Neljä yötä jouluun!

Enää neljä yötä jouluun, kä-sit-tä-mä-tön-tä! Tämä joulukuu on jotenkin vain livahtanut ohi. Siitäkin huolimatta, että olimme kaksi viikkoa flunssaisina kotona. Arki pikkumiehen kanssa on käynyt koko ajan sujuvammaksi, joten senkin takia viihdyn varmasti entistä paremmin kotona. W:n pitkillä päiväunilla ja koko ajan kohenevalla ruokahalulla on ollut tähän varmasti vaikutusta.

Se lapsiteemasta. Kirjoitan taas lähiaikoina katsauksen siitä mitä kohta kahdeksankuukautiselle pikkukaverillemme kuuluu. Tänään kuitenkin joulufiilistelyä Pinterestistä poimituin kuvin. Edellisen ei-ihan-niin esteettisen akvaario-postauksen jälkeen tuntuu, että visuaalisella puolella tarvitaan kipeästi paikkausta. ;)

Tänä vuonna meidän joulukoristelut ovatkin sangen vaatimattomammat. Tähdet koristavat ikkunoita ja pieni kuusi meillä on ollut jo useamman viikon (laitan siitä kuvia ensi kerralla). Mutta päätimme, että aiemmista perinteistä poiketen emme hanki suurta kuusta lainkaan. Asunto on yksinkertaisesti liian pieni (suhteessa tavaramäärään), jotta kuusi mahtuisi tänne kauniisti. Lisäksi W:ä saisi olla jatkuvasti vahtimassa, ettei hän vetäisi kuusta päälleen… Ensi vuonna on sitten jälleen suuren kuusen aika, kun sillä on tilaa hengittää.

Jouluinen kattaus

Itselleni mieluinen jouluinen kattaus syntyy vaaleiden ja harmaiden sävyjen ympärille ripauksella vihreää. Neutraalit, ympäri vuoden käytössä olevat astiat muuttuvat juhlaviksi, kun niihin yhdistää suuret pellavaiset lautasliinat. Kun lautasliinojen ympärille tai päälle asettelee vielä pienen vihreän oksan – rosmariinia, katajaa, eukalyptusta, kuusen- tai pihlajanoksan… – ei kattaus voi mennä pieleen!

Lautasliinojen lisäksi myös aterimilla voi tuoda paljon ilmettä ja juhlan tuntua. Olenkin haalinut kirpputoreilta vanhoja kauniita aterimia ja erilaisia ottimia. Myös kullanvärisistä aterimista olen haaveillut jo vuosia, ja varmaan ne kotiutankin, jahka olemme asettuneet uuteen kotiin.

Kauneimmat paketit

Entä mistäpä on kauniit paketit tehty? Yksivärisistä lahjapapereista, rouheista naruista ja ripauksesta vihreää. Tällä reseptillä ei voi yksinkertaisesti mennä metsään! Myös paketteihin kiinnitetyt kävyt näyttävät ihanilta. (Nyt vannotan itselleni, että kerään niitä ensi kesänä saaresta jo kesällä talteen!)

Myös nimillä koristellut piparkakut näyttävät u-p-e-i-l-t-a! Toimivat paitsi paketeissa, myös kattauksissa lautasliinan päällä. Tuleepa jälkiruokakin tarjoiltua samalla. ;)

Koristeltu kuusi

Kuusenkoristelussa huomaan ihastelevani yhä pelkistetympää linjaa. Muutama kaunis lasinen pallo ja aidot kynttilät – siinä tyyli, jota tänä vuonna suosisin. <3 Hankin Torista muutama viikko sitten sata vuotta vanhat aivan ihanat antiikkiset kynttilänpidikkeet… Yritän vielä ehtiä napsimaan niistä kuvat pikkukuusemme kera. Isossa kuusessa myös korkeat aidot kynttilät näyttävät uskomattoman kauniilta! En malta odottaa, että pääsen kokeilemaan ensi vuonna.

Kaikki kuvat Pinterest

Ensi kerralla viiiiiiimein jouluisia kuvia baby cornerista. Eli palataan vielä ennen joulua asiaan!