Asuntohaaveita

Kiitos aivan lois-ta-vis-ta ideoista, joita olette jättäneet Habitaren lippuarvontaan liittyen (katso edellinen postaus)! Olen ollut hämmästynyt teidän luovuudesta! Vielä tämä sunnuntai-ilta aikaa jättää kommentteja. :) Arpoja on jätetty vasta kymmenen, joten tässä on hyvät mahdollisuudet voittaa pari lippua itselleen. :)

Ja samalla muistuttelen myös jopa 200 euron lahjakortista ihanaan pikkuväen sisustusliikkeeseen Li’l Decoriin. Tämäkin arvonta päättyy tänään. Ohjeet löytyvät täältä.

Peurapeitto saatu Instagram-yhteistyön kautta Fred & Noahilta

Päivän sisustusaiheeseen. Olemme ryhdistäytyneet uuden asunnon etsinnässä nyt toen teolla. Olin alkuviikosta yhteydessä alueen kiinteistövälittäjiin, ja kirjasin siinä yhteydessä unelmakotimme speksit paperille. Joten jaetaan ne nyt täälläkin! Eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka jollakulla teistä olisi myyntiaikeita. :) Kuvituksena viime päivien Instagram-otoksia, sillä tuntuu, että meidän asunnosta jokainen kulma on jo koluttu. :)

20160904-Coterie-03453.jpg

Suloinen nalletyyny kuuluu Ferm Livingin valikoimaan ja raidallisen Benettonin asun olen löytänyt kirpputorilta. (Btw milläköhän tätä pitäisi kutsua – shortsiasu..?)

Jos lähdetään tylsistä faktoista liikkelle, niin unelma-asunnossamme olisi 90-100 neliötä. Nykyisessä on 81, joten varsin maltillisesti olisimme pinta-alaa kasvattamassa.

Neliöitä tärkeämpää on kuitenkin pohja. Tarvitsemme pikkumiehelle oman huoneen, joten etsimme kahden makuuhuoneen kotia. Makuuhuoneet saisi olla pieniä, ja kaikki muu tila mahdollisimman avointa yhtenäistä tilaa (tai sellaiseksi muutettavissa).

Yksi tärkeimmistä kriteereistä asunnollemme on sijainti. Toivoisimme kovin voivamme jäädä nykyiselle alueelle eli Ullanlinnan ja Kaartinkaupungin rajalle. Tästä on juuri sopiva matka sekä keskustaan (8 minuuttia kävellen Stockmannille) että meren rantaan.

Pikku-W tykkää todella paljon kirjojen lukemisesta. Luemme monesti parikin kirjaa putkeen. Suosikkikirjoissa on isot selkeät kuvat.

Huonekorkeus on yksi kriteereistä, joista emme tingi. Eli katon tulisi nousta vähintään kolmeen metriin. Tämä siis rajaa ehdokkaat käytännössä vähintään sata vuotta vanhoihin taloihin.

Talon tulee olla ainakin suht kivan näköinen. Ei siis tarvitse olla välttämättä vaaleanpunainen jugend-linna, mutta arvokkaasti vanhentunut kuitenkin. Samoin rappukäytävän.

Lähes kaikki hakevat putkiremontoitua yhtiötä. Meitä LVIS-saneeraus ei pelota – päinvastoin näen sen mahdollisuutena vielä vaikuttaa kylpyhuoneratkaisuihin. (Taloyhtiön tekemät kuin harvoin ovat niitä kaikkein onnistuneimpia.) Putkiremontin tulisi kuitenkin olla aivan kulman takana. Pahin on tilanne, jossa remontti roikkuu 5-10 vuoden päässä…

Vielä pari kuukautta ja W osaa jo istua! Lennokki-leggingsit saatu Instagram-yhteistyön kautta Rip rap clothingilta.

Kerroksista emme ole niin kranttuja; kunhan ei ole katutasossa. Toki mitä ylempänä, aina parempi.

Hissi. Ennen lasta tämä ei ollut kynnyskysymys. Nyt on.

Valo on super tärkeää myös! Eli ikkunoiden on oltava riittävän suuret. Kylpyhuoneen toivoisimme olevan sen verran suuri, että sinne mahtuisi amme. Sauna ei ole välttämättömyys.

Parvekkeesta ja erkkereistä plussaa. Samoin kaikesta vähän erikoisesta kuten vinoista/kaarevista seinistä tai vaikkapa kattoikkunoista!

Entä asunnon kunto ja tyyli? Olen tyylillisesti niin äärenttömän kranttu, että totta puhuen en usko koskaan löytäväni valmista asuntoa. Ja rakasta remonttiprojektin suunnittelua, joten eiköhän se ole meillä jälleen edessä. :)

Kuulostaako mahdottomalta..? Minusta ei. Mutta toki pitää olla onneakin matkassa. Ihanaa jos tekin voitte pitää silmät auki ja laittaa viestiä, jos törmäätte johonkin potentiaaliseen! <3

P.S. Täältä voi kukea viime kesänä kirjoittamani postauksen unelmiemme kesäpaikasta. <3