Inside our kitchen cabinets

Itselleni on jäänyt lapsuuden keittiöstä mieleen keittiökaappien sisään kätkeytyvä sekamelska: hirmuisesti erilaisia kippoja ja kuppeja sekä keittiövälinelaatikko, joka muistutti pikemminkin viidakkoa kuin toiminnallista säilytysjärjestelmää. Tutkimusten mukaan (joihin pääsin käsiksi edellisessä työssäni) suomalaiskodeista löytyy hirmuisesti kaikenlaisia härveleitä, joita ei käytetä, ja vanhoja veitsiä, joita ei viitsitä teroittaa, mutta ei raaskita heittää poiskaan. Kuulostaako tutulta? ;)

Olen yrittänyt tehdä asian toisin. Ensinnäkin valitsen kaappiimme harkiten vain ja ainoastaan kauniita astioita ja keittiötyövälineitä. Toiseksi säilytän vain sellaiset, joita todella käytämme. Kaikki sopivat toisiinsa ja kaikille on oma paikkansa. Ja simsalabim: kaikki löytyy helposti ja kaapit näyttävät aina hyvältä – myös sisältäpäin.

Lopulta aika yksinkertaista. Vaikeinta on heittää se kaikki vanha meuhka menemään. Ratkaisin asian edellisten muuttojen yhteydessä jättämällä porraskäytävään paljon tavaroita, joista naapurit saivat poimia mieleisensä. Ja lopulta kaikki meni! Viimeiset aterimet ja kirjat kelpasivat muuttomiehille. Ja samoin toimin edelleen: ennen kun heitän mitään pois, jätän tavarat ja lehdet rappukäytävään ikkunalaudalle, ja yleensä kaikki löytävät uuden omistajan jätelaatikon sijaan. :)

Joulunjälkeisinä välipäivinä kävin jälleen kaappeja läpi ja karsin ison kasan esineitä ja vaatteita. Osa on jo jaettu ja loput aion laittaa lähiviikkoina vähitellen Tori.fi:iin myyntiin. (Nyt myynnissä olevia tavaroita voi kurkata täältä.) Innostuin Torista vasta aivan hiljattain löydettyäni sieltä ison olkipukin, josta kirjoitin aiemmin. Tulee niin hyvä mieli, kun tavarat löytävät uuden kodin, jossa niitä arvostetaan. Ja luonto kiittää. <3

Suurin osa astioista Iittalalta; mm. Taika-kulhoja ja -lautasia, Iittala Tools wokpannu, kauniilla ”korvilla” varustetut kattilat Iittala Neo (by Claesson Koivisto Rune), lasit Kartio jne.. Pieni kulho alhaalla ja osa lautaspinoista Royal Copenhagen. Ylähyllyllä Tefalin kattila ja Arabian uunivuoka. / Most of the dishes from Iittala, some also from Royal Copenhagen.

Keittiötyövälineet oikealla Iittala. Tummat veitsen Kai Shun ja metalliset Iittala Tools. Puinen veitsi tuliainen Tokiosta. Pienet tummat sakset Hay, muut sakset vasemmalla Fiskars. / Kitchen tools and gadgets Iittala. Dark knives Kai Shun and metal ones Iittala + wooden knife a souvenir from Tokyo. Small dark scissors Hay, other scissors on the left Fiskars.

I took some kitchen pictures last weekend, so a few kitchen related posts coming in the near future. Let’s start by peeking what’s inside our kitchen cabinets. :)

A couple tips to make sure cabinets and drawers look good – also from inside: a) buy only things you can mix and match and b) keep only the items you really use. Quite simple actually!

The hardest part is to let go the stuff you do not actually need… But how about giving the old items for your neighbors? Or donating them into charity? Makes it much easier when you know the items can find a new home. :)

Ihanaa vuoden ensimmäistä viikkoa! / Have a lovely week!