Our sofa bed from Innovation Living

Vastapainona mökkielämälle esittelen teille tänään meidän sohvan ja samaan sarjaan kuuluvat Innovation Livingin nojatuolit, jotka tilasimme Vepsäläiseltä.

Kuten kaikkia tämän asunnon isompia ostoksia, myös sohvia mietimme pitkään. Ensin kaavailin meille erästä klassikkomallia, mutta pitkitin tilauksen jättämistä, sillä tuntui, ettei se vain ollut se oikea (tähän asuntoon). Sohva oli kaunis ja laadukas, mutta jotain jäi vain puuttumaan.

Aika tarkalleen vuosi sitten teimme matkan Gotlantiin (lämpimästi suosittelen kaikille esteetikoille; huikean kaunis paikka!). Reissuun lähtö kesken kiivaimman remonttivaiheen hirvitti, mutta pidimme lomasuunnitelmista kuitenkin kiinni. Voitte arvata, ettei asuntoremontti edennyt sillä viikolla hirmuisesti, mutta iloitsimme siitä, että olimme viimein löytäneet matkan aikana mieluisan sohvan. Yövyimme pari yötä Tott Visby hotellissa, jossa olohuoneemme oli sisustettu tanskalaisen Innovation Livingin modernilla futon-henkisellä sohvalla. Vielä kun merkin valikoimista löytyi käsinojilla varusteltu malli, olimme myytyjä :) (Ko. Splitback sofa bed with armrest –versiota ei löydy Vepsäläisen kuvastosta, mutta sen saa kyllä tilattua.)

Coterie-DSC08810.jpg

Olemme olleet lopputulokseen äärimmäisen tyytyväisiä. Moderni design tuo vastapainoa 1900-luvun alun puitteisiin, joita olemme korostaneet mm. korkeilla jalkalistoilla ja katon kipsikoristeilla.

Kalusteiden kangas on pysynyt moitteettomana, vaikka onkin keinokuitua (ja josta stressasin etukäteen). Ja ainakin toistaiseksi (koputtaa puuta) olemme välttyneet pahimmilta punaviinikatastrofeilta. Jos jotain satunnaisia ruokaroiskeita on tullut, ne ovat lähteneet kostealla rätillä pyyhittäessä. (Sumutin huonekalut uusina kauttaaltaan Stockmannilta löytyvällä verhoilusuojalla; en muista merkkiä.)

Parasta kokonaisuudessa on ollut niiden muunneltavuus. Kaikki selkänojat saa laskettua alas, joten arkikäytössä sohva muistuttaakin yleensä isoa day bediä, jossa on ihana loikoilla televisiota katsoessa joko yksin tai yhdessä. Ja ollessamme kaksin (eli melkein aina), myös toisen tuolin selkänoja lasketaan kokonaan alas, tuoli raahataan toisen tulin eteen ja voilá – molemmilla on oma loikoilupaikkansa :) Pariin otteeseen olemme majoittaneet sohvalle myös yövieraan ja hekin ovat hymyilleet vielä aamiaispöydässäkin.

Sohva oli vain noin kolmanneksen mainitsemani klassikon hinnasta, joten toki laadun jossain huomaa. Tietyissä asennoissa voi tuntea sohvan vieterien muodot hieman läpi (ei kuitenkaan häiritsevästi). Tätä ei ns. laatusohvissa tapahtuisi. Ja aika näyttää, miten sohva säilyttää ryhdikkyytensä ja kangas kestää kulutusta. Ainakin nyt yhdeksän kuukauden käytön jälkeen näyttää lupaavalta!

Tuotetiedot / Product information: 
Kattovalaisin / Pendant – Foscarini, Big Bang (will present this in a separate post properly!) 
Sohva ja tuolit / Sofa and arm chairs – Innovation Living from Vepsäläinen
Matto / Rug – My own design
Satavuotias antiikkipeili Tukholmasta / One hundred years old antique mirror from Stockholm 
Keltaiset tyynyt / Yellow pillows – Zara Home
Harmaa tyyny / Grey pillow – From Nougat (I think) 
Laatikot ikkunalaudalla olen esitellyt aiemmassa postauksessani / Check out boxes on the windowsill from my previous post

Riikan asu / Riika’s outfit: 
Mustat housut / Black pants – Michael Kors from Mycoko
Silkkitoppi / Silk top – Filippa K. 
Riipus / Pendant – Kalevalakoru, Snow flower (I have combined both necklace and bracelet to increase length)

In order to counterbalance my previous outdoor images from the archipelago, I want to present you our sofa and arm chairs from the city.

After a lot of thinking we chose a Splitback sofa bed with armrests from a Danish brand Innovation Living. Our aim was to create contrast and refresh the 20th century settings, and we succeeded well with these modern pieces of furniture, I think. First we were worried of the quality of the sofa (it cost only about a third compared to our other alternatives), but after nine months we are still very pleased with our choice.

We’ve been most happy with the adaptability - one can drop the back of the couch and the chairs completely. Usually the sofa and one of the chairs is completely open creating nice divans for both of us. :)

Aurinkoista torstaita! Have a sunny Thursday!