Pilvilinna – DIY changing top

Pitkästä aikaa pääsen esittelemään teille itse ottamiani sisustuskuvia. Vauvateemalla edelleen mennään, sillä sattuneesta syystä kaikki kodin päivitykset kulminoituvat tämän aiheen ympärille… :) Huomenna meillä on pitkästä aikaa yleinen näyttö (lue: asunto jälleen puunattu), joten kuvaan sen jälkeen ainakin TV-seinämme. Eli alkuviikosta blogissa muutakin kun asuntomme vallannutta baby gearia. ;)

Tänään esittelyssä pikku-W:n DIY hoitopöytä, Pilvilinna, jonka suunnittelimme ja toteutimme itse. Kylpyhuoneemme on kompakti, joten ainoa vaihtoehto saada hoitotaso mahdutettu kyseiseen tilaan oli sijoittaa se pesukoneen päälle. Emme kuitenkaan löytäneet valmista hoitotasoa – etenkään turvallista sellaista – joka olisi mitoitettu 40-senttiselle pesukoneelle, joten päätimme nikkaroida sen itse. (Jossain vaiheessa harkitsimme hoitopisteen sijoittamista myös pinnasängyn päälle makuuhuoneeseen, mutta näin jälkikäteen on todettava, että ko. ratkaisu ei olisi toiminut sitten lainkaan. Pikkuvahinkoja ja vähän suurempiakin meinaan on tullut kerta jos toinenkin myös kylppärin lattialle. :))

Kosteutta hylkivä hoitotaso on Form & Färgiltä. Huom: Tilasin harmaan, mutta itse ainakin kutsuisin väriä mintuksi, harmaan vihreäksi tms. Ensin tuskailin ryhdynkö säätämään palautuksen kanssa, mutta lopulta ”väärä” värivalinta kääntyi voitoksi, sillä mintusta tuli lopulta pääväri sekä hoitopisteeseen että ”baby corneriimme”.

Hoitotasossa on ikään kuin kaksi laatikkoa päällekkäin: 20 senttiä korkea yläosa, joka takaa, ettei pikkuinen voi kierähtää lattialle. Ja lähes yhtä korkea ”huppu”, joka asettuu pesukoneen päälle. (Meidän pesukoneessa on kalteva ohjauspaneeli takaosassa, joten huppuun piti sijoittaa vielä hieman tukirakenteita, joilla taso saadaan asettumaan vaakatasoon. Voin laittaa tarkempia mittoja ja ohjeita kommentteihin, mikäli innostutte kysymään.)

Materiaalit hankimme Bauhausista: 18 mm paksut männystä tehdyt liimapuulevyt, puuliima (antaa lisätukea liitoksiin), viila (sivujen pyöristämistä varten), ruuvit ja pyyhekoukku kustansivat noin 80 euroa. Lisäksi maksoimme jonkun kympin kaikkien osien sahaamisesta valmiiksi (säästi vanhempien hermoja; ja lisäksi itse en oikein olisi voinutkaan mennä meluisalle puutyöpajalle raskaana ollessa…). Puolihimmeää kalustemaalia ja pensseli meiltä löytyi jo valmiiksi.

Aikaa tämän perin yksinkertaisen tason tekemiseen meni (ainakin amatööreiltä) p-a-l-j-o-n, mutta se oli kivaa yhteistä puuhastelua. Ja nyt taso on osoittautunut ihan kullanarvoiseksi! Kylppärissä tulee nimittäin vietettyä vaipanvaihtopuuhissa tunti jos toinenkin. ;)

Suloisen leijamobilen löysin Ferm Livingiltä. Tästä postauksesta löytyy muita kauniita mobileja.

Myös mintunvihreä pilvityyny kuuluu DIY-projekteihini. :) Huomatkaa kaavaa piirtäessänne, että hattaroiden välejä ei voi tehdä liian tiukoiksi. Välien on muistutettava U-kirjainta, ei tiukkaa V:tä, sillä muuten pussiin ommeltua hattaraa ei saa käännettyä... T: itse opin vasta purkamisen jälkeen. Jämäkkä puuvillakangas on Eurokankaasta.

Riehakas Bambam-ankka villitsee pikkuista kylpyhuoneessa. :) Kylpylelu on tilattu Baby PlussaltaRoskiksena meillä on Norm Architectsin Menulle suunnittelema poljettava versio; pienempään tilaan sirompi ja käytännöllisempi kuin Vippin vastaava.

Myös Baby’s Only -pussukan tilasin Baby Plussalta. Suunnittelin sitä alun perin pinnasängyn reunaan, mutta se onkin osoittautunut oikein tarpeelliseksi kylppärissä mm. vaippojen säilytyksessä.

Eilen illalla tuunasin tason reunaan vielä oheiset pilvikoristeet mustasta kontaktimuovista, jonka pinnassa on ns. liitutaulukäsittely. Patrik hoksasi, että vaipanvaihtohetki on oiva tilaisuus aktivoida pikkunyyttiämme ja samalla tehdä vaipanvaihtohetkestä miellyttävämpi. Idea oli aivan loistava – mustan ja valkoisen vahva kontrasti ja selkeät kuviot ovat todella pikkuisen mieleen ja hän tapitti niitä eilen illalla täysin haltioituneena! <3 Ja kontaktimuovilla tehtyjä kuvioita on helppo vaihdella, kun pikkuherra kaipaa uusia värejä ja muotoja.

Oikein rentouttavaa viikonloppua! Me yritämme täällä ehtiä vielä kärryttelemään ennen kuin sateet iskevät.

P.S. Aiempi postaus kylpyhuoneestamme löytyy täältä.

Finally an interior post with my own pictures! Proudly presenting today a changing top we did a month ago for the little one. :) Our bathroom is very compact, so the only option to place the nursing station was on the top of the washing machine. However, we did not find any ready-made solutions, so decided to do it ourselves.

In the end it was very simple – just required some proper planning. Feel free to ask if you need more instructions – happy to add them to the comments.

P.S. My previous bathroom post can be found from here.