Behind the scenes

Tänään otetaan askel kohti realismia ja kurkistetaan miltä meidän koti – tai noh, makuuhuone ainakin – näyttää kuvausten välissä.

Blogit ovat kehittyneet viime vuosina koko ajan ”stailatumpaan” suuntaan. Vielä viisi vuotta sitten muotibloggarit kuvasivat todellisia päivän asujaan nokioillaan hissipeilien kautta. Nyt asu (tai vähintäänkin kengät) kulkevat tarkkaan harkitulle kuvauspaikalle pukupussissa ja vuodenaikaan täysin sopimattoman asun kuvaa bloggarin oma hovikuvaaja. Fitness-blogeissa kuvat puolestaan napataan vartalo akrobaattiselle mutkalle taivutettuna ja ruokablogeissa sapuskat saattavat päätyä tuntien kuvaussession jälkeen roskiin.

Myöskään sisustusblogit eivät stailaukselta välty – päinvastoin. Kotona kun on helppo rauhassa ”rakentaa” set-uppia ja kokeilla mikä kuvassa toimii ja mikä ei. Myös kuvaaminen ja kuvien editointi on helpompaa, kun ei ole liikkuvaa kohdetta.

Sänky on aina pedattu, mutta tyynyjä jaksan harvoin asetella. Sänky on väliaikaisesti siirretty huoneen toiseen laitaan, jotta pikkuisen petiä ei tarvitse erikseen kiinnittää meidän sänkyyn.

Sisustuskuvissa silmiinpistävää on asuntojen siisteys. Pinnat ovat puhtaat ja esineet on aseteltu säntilliseen järjestykseen. Itsekin tyypillisesti karsin kuvissa näkyvää tavaraa – esimerkiksi odotusaikana hankkimani jumppapallo tai Patrikin työtuoli eivät ole kuvissa vielä vilahtaneet. Ns. ruokapöydän tuoleja meillä on eri malleja yhteensä kymmenen (lähinnä perhebrunsseja varten), joten niitäkin saa kuviin yleensä siirrellä syrjään.

Kotimme on koko ajan ns. perussiisti, mutta toki siirrän esimerkiksi kaikki astiat kuvissa syrjään. Järjestelen tavarat kuitenkin paikalleen j-o-k-a päivä - oli kuvauksia tai ei. Nyt mammiksella ollessa tavarat kulkeutuvat paikoilleen pikku-W:n nukkuessa ensimmäisiä päikkäreitään rintani päällä ns. baby-carrierissä. Ja jo kotitoimistolla ollessani halusin aina ensin siivota asunnon – siis nimenomaan laittaa tavarat paikoilleen – ennen kun tartuin läppäriin. Mitä iloa kauniista kodista muuten on, jos se on ihan hujan hajan..? 
Patrikia sekamelska ei vaivaa samalla lailla. Niinpä onkin luontevaa, että minä vastaan kodin järjestyksestä ja hän perheen ruokahuollosta. Jako toimii meillä hyvin.

Takaisin varsinaiseen aiheeseen. Eli vaikka asunto on periaatteessa aina suht siisti, kuviin viimeinen silaus tuodaan esimerkiksi makuuhuoneen tyynyt kauniisti asettelemalla. Tältä meidän makuuhuoneessa ”oikeasti” näyttää. :)

Aurinkoista tiistaita!