Our apartment in Glorian Koti

Jännityksellä odotin tänään postiluukusta tipahtanutta Glorian Kotia. Ja siinä se on - sivuilta 42-47 löytyy juttu asunnostamme, jipii!

Oli upea seurata, miten antaumuksella sisustustoimittaja Anna-Kaisa Melvas ja valokuvaaja Tuomas Kolehmainen työhönsä suhtautuivat. Layouttia ja kuvakulmia viilattiin kirjaimellisesti sentin tarkkuudella kunnes kaikki näytti juuri siltä miltä pitikin. Sisustusperfektionistina myhäilin tyytyväisenä. :)

Onnistuneen kuvan rakentaminen on tosiaan pikkutarkkaa puuhaa. Vaikka kuvassa kaikki näyttääkin lopulta niin vaivattomalta, yksittäiseltä kameralle tallentuneelta ohimenevältä hetkeltä, on kuvan takana yleensä tuntien suunnittelutyö ja kymmeniä kuvattuja ruutuja hieman eri kuvakulmista. Ja päälle tulee toki vielä kuvien valintaprosessi, jälkikäsittely, tekstit...

Omia kuvia sisältäviin blogipostauksiin meneekin aina vähintäänkin muutama tunti; helposti enemmänkin. Näin amatöörinä aikaa ”tuhlautuu” etenkin kameran kanssa, kun joutuu osin kokeilemalla hakemaan parhaita asetuksia, eikä ole ammattilaistason laitteita, joilla kuvat saisi siirrettyä silmänräpäytyksessä suoraan näytölle (jolta totuuden vasta näkee). Mutta oli lohduttavaa huomata, että myös ammattilaiset hääräsivät asunnossamme koko päivän!

Siinä missä olin luottavainen sisustuskuvien osalta, omia kuviani jännitin ennakkoon. Marraskuun lopulla suoritetut kuvaukset osuivat ei-ihan-optimaaliseen ajankohtaan, jolloin raskauteni oli edennyt puoliväliin. Kaikki äidit lienee tunnistavat tuon hetken, jolloin itse huomaa kehon jo pehmenneen joka kohdasta, mutta ulkopuolinen ei vielä hoksaa mistä on kyse. Nyt on ihanaa, kun paidan alla näkyy rantapalloa muistuttava lisäkumpu eikä tilastani voi enää erehtyä. :)

Loppuun vielä kuvausvinkki. Kuvaan itsekin aina kaikki valot sammutettuina (ja ilman salamaa), sillä olen allerginen keltaiselle keinovalolle. Välillä olisi kuitenkin kiva saada kuviin ”valot päälle” ilman lamppujen luomaa keltaista hehkua ja ylimääräisiä varjoja. Tuomakselta opin, että valitsemalla pitkähkön kuvausajan, valoja ehtii nopeasti räpsäyttämään päälle ja pois, jolloin kuviin saa illuusion päällä olevista valoista ilman, että ne juurikaan kuitenkaan oikeasti valaisevat. Näppärää vai mitä! (Edellyttää tietysti, että valaisimen painike ei ole kuvassa tai että valot on kytketty langattomasti kuten meillä, jolloin niitä voi ohjailla mistä tahansa.)

Suurkiitokset vielä AK:lle ja Tuomakselle ja koko Glorian Kodin väelle! Oli mielenkiitoista päästä kurkistamaan kulissien taakse ja osaksi upeaa lehteänne.

Eli käykäähän noutamassa omanne lehtipisteestä! Monen ihanan kodin lisäksi numerossa on poimintoja mm. Tukholman huonekalumessuilta ja ideoita keittiöön.

Niin ja illalla työstämme asuntomme myynti-ilmoituksen valmiiksi, joten laitan tännekin huomenna linkin. Eli palataan pian!

It’s past 1 am here already… So just very briefly that our apartment was presented today in the most respected interior decoration magazine in Finland, Glorian Koti! You can image how excited (and yes, a bit nervous) I was when I was waiting the mail man to bring the latest March issue...

I’m very pleased with the outcome. And no wonder, since interior editor Anna-Kaisa Melvas and photographer Tuomas Kolehmainen spent the whole day at our place fine-tuning every single little detail. Warm thanks one more time for AK and Tuomas – and for Glorian Koti overall! It was truly interesting to get a sneak peak behind the scenes and learn from the pros. :)