Pakko hehkuttaa, että liesituuletin nousee saarekkeesta valaistuna ja tasaisesti kuin avaruusalus. :))

Ohessa vielä muutama kuva Patrikin ”babysta”, Juran kahvikoneesta, joka jauhaa erikoiskahveja tuoreista pavuista. Itse en juo kahvia lainkaan, mutta tuoksu on huumaava! Btw, näitä Juran koneita on aina Stockan hulluilla päivillä ja säästöä syntyy useampi satanen, kun ajoittaa oston fiksusti.

Wanted to share some thoughts regarding selecting the white goods into our kitchen. We ordered everything from Siemens, since I had good experiences of the quality from my previous apartment. In addition, their collection is very broad. I like the harmony, so it was nice to have everything we needed from the same brand.

Refrigerator-freezer: We took a basic model, and it has served us well. No point of paying for extra features (when they all are pretty much the same anyways).

Dish-washer: Select the most quiet model – especially if you have an open space. Definitely worth paying the extra!

Oven-micro: Yes, one and same machine. Saves space; love it.

Stove: We had two criteria: it had to be an induction stove (more care-free than gas) and so called panorama style. Makes visually a big difference!

Hood: We did not want to attach anything to the ceiling, so this ascending model was a perfect choice for us. Again worth every penny.

Laittakaahan kysymyksiä kommenttiboksiin, jos unohdin mainita jotain oleellista. :)

Talvista tiistaita! / Have a beautiful Tuesday!