Lönnrotinkatu 3 (+ big news)

Ihanaa päästä viimein jakamaan iloinen uutinen kanssanne: myimme meidän asunnon! Blogia pidempään lukeneet muistavat, että laitoimme kotimme keväällä myyntiin. Kesän pidimme taukoa, kun olimme koko muun lomakansan tavoin veden äärellä, ja nyt elokuun loppupuolella uusimme aseuntoilmoituksemme.

Tiesin, ettei kotimme olisi kaikkein nopeiten liikkuvaa sorttia. Neliöitä on yli kahdeksankymmentä ja mukuuhuoneita vain yksi. Samanaikaisesti uskoimme koko ajan siihen, että löytyy se henkilö, joka arvostaa tekemiämme ratkaisuja ja on myös valmis maksamaan niistä.

Nyt jälkikäteen on helppo todeta, että onneksi pidimme pään kylmänä emmekä tarttuneet ensimmäisiin tarjouksiin! Hieman onneakin oli matkassa, sillä päätimme viime metreillä jatkaa asunnon myymistä itse. Olin nimittäin jo kirjoittanut kiinteistövälittäjälle sähköpostinkin valmiiksi, kunnes Patrik sanoi, että mitä jos kuitenkin myytäisiin vielä itse. Välittäjän palkkio on tämän kokoluokan asunnossa kaksikymmentätuhatta(!) euroa, joten sillä summalla sisustaa jo kivasti vaikkapa seuraavaa kotia. Lopulta koti meni ennen (toisen kierroksen) ensimmäistä näyttöä.

Edelleenkin näen kyllä kiinteistövälittäjällekin paikkansa. Mikäli ei itse koe nauttivansa myynnistä, kannattaa se luultavasti jättää ammattilaiselle. Ja viimein myös Helsingistä saa huippuluokan stailauspalveluita välitystoiminnan ohella. Markkinoille keväällä ryminällä tullut Bo tarjoaa konseptin, jossa asunto stailataan joko kuvausten tai koko myyntiprosessin ajaksi. Väitän, että asunnon myynnissä on p-a-l-j-o-n tunteita pelissä. Joten kannattaa todella panostaa sisustukseen ja valaistukseen. Ja jos oma maku ja huonekalut eivät tuo asunnon parhaita puolia esiin, miksi ei sijoittaisi muutamaa tonnia oikean tunnelman luomiseen.

Ohessa upea Bo:lla myynnissä oleva 88-neliöinen kohde Lönnrotinkadulta kivenheiton päässä Stockmannilta. Yksi niistä harvoista myynnissä olevista asunnoista, joiden tyylistä itsekin pidän. Kerrassaan onnistunut saneeraus ja sitä tukeva stailaus. Ei tosin ihan jokaisen lompakolle, sillä neliöhinta nousee yhdeksään ja puoleen tuhanteen. Lisätietoja löydät täältä.

Seinien kaunis siniharmaa sävy antaa levollisen pohjan muulle sisustukselle. Huomaa, että olohuoneesta on käynti parvekkeelle. <3 Sohva voisi olla tilaan nähdän hieman näyttävämpikin.

Voi miten ihana olisikaan laittaa parvekkeelle kukkia, jos sellaisen omistaisimme!

Keittiö on varsin kompakti asunnon muuhun tilaan nähden.

Huomaa miten kauniisti pellavainen(?) liina valuu epäsymmetrisesti pöydältä... <3


Lattiasta tulee hieman 80-luvun parkettilattiaviboja, vaikka ruudukon koko näyttäisikin olevan selvästi suurempi ja sävy oikea. Pidän siitä silti. Patrik ei niinkään.

Vaalea väritys tekee kylpyhuoneesta heti ylellisen tuntuisen. Asunnossa myös sauna, vaikkei se kuviin päässytkään.

Yksi ydinkeskustan kauneimpia kiinteistöjä!

Kaikki kuvat lainattu Bo:n sivuilta.

Nyt nukkumaan! Täällä onkin menneyt viikonloppu flunssaa potiessa, joten lepo tulee tarpeeseen.

Ja P.S. Suurkiitokset sekä kommentteihin että s-postilaatikkooni tulleista vinkeistä mitä kannattaa huomioida lapsiperheen asunnossa! Aivan kullanarvoisia huomioita; arvostan kovasti. <3