How to style apartment for sale? | Stailaa asunto myyntikuntoon

Sunnuntainen asuntonäyttö lähestyy, joten siihen liittyvät teemat ovat jälleen mielessä. :) Pidän itse myyntitilaisuuksista, sillä on kiva kohdata uusia ihmisiä ja rupatella omasta kodistaan. Työläintä onkin asunnon puunaaminen myyntikuntoon… Mitään suurempaa ”stailausta” meillä ei onneksi tarvita, sillä sisustus on jo harkittu, mutta ihan joka viikonlopuksi en kyllä normaalisti kaikkia pölyjä pyyhkisi ja kiillottaisi hanoja. ;) Ja vaikka normaalisti pidetään tavarat viikollakin aikalailla järjestyksessä, luulen, että pikkuisen kanssa joudutaan (ainakin hetkellisesti) totuttelemaan ihan uuteen siisteystasoon – viimeistään sitten vuoden tienoilla, kun ruokaa ohjautuu käsiin, lattialle ja jopa seiniin enemmän kuin pikkuruiseen vatsalaukkuun. :)

Mitä siis kannattaa huomioida ennen myyntiä, jotta saa asunnostaan mahdollisimman edustavan? Korostan, että ohjeet koskevat ns. tyypillistä myynnissä olevaa asuntoa. Sisustusblogeissa esiteltäviin harmonisiin kokonaisuuksiin – ja varmasti myös monen teidän asuntoihin – näistä ohjeista ei ole niin paljon ammennettavaa… Aika basic-juttuja kuitenkin. Mutta aloitetaan!

Niin ja kuvituksena huikea asunto, jonka löysin Pinterestistä ja joka on esitelty ainakin ArchDailyn sivuilla: "Designed by Destilat in Wien, Austria with date 2014. Images by Monika Nguyen. The “Apartment H+M” project comprises the restoration of a 130m2-apartment in a classic Viennese old building.” Huokailen tuota kattoa...

1. Siivoa

  1. Esiteltävä asunto ei voi olla ikinä liian siisti. Pese ikkunat ja varaudu siihen, että osa ostajista kurkistaa myös laatikoihin ja kaappeihin. Kiillota kylppäristä hanat ja suihku. Loppusilaus tehdään pikkujutuilla.

2. Karsi ja yksinkertaista

Putsaa tasot turhasta tavarasta ja jätä vain muutama harkittu esine näkyviin (kuten oheisissa kuvissa). Hankkiudu eroon eteisen mahdollisista kenkä- tai takkiröykkiöstä. Useimmissa asunnoissa kannattaa karsia myös huonekaluja, jotta koti näyttää avaralta.

Meidän tyyli on luonnostaan varsin pelkistetty, mutta kyllä täälläkin laitetaan ennen näyttöä esimerkiksi synnytystä varten pumpattu jumppapallo sekä vauvaa varten hankittuja juttuja piiloon. Ja työpisteen ergonominen työtuoli vaihdetaan kauniimpaan. :)

3. Neutralisoi

Jos sisustustyylisi on kovin persoonallinen, itse neutralisoisin sitä hieman. En tarkoita, että koko asuntoa tulisi muuttaa, mutta esimerkiksi tekstiileissä valitsisin vahvojen kuosien ja räiskyvien värien tilalle neutraalimpia, sesonkiin sopivia värejä. Ja esimerkiksi kovin persoonalliset taulut voi kääntää ympäri.

Jättäisin harkitusti myös omia valokuvia näkyviin. Tuleva ostaja on niistä luultavasti utelias, mutta ne vievät turhaan huomiota asunnolta. Ja tarkoitus on saada ostaja miettimään miten hän itse sopisi asuntoon, ei kuka siellä on ennen asunut.

4. Panosta valaistukseen!

Hanki nykyisiin valaisimiin tehokkaammat lamput ja/tai lisää valopisteiden määrää. Kiinnitä huomiota myös valon väriin. Liian keltaiset sävyt näyttävät helposti tunkkaisilta.

5. Päivitä tekstiilit

Tekstiilien uusiminen on helppo ja edullinen tapa päivittää koko yleisilme. Esimerkiksi muutama, uusi laadukas vuodenaikaan sopiva tyyny olohuoneessa tekee jo paljon. Valitse vaikkapa 2-3 eri väriä ja hieman erikokoisia tyynyjä.

6. Viimeistele kasvein

Kauniit kukat ja viherkasvit luovat kodikkuutta. Esimerkiksi peikonlehti ja kaktukset ovat paitsi helppoja, myös ajankohtaisia valintoja.

Vaikka vinkit on annettu myyntistailausta silmälläpitäen, nämä kaikki kannattaa itse asiassa toteuttaa jo ennen myyntiä itseään varten! Esimerkiksi tavaran vähentäminen on kultainen neuvo, jonka suhteen olen itse tehnyt paljon töitä ja jatkan koko ajan. Asunto pysyy siistinäkin niin paljon paremmin, kun ei hamstraa ylimääräistä roinaa nurkkiin. Samoin esimerkiksi valaistukseen satsaaminen on fiksuinta heti asuntoon muutettua. Valoa kun ei voi olla meidän mielestä koskaan liikaa! :)

Energistä loppuviikkoa!

Pictures from Pinterest and ArcDaily