Store visit – Lokal Helsinki

Coterien ihka ensimmäisessä postauksessa valoitimme hieman mistä tulisimme kirjoittamaan. Uumoilin tuolloin esitteleväni teille joskus kiinnostavia (sisustus)liikkeitä, ja Helsingin keskustassa sijaitseva Lokal on ehdottomasti postauksen arvoinen!

Lokal on ollut pystyssä kolme vuotta; itse havahduin sen olemassaoloon vasta vajaa vuosi sitten kotiuduttuamme eteläiseen Helsinkiin. Viime keväänä liike muutti Annankadun eteläpäätyyn entistä suurempiin tiloihin, mikä on mahdollistanut aiempaa laajemman valikoiman.

Liikkeen etuosassa on esillä noin kuuden viikon välein vaihtuva taidenäyttely; takatilassa tarjoillaan mm. erikoiskahveja ja pientä makeaa. ”72% art 28% coffee” kuvailee Lokal konseptiaan omilla kotisivuillaan. Kokonaiskuvan saadaksenne lisäisin kolmanneksi elementiksi vielä ”23% interior store”, sillä taidenäyttelyiden ohessa tilassa myydään kaunista pientavaraa.

Liikkeen omistaja, Katja Hagelstam, on tehnyt huolellista työtä valitessaan myyntiin tuotteita kotimaisilta käsityöläisiltä ja taiteilijoilta. Lopputulos on harmoninen yhdistelmä käyttö- ja taide-esineitä, joita ei tule vastaan ihan joka putiikissa. Kuulemma lähes jokaisesta 27. näyttelystä on jäänyt jotain myös myyntivalikoimaan. Myymäläpuolen läsnäolo on tärkeää myös siksi, että se (ainakin itseni kohdalla) selvästi madaltaa kynnystä asua liikkeeseen (tyhjät valkoiset galleriat tuntuvat välillä melkein pelottavilta), ja tavoittaa näin varmasti myös täysin uusia muotoilun ja taiteen ystäviä.

Itselleni liikkeestä tarttui mukaan tällä kertaa kaunis nahkainen kantoremmi kameraan (esittelen sen teille vielä joskus). Ja aiemmin olen ostanut sieltä pari sisustuskirjaa.

Alla olevat kuvat ovat juuri päättyneestä Pirtti-näyttelystä. Järjestyksessään 28. näyttely Tori avautui eilen, pitääkin käydä kurkistamassa se pikimmiten!

In our first post I promised to take you to some interesting (interior) stores, and Lokal Helsinki is definitely worth introducing. It’s located in Helsinki city center on Annankatu 9 (a ten-minute walk from the railway station). Lokal has a unique concept: they describe themselves as ”72% art 28% coffee” on their homepage. I would add “23% interior store” into the mix, since besides regularly changing art exhibitions, they sell carefully selected articles from Finnish designers, craftsmen and artists. You can find e.g. ceramics, furniture, art prints, kitchen ware and home textiles there – items that you do not come across in many other stores.

It's also worth mentioning that they have an online store (ships worldwide) and a beautiful Instragram account - not a surprise since the owner is also a professional photographer! <3

Toivottavasti ihastutte! Hope you like it too!

P.S. Lokalilta löytyy kaunis Instragram-tili. Katja on ammatiltaan valokuvaaja mikä selittää kuvien korkean laatutason <3

P.S. Jatkossa vastaavia esittelyjä voi etsiä klikkaamalla store visits -tunnistetta otsikon alta. Meillä ei ainakaan toistaiseksi ole tag-hakua blogin layoutissa (muuten kun nuo ylätason otsikot fashion – interior – lifestyle yläpalkissa). Jättäkäähän palautetta, jos kokisitte sen tarpeelliseksi, niin laitamme harkintaan!