Straw goat – A traditional Finnish Xmas decoration

Nyt kun näissä joulupostauksissa on päästy hyvään vauhtiin, ei loppua ole ihan lähiaikoina näkyvissä ;)

Näin suomalaisittain tarkasteltuna joulu osuu kyllä mitä sopivampaan vuodenaikaan. Meinasin kirjoittaa, että ”tunnelmalliset kynttiläasetelmat ja kauniit joulukukat” tekevät tästä vuoden pimeimmästä kuukaudesta odottamisen arvoisen, mutta kyllä se on omalla kohdallani joulutortut ja piparkakkutaikina, jotka saavat oikein odottamaan vuoden viimeistä kuukautta! Tiedustelin naapurissamme sijaitsevasta Leipomo Keisarista jo marraskuun alkupuolella koska heille tulee tai-vaal-lis-ta piparkakkutaikinaa taas myyntiin, heh. Valitettavasti piparkakut ovat saaneet vielä kuitenkin odottaa, sillä viimeisen kuukauden aikana olen pyrkinyt karsimaan herkuttelun minimiin. Tuntuu, että sitä painoa tulee näin raskaana ollessa muutenkin jo ihan tarpeeksi. ;) Noh, mielummin hieman liikaa kuin liian vähän, jotta pikkuinen varmasti saa kaiken tarvitsemansa.

Sisustusbloggarin näkökulmasta joulu on kyllä otollista aikaa – joka puolella kotia riittää kauniita yksityiskohtia kuvattavaksi. Ohessa kuvia uusimmasta ja toistaiseksi ainoasta ”uudesta” jouluhankinnasta, jonka olen tänä vuonna tehnyt. Olen haaveillut erilaisista olkikoristeista jo monta vuotta, ja nyt päätin aktivoitua kunnolla olkipukin etsinnässä. Ja se kannatti! Löysin oheisen 80-senttisen olkipukin Tori.fi:stä. Ajatus siitä, että pukki saa nyt meiltä uuden kodin lämmittää kovasti.

Pukit vasemmalta oikealle: 
Olkipukki 25 cm Anttilasta 5,95€, olkipukki 50 cm Biltemasta 3,69€ ja olkipukki 50 cm 19€

Josko ensi vuonna olisi viimein paikka myös kauniille himmelille ihka uudessa kodissa…? Nykyisen asuntomme kaikki katot tasoitettiin remontissa hartaasti (ja maalattiin kolmesti!), joten en millään raaski kiinnittää kattoon ylimääräisiä koukkuja tms. himmeliä varten.

Vaihteeksi hieman laajempaa kuvaa keittiön, ruokapöydän ja olohuoneen yhdistävästä tilasta. Sohvatyynyihin palaan vielä omassa postauksessaan.

Huonekuusi kuuluu alkusyksyn viherkasvihankintoihini. Ei mikään helpoin tapaus viherpeukalolle, joka onnistuu yleensä tappamaan kaktuksetkin - pitää nimittäin viedä vähintään kerran kuukaudessa suihkuun. Toistaiseksi kuusi on kyllä pysynyt yllättävän vihreänä!

Piparintuoksuista joulunodotusta!

P.S. Enää viikko ja sitten päivä käykin vähitellen taas pidemmäksi!