Laattalattia – Hitti vai huti?

En ole koskaan ollut laattojen ystävä. Kylmä lasitettu pinta ja monotoninen ruudukko ei ole houkutellut varpaiden alla eikä myöskään keittiön takaseinässä.

Niinpä olen ollut itsekin hieman hämmästynyt huomatessani, että olen viime aikoina ihastellut näyttäviä laattoja. Pinterestissä syntynyt ihastus roihahti kunnolla käydessäni alkuviikosta Erottajalla sijaitsevassa Domus Classicassa, perinteitä kunnioittavassa rautakaupassa. Tykästyin kovin heidän valikoimista löytyviin saksalaisen Vian laattoihin.

Täydellisiä eteisiä <3 Kuvat Pinterest

Itselleni entuudestaan vieras Via tekee vahvasti kuvioituja sementtilaattoja, jotka poimivat kuviointinsa historiallisista kohteista. Jokaiseen laattamalliin on suunniteltu myös siihen sopiva näyttävä reunus ja viimeistellyt kulmapalat. (Katso postauksen ylin ja kaksi alinta kuvaa, jotka on lainattu heidän sivuiltaan.)

Perfection - Laatoilla tai ilman! Kuvat Pinterest

Olenkin alkanut leikitellä ajatuksella, josko meidän tulevassa kodissa voisi olla laatoitettu eteinen..? Laatta olisi paitsi kaunis myös käytännöllinen ratkaisu. Nyt meillä on tammilankkuparketti heti ovesta astuessa, ja hieman nolostuen olen välillä käynyt siirtämässä vieraiden loskaiset kengät eteisessä olevan maton päälle… Puulattia kun ei ilahdu märistä kengissä.

Kuvat Pinterest

Patrik ei ole laatoista innostunut. Vielä. Ja toki itsekin mietin onko näyttävä laatta tarpeeksi ajaton ratkaisu..? Ja mitä laatoista tuumii mahdollinen seuraava ostaja..? Ja onko huokoisen tuntuinen laatta tosiaan niin helppohoitoinen ja huoleton kun miltä se kuulostaa..? Kertokaahan jos jollakulla on omia kokemuksia!

Alimmat kuvat Via. Rakastan miten molemmissa huone on kehystetty ns. reunalaatoilla. <3

Palataan vielä sunnuntaina home visit -postauksen merkeissä! Ja ensi viikolla luvassa viimein minun omia sisustuskuvia. Nyt ihanaa viikonloppua!