Home visits in Central Helsinki

Jipii, keksin viimeinkin miten pääsisin esittelemään teille inspiroivia koteja myös Helsingistä! Oikotien tarjontaa selatessani en ole vielä tehnyt sisustuksellisia löytöjä, mutta Airbnb:n puolella veikkasin onnistuvani, ja niin kävikin. :) Tässä kolme kotia Helsingin keskustan tuntumasta, joihin tykästyin. Mitä pidätte?

Fredrikinkatu, Kamppi

Ensimmäinen kohde sijaitsee Fredalla Kampissa ja neliöitä on 107. Yö kustantaa 175 euroa.

Pidän etenkin suuresta avarasta tilasta, joka yhdistää keittiön, ruokailutilan ja olohuoneen. Keittiön takaseinälle asennettu suuri marmorilevy on kaunis yksityiskohta ja tuo muuten valkoiseen tilaan särmää. Pitkä saareke on kauniisti integroitu (todennäköisesti kantavaan) seinämään ja sen taakse on kätketty fiksusti vesipiste ja todennäköisesti keittiökoneita.

Myös kerroksellinen sisustus ihastuttaa; huomioni kiinnittyy mm. vanhaan senkkiin ja moniin klassikkovalaisimiin. (Ruokapöydän ylle tosin valitsisin jonkun yksinkertaisemman.) Erityismaininta eteislattian kauniista kaakeloinnista.

Fredrikinkatu, Kamppi

Myös toinen kohde sijaitsee Fredalla Kampissa. Neliöitä on hieman enemmän, 129 m2, ja yö kustantaa 200 euroa.

Tässäkin asunnossa eniten viehättää yhtenäinen valoisa tila. Myös sisustuksellisesti kohteissa on paljon samaa: Artek-klassikoita ja design-helmiä; uutta ja vanhaa. Erityismaininta keittiön valkokultaisista Tom Dixonin valaisinrivistöstä.

Telakkakatu, Eira

Kolmas, kahden makuuhuoneen asunto sijaitsee Telakkakadulla Eirassa. Neliöitä ei kerrota; yö maksaa 150 euroa. Omistaja kertoo AirBnB:n sivuilla remontoineensa tilan vanhasta vuonna 1924 rakennetusta makkaratehtaasta.

Vaikka asunnon katto näyttäisi olevan suhteellisen alhaalla, tässä asunnossa on vahvasti loft-henkeä, jota korostaa tiiliseinän lisäksi rosoinen katto. Utuisessa tunnelmassa on myös jotain japanilaista. Erityismaininta kauniista vaaleasta lattiasta.

All images from Airbnb

Mihin näistä te majoittuisitte? Niin ja onko teillä hyviä kokemuksia Airbnb:stä? Me testasimme palvelua tyttöporukalla Amsterdamissa sekä viime kesänä LA:ssa ystävämme kanssa. Etenkin Amsterdamin kaksikerroksinen penthouse oli napakymppi. Koenkin, että parhaiten Airbnb:n edut tulevat esiin suuremmalla porukalla matkustaessa, kun on kiva viettää aikaa yhdessä muuallakin, kun vain hotellin aamiaisella ja kaupunkia kierrellessä.

Yippee, finally a home visit post from HelsinkI! I haven’t been so lucky when searching apartments from the sites selling them (the Finnish companies do not invest in interior decoration as in Sweden), but I realized Airbnb is a better source for inspiring homes. :)

So here you go, three apartments I would love to stay at. All located close to the centrum; especially the last one is located on a really nice area in Southern Helsinki.

In the first two homes I love the open space and layered interior mixing old and new. The last one is quite different; a loft with a pinch of Japanese style. Which one is your favorite?

Aurinkoista torstaita! / Have a sunny Thursday!