Lights on!

Voi tuota valon määrää ulkona! Lähdettiin eilen illalla seitsemän tienoilla kävelylle rantaan ja tuli niin kesäinen fiilis, kun aurinko paistoi ja lämpötila oli vielä kaksinumeroisissa lukemissa. Ja samaa mahtavaa säätä luvassa viikoksi eteenpäin, ihanaa!

Ainakin itselläni valo vaikuttaa selvästi sekä mielialaan että energisyyteen. Vahvimmin huomasin sen asuessani vuoden Kaliforniassa, jolloin heräsin kerran pari viikossa kiiruhtaakseni aamukuudelta(!) alkavalle spinning-tunnille – ei olisi ikinä mahdollista Suomen pimeässä talvessa.

Päivän sisustusteemaan. Kuten ehkä olette huomanneet, olen heikkona kauniisiin valaisimiin. Siinä missä muotibloggarille olkapäällä keikkuva uusi Chloé tai Céline on se piste iin päälle, taitaa meidän sisustusihmisten polvet mennä heikoiksi vaikkapa Flosin sivuja selatessa. :)

Ohessa muutamia kaunottaria, joita olen kaikkia joskus harkinnut kotiimme. Löydättekö joukosta kenties oman suosikkinne?

 1. Ligne Roset: Bloom
 2. Mooi: Cluster - Tässä on jotain kovin kiehtovaa! Valmiita kokoonpanoja on monenlaisia ja itse lamput valitsemalla vain mielikuvitus on rajana! Patrikin mielestä tämä on liian outo, joten suostuttelu jatkukoon. :)
 3. Susan Elon suunnittelema Fly on yksinkertaisuudessaan nerokas! Se on myös hinnaltaan varsin huokea, reilut kaksisataa euroa.
 4. Roset italia: Paper lamp
 5. Luceplan: Tango – Tämän meille melkein jo kotiutinkin viime kesänä. Tilasin sen yhden valaisinliikkeen kautta, mutta Luceplan veti uutukaisen viime hetkellä pois tuotannosta teknisten ongelmien takia.
 6. Artemide: Mendori on Iittalalle uuden malliston suunnitelleen ajankohtaisen Issey Miyaken taidonnäyte.
 7. Ay Illuminate: Z5 on blogeissa usein näkyvä makuuhuoneen valaisin. Itse näkisin tämän valaisimen saaristossa.
 8. Mooi: Random Light oli vahvasti esillä muutama vuosi sitten eikä aivan ansaitsisi paikkaansa suosikkien listalla... mutta menköön. :)
 9. Flos: Parentesi.
 10. Petite Friture: Vertigo tuo vahvasti kesätunnelmia mieleen.
 11. Flos: AIM on Bouroullecin veljesten designia; myös yksi vahvoista suosikeistani.
 12. Foscarini: Jamaica on valaisin, jota en ole koskaan nähdnyt luonnossa, mutta johon olen aivan ihastunut ja jota piiiiitkään harkitsin nykyiseen keittiöömme. Lopulta oli pakko tunnustaa, että se olisi kilpaillut liikaa olohuoneen päävalaisimen (Foscarinin Big Bangin) kanssa, ja ollut mitoiltaankin liian muhkea – pituutta varjostimella on nimittäin peräti 1,8 metriä. But one day!
 13. Iittala: Leimu istuisi ikkunalaudallemme.

Ihanaa aurinkoista viikonloppua!

P.S. Lue vinkkini valaisimen (ja lampun) valitsemisesta täältä. Ja tässä helmikuun kirjoituksessa haikailen Flos IC:n perään – nämä kaunottaret ovat yhä toivelistan kärkipäässä!